• Gratis verzending v.a. €50,- €100,-
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retour

Ongeremde AL-KO koppelingen voor aanhangers, trailers & caravans

8
Wij verkopen het totale assortiment ongeremde koppelingen van Al-Ko. Selecteer de juiste aansluitmaat op de dissel (rond of koker) en bestel eenvoudig online
Lees meer
Sorteer op:

Welke ongeremde AL-KO koppeling heb ik nodig?

Om je ongeremde koppeling te vervangen is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden:

Trekvermogen - het is belangrijk om te weten wat het minimale trekvermogen van de koppeling moet zijn.

Bevestigingsvorm - de bevestigingsvorm is de vorm waarom de koppeling bevestigd dient te worden; deze kan rechthoekig of rond zijn en is er in verschillende breedtes.

Aansluitmaten - tot slot is het belangrijk om de aansluitmaten te controleren zodat je zeker weet dat deze overeen komen met de huidige. Deze kunnen horizontaal, verticaal of een combinatie van beiden zijn.

Hoe beveilig ik mijn AL-KO koppeling?

Disselsloten - disselsloten worden onder, boven of om de koppeling heen geplaatst. Deze koppelingssloten zorgen er voor dat de aanhanger niet aan- en afgekoppeld kan worden wanneer deze op slot staan. Verzekeraars eisen in de meeste gevallen dat je gebruik maakt van een SCM gekeurd slot als je de aanhanger wil verzekeren. SCM gekeurde sloten vind je hier en ongekeurde disselsloten hier.

Steeksloten - steeksloten worden in het handvat van de koppeling geplaatst en zorgen er voor dat deze niet meer naar boven en beneden kan. Steeksloten vind je hier.