Installeer eenvoudig bluetooth bediening op elektrische kippers en lieren zonder technische kennis

  • Geplaatst op
  • Door Karel Sinagl
  • 0
Installeer eenvoudig bluetooth bediening op elektrische kippers en lieren zonder technische kennis

Een elektrische kipper is al makkelijk, maar hoe makkelijk zou het zijn als je deze gewoon met je smartphone kan bedienen? Geen losse afstandbedieningen maar altijd op zak en met een bereik van 20 meter.

Onze handige bluetooth oplossing bouwt de elektrische kipper van de meeste toonaangevende merken om met een eenvoudige plug&play oplossing.

Een elektrische kipper van Eduard, Hapert, Henra en Saris eenvoudig voorzien van bluetooth bediening die je met smartphones kan bedienen

bluetooth bediening kipperWaar je vroeger een ware elektriciën moest zijn om handmatig aanpassingen te verrichten in de aansturing van de kipper of elektrische lier hoef je nu niet meer aan de gang met een los relais om de bediening draadloos te maken.

Lees verder om er achter te komen hoe je eenvoudig zelf bluetooth bediening kan toevoegen aan elektrische kippers en lieren. 

icarus bluetooth kipper bedieningamp stekker bluetooth bediening

Bluetooth bediening van kipper aanhanger

In deze blogpost gaan we uit van een aanwezige elektrische aansluiting van de kipper welke met handbediening bij de dissel kan worden bediend. Dit blijft ook gewoon functioneren zodat je altijd de aanhanger kan kippen, ook als je geen smartphone op zak hebt. Wat deze bluetooth oplossing doet is door de handige kant en klare verloopstekker de kabel met alle functies splitten zodat je een extra mogelijkheid krijgt de kipper te bedienen zonder de handbediening hier voor op te geven.

Niet alleen de kipper via bluetooth bedienen maar ook via de aanwezige handbediening

 

Hydrauliek van Saris en Eduard Kippers

Deze zijn vaak uitgerust met een SPX Hydraulic systeem waarvoor wij precies de juiste aansluitkabel hebben die je dan eenvoudig kan aansluiten op het Icarus blue systeem. Zoals je in het filmpje kan zien kan je de stekkers gewoon aansluiten zonder losse bedradingen. Het enige wat je moet doen is de massa aan het chassis bevestigen en natuurlijk de ontvanger in de accubak of andere plek bevestigen.

Hydrauliek van Hapert en Henra Kippers

Kippers van Hapert maken gebruik van het AMP systeem en Henra heeft een eigen systeem maar voor allebei hebben we de juiste verloopkabel om het icarus blue systeem op aan te sluiten.

 

Niet hoeven kiezen tussen draadloos en handbediening

In veel fabrieksconfiguraties moet je kiezen tussen handbediening of draadloze bediening. Dit omdat de aansluiting maar op 1 manier kan worden aangesloten. Dit is dus vanaf nu verleden tijd en makkelijk zelf te doen of je aanhanger dealer te vragen dit aan te sluiten. Wanneer je een aanhanger bij ons koopt doen wij dit zelfs gratis voor je.

Alle benodigde onderdelen voor je hydrauliek is uit vooraad leverbaar in de webshop.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
webshop keurmerk