• Gratis verzending v.a. €50,- €100,-
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retour

KNOTT Aanhangwagen Onderdelen

Knott is met zijn aanhangwagen onderdelen de laatst overgebleven traditionele familiebedrijf zonder externe aandeelhouders. Al sinds 1931 is de firma actief met al 60 jaar de focus op de beste ondersteltechniek maken voor aanhangwagens. Met een omzet van meer dan 400 miljoen euro is KNOTT GMBH een grote speler in de aanhangwagenbranche.

Meer over de historie van KNOTT vind je hieronder.

Knott aanhanger onderdelen

 

Knott Oploopremmen

Een Oplooprem van Knott is een A-kwaliteit oplooprem die door vele gerenommeerde aanhangwagen fabrikanten gebruikt wordt. Daarom mogen deze oploopremmen niet ontbreken in het assortiment van aanhangwagendirect. Bekijk hier de montagevideo.

KNOTT oplooprem KF20 KNOTT oplooprem KF27 KNOTT oplooprem KFG35
     

 

 

Knott koppelingen

 

Wilt u een knott koppeling vervangen? Dan hoeft u niet de gehele oplooprem te vervangen maar kunt u enkel de koppeling vervangen. Dit is eenvoudig te doen en zorgt ervoor dat de aanhanger weer veilig kan worden aangekoppeld.

 

Knott remkabels

De remkabels van Knott zijn er in verschillende soorten en natuurlijk maten.
  • Remkabels voor snelmontage. Deze remkabels hebben naast de standaard bus aansluiting voor de remgarnituur aan de andere zijde een paddenstoel sluiting die eenvoudig ingehaakt kan worden. Dit is het "nieuwe" model remkabel.
  • Remkabel met draadeind M8. De meest bekende remkabel welke door een moer aan de remgarnituur kan worden bevestigd en ingesteld.
knott remkabels


Alle KNOTT Aanhangwagen onderdelen kunnen wij leveren. Staat uw artikel niet in onze winkel, vraag het dan bij ons aan en wij leveren u een offerte waarna u kunt beslissen om bij ons te bestellen!

 

Over KNOTT GMBH

KNOTT GMBH ontwikkelt en produceert onderdelen voor aanhangwagens. Hoofdzakelijk assen en remsystemen maar ook andere toebehoren. De firma KNOTT is opgericht in 1937 maar beschikt anno 2017 over productielocaties in 15 landen en een omzet van rond de 500 miljoen Euro.

Knott is met alko en BPW één van de 3 hoofdleveranciers van alle aanhangwagen chassis componenten van alle huidige aanhangwagen fabrikanten.

Hoofdzakelijk levert KNOTT complete assen met trommelrem systemen en bijbehorende oploopremmen en dissels. Dit vormt dus de fundering van de aanhangwagens van bijvoorbeeld EDUARD en SARIS.

 

Historie KNOTT GMBH

Knott is opgericht in 1937 in Eggstätt door Valentin Knott senior in  Eggstätt.  Hier was het eerste hoofdkwartier in de kleine boerderij van de familie. De schuur van de boerderij werd opgeofferd om de eerste machines te installeren.

Hier werden hoofdzakelijk machines geproduceerd welke gedurende de tweede wereld oorlog nog is uitgebreid en daarna weer geheel ontmanteld.

Uiteindelijk is in 1947 de productie hervat. Dit bestond uit een testfase van produceren van apparaten en machines die lokaal konden worden gebruikt zoals pasta persen en broodbakmachines.

Uiteindelijk is er in 1953 de overstap gemaakt naar productie van assen en remmen. Vanaf 1957 zelfs in twee productielocaties. In Eggstatt en Regensburg. Dit zijn nu nog steeds de twee prominente vestigingsadressen van KNOTT. In de vroege jaren 1960 werden kleinere werkvoertuigen ontwikkeld, waaronder dus ook de huidige aanhangwagens. Hier werd ook de basis gelegd van het huidige productengamma.

In 1963 volgde de introductie van de "rubber torsie-as" en 1978 de huidige trommelrem met bijbehorende oplooprem zoals we deze in de huidige aanhangwagens nog steeds het meeste zien.

 

Naar de website van knott