Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sneeuwkettingen voor auto's

  Bestel direct je sneeuwkettingen voor de komende wintersport. TUV gekeurd en uit voorraad leverbaar. Makkelijk te monteren en veilig onderweg. Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  5 Producten
  Sneeuwketting SUV/ 4x4 KB -36 met 16 mm schakel

  Deliverytime

  Sneeuwketting KN40 met 12 mm schakel

  Sneeuwketting KN40 met 12 mm schakel

  Set van 2 Sneeuwkettingen met 12 mm schakel. TUV...

  Deliverytime

  Sneeuwketting KN20 met 9 mm schakel

  Sneeuwketting KN20 met 9 mm schakel

  Set van 2 Sneeuwkettingen met 9 mm schakel. TUV ...

  Deliverytime

  Sneeuwketting KN20 met 12 mm schakel

  Sneeuwketting KN20 met 12 mm schakel

  Set van 2 Sneeuwkettingen met 12 mm schakel. TUV...

  Deliverytime

  Onze sneeuwkettingen zijn TUV gekeurd en voldoen daarmee aan alle gestelde veiligheidseisen in Duitsland en daarmee ook in Oostenrijk en bijvoorbeeld Frankrijk. Wij verkopen sneeuwkettingen van 9 en 12 mm dik staal voor 2 wiel aangedreven auto's. Deze zijn allebei TUV gekeurd maar is afhankelijk van de ruimte in de wielkast. Is er voldoende ruimte dan is ons advies de ketting van 12 mm. Voor de 4x4 en SUV's hebben wij de 16 mm sneeuwkettingen.

  TUV gekeurde sneeuwkettingen uit voorraad leverbaar tegen scherpe prijzen

  Wij hebben deze uit voorraad leverbaar. Selecteer uw bandafmeting en vindt de sneeuwkettingen die voor uw banden het meest geschikt zijn. De inch afmeting is de aanduiding die na de "R"in de bandafmeting staat. Dus bijvoorbeeld 195/50-R13 (dit is dus 13 inch). U kunt ook het zoekveld gebruiken bovenin deze pagina maar let op de leestekens bij de invoer (bijvoorbeeld: 185/40-16).

  Wat zijn TUV gekeurde sneeuwkettingen en waarom heb ik ze nodig?

  De TÜV, kort voor Technischer Überwachungsverein is onafhankelijk bureau. Dit bureau is gericht op het valideren van producten en diensten. De TUV controleert op wettelijk voorgeschreven richtlijnen. Bij de TUV staan met name technische richtlijnen centraal, je  kan er dan ook van uit gaan dat onze sneeuwkettingen van excellente kwaliteit zijn en tevens overal waar je komt toegestaan zijn.

  Welke sneeuwkettingen heb ik nodig?

  Door sneeuw heenrijden kost u alleen als automobilist niet alleen extra reistijd, maar u wilt dit ook graag op een veilige manier doen. In wintersportgebieden zijn sneeuwkettingen vaak een vereiste en niet minder belangrijk ook vaak verplicht! Het is belangrijk om daarvoor de juiste sneeuwketting voor uw banden te selecteren. Wij hebben hiervoor een overzicht gemaakt van alle gangbare banden met de bijbehorende sneeuwketting.

  Selecteer uw bandafmeting en vindt de sneeuwkettingen die voor uw banden het meest geschikt zijn. De inch afmeting is de aanduiding die na de "R"in de bandafmeting staat. Dus bijvoorbeeld 195/65-R15 (dit is dus 15 inch). Je kan ook het zoekveld gebruiken bovenin deze pagina maar let op dat je de leestekens ook invoert (bijvoorbeeld: 185/40-16).

  9, 12 of 16 mm sneeuwkettingen?

  Wij verkopen sneeuwkettingen van 9, 12 & 16 mm dik staal. Al onze sneeuwkettingen zijn TUV gekeurd en voldoen dus aan alle gestelde veiligheidseisen in binnen- en buitenland. In de meeste gevallen adviseren wij de 12 mm sneeuwkettingen te nemen. Als je hiervoor niet genoeg ruimte in je wielkasten hebt adviseren wij de 9 mm sneeuwkettingen.

  Voor 4x4 modellen en SUV's adviseren wij de 16 mm sneeuwkettingen te nemen.

  Ónorm gecertificeerd

  Al onze sneeuwkettingen zijn ónorm gecertificeerd. Dit betekend dat je veilig de weg op kan en mag in landen als Oostenrijk en Zwitserland.

  Hoe monteer/bevestig ik sneeuwkettingen instructievideo (1:38)

  Een veel voorkomend probleem met de montage van de sneeuwkettingen is terug te leiden naar het moment van de montage, namelijk dat deze tijdens hevige sneeuwval en vrieskou voor het eerst gemonteerd worden!

  Veel gestelde vragen over sneeuwkettingen

  • Wanneer moet ik de sneeuwketting monteren? Als de gehele weg besneeuwd is en de rijsnelheid hier ook aanleiding voor geeft (max 40kmph) Let ook op andere weggebruikers.
  • Hoe hard mag ik met sneeuwkettingen? Wees voorzichtig en rijd nooit harder dan 40 kmph.
  • is elke bandenmaat uniek voor een sneeuwketting? Wij hebben voor iedere autoband de juiste sneeuwketting. Selecteer in het overzicht uw bandenmaat en krijg dan ook gelijk de juiste sneeuwketting te zien.
  • Kan ik ook met sneeuwkettingen op een onbesneeuwde weg rijden? Hierdoor slijten de kettingen heel snel en neemt de kans op breuk van de ketting ook toe. Voorkom dit dus en stop op tijd!
  • Kunnen ze ook om wieldoppen heen? Laat de wieldoppen thuis, ze kunnen beschadigen en het er af halen zorgt voor vieze handen.
  • Kunnen jullie goedkope sneeuwkettingen wel goed zijn? Onze sneeuwkettingen zijn TUV gekeurd en door onze grote inkoopvolumes kunnen wij ze ook zo voordelig aanbieden. Bij benzinepompen zijn vergelijkbare sneeuwkettingen vaak 3 x zo duur.

  In welke landen zijn sneeuwkettingen verplicht?

  • Duitslands; Overal toegestaan en in sommige gebieden zelfs verplicht.
  • Frankrijk; Verplicht als het met blauwe borden staat aangegeven
  • Italië; Op sommige wegen verplicht. Wordt ook met borden aangegeven
  • Kroatië; Verplicht om sneeuwkettingen in de auto te hebben
  • Noorwegen; Verplicht als de auto op zomerbanden rijdt en voor combinaties zwaarder dan 3500kg
  • Oostenrijk; Verplicht met zomerbanden en indien op borden aangegeven voor alle banden
  • Slovenië; Verplicht voor zomerbanden
  • Tsjechië; Verplicht om bij je te hebben, gebruik wordt op borden aangegeven
  • Zwitserland; Verplicht als het op borden staat aangegeven.

  In alle andere Europese landen is het gebruik niet verplicht maar wel toegestaan als de kettingen het wegdek maar niet beschadigen!

   Wij hebben een korte samenvatting gemaakt van de meest handige montagetips

  • Kies alleen TUV gekeurde sneeuwkettingen uit
  • Monteer de sneeuwkettingen bij wijze van proef thuis alvast een keer zodat je hier ervaring mee op doet voor het moment dat het echt moet lukken.
  • Bevestig de sneeuwkettingen aan de wielen welke voor de aandrijving zorgen.
  • Rijd na bevestiging van de sneeuwkettingen 100 meter en controleer of ze er nog steeds goed op gemonteerd zitten.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking