Autotransporters & autoambulances

Een autotransporter kopen? Autoambulances zijn ideaal wanneer je auto’s, kranen of tuinmachines wilt vervoeren. Aanhangwagendirect beschikt over een ruim assortiment autotransporters, verkrijgbaar in diverse afmetingen en laadvermogens.
Lees meer
Sorteren op:
Superdeal

Meer informatie over een autotransporter kopen

De Autotransporter is grotendeels gelijk aan de multitransporter. Het enige verschil is dat een autotransporter standaard worden uitgerust met een 10 cm hoge gelaste reling rondom en een multitransporter met borden. Deze reling maakt het makkelijk om auto's en  machines aan te bevestigen met bijvoorbeeld autotransportbanden. En je bespaart de kosten van de zijborden uit natuurlijk! Onze autoambulances worden standaard geleverd met geïntegreerde oprijplaten die je eenvoudig onder de laadvloer van de trailer kan schuiven, een sterke geremde handlier en een extra lange dissel met een opklapbaar neuswiel. De betonplex vloerplaat is uit een stuk gezaagd en erg duurzaam.

Laadvloerhoogte van een autotransporter

Autotransporters ook wel oprijwagens genoemd kunnen met een laadvloerhoogte van 56, 63 & 72 cm geleverd worden. De oprijhoek wordt (mede) bepaald door de laadvloerhoogte. Oprijwagens worden standaard uitgerust met aluminium oprijplaten van 246 cm lang. De meeste autoambulances die wij verkopen worden uitgevoerd met een laadvloerhoogte van 63 cm. Bij deze hoogte heb je het aangename weggedrag dat bij 13 inch wielen hoort en de oprijhoek is hierbij klein genoeg om eenvoudig voertuigen en machines te laden en lossen. Bij een autotransporter waarbij de wielen zich naast de laadvloer bevinden heb je een lagere laadvloerhoogte. Dit is een mooi voordeel doordat een lager zwaartepunt er voor zorgt dat de autoambulance stabieler op de weg ligt. Met een autotransporter waarbij de wielen zich onder de bak bevinden maak je gebruik van de gehele breedte van de laadvloer zelf. Daarnaast heeft de plaatsing van de wielen onder de laadvloer van de autotransporter geen nadelig effect op de laadvloerhoogte, omdat dit model verkrijgbaar is in verschillende laadvloerhoogtes.

Autoambulance met een kantelbare laadvloer

Bij een kantelbare autoambulance uitvoering vormen het chassis van de laadvloer en het frame twee aparte onderdelen. Daarnaast wordt er bij een kantelbare autotransporter de laadvloer hydraulisch gekanteld. Hierdoor heb je een lage oprijhoek, wat natuurlijk ideaal is voor het op- en afrijden. Bij de meeste autotransporters zijn vaak korte oprijplaten nodig, maar in ons assortiment vindt je ook autoambulances die standaard van oprijplaten zijn voorzien.  

Autoambulance 1500 kg en 2000 kg 

Wil je graag gebruik maken van een autotransporter, maar vindt je het nog een te grote stap om er eerst eentje te kopen? Dan is huren wellicht een ideale optie voor je. Zo verhuren wij een geremde autotransporter van 340x180 cm met een 2500 kg bruto laadvermogen. Ook hebben we autotransporters 1500 kg in ons assortiment. Daarnaast is een autotransporter huren niet alleen ideaal voor het vervoeren van auto’s, maar ook voor het vervoeren van quads en tuinmachines. Let er op dat bij de verhuur van deze autoambulance een BE-rijbewijs noodzakelijk is.

Meer weten over een autoambulance?

Wil je graag een autotransporter kopen, maar weet je nog niet zeker welk model voor jou geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste autotransporter. Wij zijn eenvoudig te bereiken via telefoon, mail (antwoord binnen 2 uur) of WhatsApp. Wil je de autoambulance liever laten bezorgen? Ook dat is geen probleem. Wij leveren zowel in Nederland als in België aanhangwagens.