Nu ook verkrijgbaar! Chassis voor Tiny Houses

Nu ook verkrijgbaar! Chassis voor Tiny Houses

Chassis voor Tiny Houses zijn nu ook beschikbaar bij Aanhangwagendirect! Meer weten over het aanbod? In het blogartikel wordt meer informatie gegeven over de Tiny Houses.

Chassis voor Tiny Houses

De Tiny Houses komen oorspronkelijk uit Amerika, redenen voor het aanschaffen van Tiny Houses waren onder andere de instortende economie en orkanen. Hierdoor raakten mensen hun huizen kwijt. Inmiddels zijn deze huisjes enorm populair geworden en zijn er hele community’s ontstaan. Er worden zelfs festivals voor georganiseerd dat maar liefst 40.000 bezoekers trekt. Deze trend zet zich momenteel voort in Europa, ook in Nederland. Daarom hebben wij bij Aanhangwagendirect nu ook Tiny Houses in het assortiment.

Wat is een Tiny House?

Een Tiny House is een huis op een chassis van maximaal 30 m². Vaak wekken de bewoners zelf de energie op en wordt bijvoorbeeld het regenwater hergebruikt. De bewoners van Tiny Houses zijn dus meestal zelfvoorzienend. Doordat het Tiny House op wielen staat kan je makkelijk verplaatsen en kan je het gewoon parkeren zonder vergunning. Mits je natuurlijk volledig zelfvoorzienend bent, als je nog wel op één of andere manier verbonden bent met het water- en elektriciteitsnet, dan ben je al iets beperkter.

Tiny House AL-KO

Het chassis voor Tiny Houses van AL-KO

AL-KO biedt sinds kort ook chassis voor tiny houses aan. AL-KO heeft natuurlijk veel ervaring met het aanbieden van hoge kwaliteit chassiscomponenten van aanhangers. De aanhangers zijn beschikbaar als hoogladerchassis en als diepladerchassis. We hebben de volgende aanhangers in ons assortiment opgenomen:

 

Bij een hoogladerchassis heb je geen last van storende wielkasten. Meer ruimte voor je Tiny House dus!

 

Chassis met open laadbak

Wij bieden twee chassisvarianten aan voor de Tiny Houses. U kunt dus kiezen tussen een hooglader en een dieplader. Als je een Tiny House met een groot oppervlakte wilt bouwen dan bevelen wij het hoogladerchassis aan. Het voordeel van dit chassis is dat de wielkasten niet in de weg zitten. Hierdoor hoef je niet je Tiny House te integreren en heb je dus meer padmaat oppervlakte. Het chassis met open laadbak is beschikbaar als tandem- of drieasser. 

Hooglader chassis voor Tiny Houses

Dieplader Tiny House

Het voordeel van een dieplader is dat het onderstel lager is, dit maakt hogere opbouw mogelijk. Het verlaagde punt van de belasting heef ook een positief effect tijdens het rijden met je Tiny House. Dus ben jij veel op de weg met de Tiny House dan is de dieplader ideaal. Bovendien kan een opbouw, zoals een slaapmogelijkheid beter gerealiseerd worden op een dieplader. 

Tiny House chassis dieplader

Regels voor het bouwen van een Tiny House

Natuurlijk zijn er een aantal regels bij het bouwen van een Tiny House. In Nederland en België mag een Tiny House niet hoger zijn dan 4 meter, daarnaast mag het niet breder dan 2,55 meter zijn. Verder mag een Tiny House in Nederland en België niet meer dan 3,5 ton wegen.

Ben jij geïnteresseerd in het kopen van een Tiny House of twijfel je nog? Neem dan gerust contact met ons op!

Reacties

  1. Gertjan van iersel Gertjan van iersel

    Hallo. Ik heb interesse in een hooglader 844 x 244. Graag hoor ik wat de kosten zijn. Mogelijk gaan we er meerderen bestellen, ivm een zakelijk prefab Tiny House productie idee dat we willen uitproberen. Ik hoor het graag. Gr, Gertjan. Geveltechniek van Iersel BV. www.gvi-geveltechniek.nl

  2. Gerben Pannen Gerben Pannen

    Graag verneem wat de kosten zijn voor het onderstel van een Tiny House.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
webshop keurmerk