Aanhanger Remmen

 

Alle Rem onderdelen voor de aanhanger

De rem onderdelen van een professionele aanhangwagen zijn onontbeerlijk voor een veilig gebruik. Juist door deze remmen kan de aanhangwagen flink beladen worden zonder dat deze op het trekkend voertuig drukt. De remmen zijn een verzamelnaam voor zowel de oplooprem, de remtrommel en bijbehorende remvoering.

 

Belangrijk!!

Er rust geen APK op aanhangwagens maar dat laat onverlet dat er een verantwoordelijkheid bij de eigenaren rust op goed onderhoud van de aanhanger. Zo moeten de remmen jaarlijks worden afgesteld om de juiste werking te garanderen. Bij het niet functioneren van de remmen komt alle druk op de auto en ontstaan gevaarlijke situaties.

 

Hoe lang is het geleden dat u de remmen van de aanhanger heeft gecontroleerd?

In onderstaande youtube video zie je hoe je remschoenen moet afstellen en kan controleren of de remvoering nog goed is.

Doe dit zelf of laat dit door een vertrouwde aanhanger dealer voor u uitvoeren.

Bekijk ons assortiment Rem onderdelen hier.

Wanneer er een ongeluk gebeurt met een aanhanger zijn vaak slecht functionerende remmen de oorzaak. Zo ook in dit geval met dodelijke afloop. Een verschrikkelijk incident wat met het juiste onderhoud voorkomen had kunnen worden. Zorg dus altijd voor een veilig goed functionerende aanhanger.

Blijkt dat het nodig is om de onderdelen van de remmen te vervangen? Dan hebben wij de juiste onderdelen direct uit voorraad leverbaar.

 

Remschoenen aanhanger

Voor een geremde aanhangwagen zijn goed werkende remmen natuurlijk essentieel. De meeste aanhangwagens zijn uitgerust met remtrommels. Deze remtrommels zijn uitgerust met remschoenen. Door te remmen slijten deze remschoenen en moeten deze na verloop van tijd vervangen worden.

Wij kunnen Alle meest gebruikte remschoenen van KNOTT, Al-Ko, BPW en ook Peitz leveren. Allemaal kwalitatieve merk onderdelen welke je voordelig kan aanschaffen en kan monteren.

Zelf de remschoenen vervangen hoeft niet lastig te zijn!

Wellicht denkt u dat het een ingewikkelde ingreep is om dat zelf te doen? Onderstaande video laat duidelijk en stapsgewijs zien hoe de remschoenen kunnen worden vervangen.

Check ook deze uitleg van KNOTT zelf

Twijfel je toch nog over de installatie? Besteed het dan uit aan de vakman. Wij kunnen de installatie ook voor u verzorgen in de werkplaats.

 

Remkabels aanhanger

Naast het eenvoudig controleren van de breekkabel is het ook van belang om de remkabel vanaf de dissel naar de remtrommels op breuken te controleren. Wanneer deze vervangen moeten worden is het van belang om naast het merk ook de lengte van de remkabel te controleren. Dit is eenvoudig zelf op te meten. Zie onderstaande tekening hoe de maten dienen te worden opgenomen.

Zo kan je zien dat de afmeting A simpel gezegd de afmeting van de mantel is van de remkabel. De afmeting B is de totale lengte.

remkabel aanhanger

Wij verkopen remkabels van verschillende merken direct uit voorraad. Dit zijn remkabels van het merk KNOTT, Al-Ko en BPW. Slijtage van de remkabels kun je vaak zien aan beschadigingen van de mantel maar een kabelbreuk is ook mogelijk. In onderstaande video is te zien hoe je de remkabels moet vervangen.

 

 Onze productgroepen van de online shop