• Incl.Excl.
    BTW
  • Klantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Karel Sinagl - Woensdag 20 Mei 2019

      Installeer eenvoudig bluetooth bediening op elektrische kippers en lieren zonder technische kennis

      Waar je vroeger een ware elektricien moest zijn om handmatig aanpassingen te verrichten in de aansturing van de kipper of elektrische lier hoef je nu niet meer aan de gang met een los relais om de bediening draadloos te maken.

      Lees verder om er achter te komen hoe je eenvoudig zelf bluetooth bediening kan toevoegen aan elektrische kippers en lieren. 

       

      Bluetooth bediening van kipper aanhanger

      In deze blogpost gaan we uit van een aanwezige elektrische aansluiting van de kipper welke met handbediening bij de dissel kan worden bediend. Dit blijft ook gewoon functioneren zodat je altijd de aanhanger kan kippen, ook als je geen smartphone op zak hebt. Wat deze bluetooth oplossing doet is door de handige kant en klare verloopstekker de kabel met alle functies splitten zodat je een extra mogelijkheid krijgt de kipper te bedienen zonder de handbediening hier voor op te geven.

      Niet alleen de kipper via bluetooth bedienen maar ook via de aanwezige handbediening

       

       

      Bluetooth bediening kipper introductievideo

      Hydrauliek van Saris en Eduard Kippers

      Deze zijn vaak uitgerust met een SPX Hydraulic systeem waarvoor wij precies de juiste aansluitkabel hebben die je dan eenvoudig kan aansluiten op het Icarus blue systeem. Zoals je in het filmpje hierboven kan zien kan je de stekkers gewoon aansluiten zonder losse bedradingen. Het enige wat je moet doen is de massa aan het chassis bevestigen en natuurlijk de ontvanger in de accubak of andere plek bevestigen. Door gebruik te maken van deze extra bediening kan  je jezelf veel tijd besparen tijdens het gebruik van je kipper. 

       

      Hydrauliek van Hapert en Henra Kippers

      Kippers van Hapert maken gebruik van het AMP systeem en Henra heeft een eigen systeem maar voor allebei hebben we de juiste verloopkabel om het Icarus blue systeem op aan te sluiten. Door gebruik te maken van de aansluitkabel kan je ook op deze aanhanger merken de kipper bediening eenvoudig aansluiten. 

       

      Check of de bediening ook geschikt is voor jou kipper!

       

      Niet hoeven kiezen tussen draadloos en handbediening

      In veel fabrieksconfiguraties moet je kiezen tussen handbediening of draadloze bediening. Dit omdat de aansluiting maar op 1 manier kan worden aangesloten. Dit is dus vanaf nu verleden tijd en makkelijk zelf te doen. Natuurlijk kan je dit ook laten doen door een aanhangwagen garage. Wanneer je een aanhanger bij ons koopt doen wij dit zelfs gratis voor je. 

      • Michael van Ee

        Geplaatst op zondag 1 oktober 2023 16:34

        Wil graag deze afstandsbediening installeren op mijn Eduard kipper. Is deze set kompleet of moet ik nog een extra kabel aanschaffen?

        mvg, Michael

      Toon meer

      BLOG

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking