Voordelig een bagagewagen kopen

Een bagagewagen kopen? Anssems bagagewagens zijn door de ANWB gekozen tot beste bagagewagens. Uitgevoerd met AL-KO onderstel en verzorgd Aluminium opbouw geschikt voor jarenlang gebruik. Verkrijgbaar in verschillende laadvermogens en afmetingen uiteraard.
Lees meer
Sorteren op:

Een bagagewagen kopen

Veel gebruikt voor vakanties maar ook hobby matig met surfen of vissen bijvoorbeeld. Altijd voldoende ruimte en ook nog eens makkelijk waterdicht te stallen. Door de aluminium opbouw heb je geen last van corrosie en is er gebruik gemaakt van premium componenten welke deze bagagewagens het stempel "BESTE KOOP" hebben gekregen van de ANWB.

Een bagagewagen voor de hobby

Populair onder vissers en Kite surfers is de GT750 versie met een hoogte van 83 cm. Uitgevoerd met een deksel met gasveer en handig koord om de klep weer te kunnen sluiten. Zo kan je al het materiaal handig apart opbergen en houd je de auto mooi schoon. Of je nu een bagagewagen gebruikt voor het kitesurfen, vissen of andere sport. De klep met gasveer is makkelijk te openen en alle materialen liggen mooi droog opgeslagen. De bagagewagen is ook de ultieme metgezel of vakanties met de familie. Je kan dan mooi alles meenemen en ook nog ruim met je gezin in de auto zitten.

Geremde bagagewagen

Afhankelijk van het laadvermogen is een bagagewagen geremd of ongeremd. Geremd betekent dat er een oplooprem met trommelremmen op de assen zit wat er voor zorgt dat de bagagewagen met de auto mee remt wanneer deze afremt. Deze werking is identiek aan geremde aanhangwagens. Dit zorgt voor een betere wegligging en voorkomt extra slijtage aan de remschijven van de auto. Wij verkopen geremde bagagewagens vaak in de grotere varianten met een hoger draagvermogen. De wegligging is beter en is veiliger bij het remmen. Welke bagagewagen het meest geschikt is voor jou? Dat is afhankelijk van het gebruik en vooral de belading. De grootste bagagewagens zijn ook geschikt om een quad of motor in te vervoeren.

Ongeremde bagagewagen

De meest gebruikte variant bagagewagen is de ongeremde bagagewagen. Deze heeft een maximaal bruto laadvermogen van 750kg maar is er ook in een 500kg variant. Prima geschikt voor het meeste hobby en sport materiaal en makkelijk met de hand te verplaatsen wanneer de bagagewagen van de trekhaak af is. De ongeremde bagagewagen is voorzien van een Al-KO torsie as en andere premium onderdelen die bekend staan om de duurzaamheid.

Bagagewagen voor vakantie

Tijdens de zomervakantie een veelvoorkomende oplossing op alles mee te kunnen nemen naar de camping in Zuid-Europa. Veel gebruikt op vakanties met een tent en als gezin heb je altijd te weinig ruimte in de auto. Een bagagewagen biedt dan uitkomst. Tegenwoordig ook vaak de oplossing om al het materiaal voor de wintersport mee te kunnen nemen. Ski's en snowboards kunnen probleemloos mee. Net als met de caravan wil je natuurlijk wel veilig op weg en geen gedoe onderweg. Een kwalitatieve bagagewagen biedt dan uitkomst. Eventueel ook te huur. Met de beperkte maximumsnelheden tegenwoordig is het ook geen belemmering meer om een aanhanger achter de auto te vervoeren.

Tweedehands bagagewagen kopen

Zoek je een tweedehands bagagewagen? Dan is marktplaats de aangewezen plek om het aanbod te bekijken. Er zijn tegenwoordig ook veel facebook groepen actief waar veel bagagewagens worden aangeboden. Het is wel altijd goed om ook een vergelijk te maken met de prijsstelling van nieuwe bagagewagens. Er zit vaak niet een groot prijsverschil tussen tweedehands bagagewagens en een nieuwe aanhanger. De bagagewagen is waardevast en heeft weinig last van slijtage. Alles is natuurlijk van de manier van stalling en onderhoud. Zoals met alles is het van belang dat je de bagagewagen ook goed schoon houdt en de draaiende delen blijft smeren.

Gasveren vervangen van een bagagewagen

Iedere bagagewagen heeft een klep die de lading waterdicht kan afsluiten en die je op slot kan zetten om te voorkomen dat iemand ongewenst bij de lading kan komen. De klep is uitgerust met gasveren om er voor te zorgen dat de klep makkelijk kan kantelen en blijft uitstaan. kan Na gebruik kunnen de gasveren lek gaan en moeten deze vervangen worden. We hebben een schematisch overzicht gemaakt van de gebruikte gasveren van onze bagagewagens. Zo weet je altijd welke gasveer je nodig hebt.

Gebruikte gasveren bij naar voren scharnierende bagagewagens

Baklengte Newton
151 cm 450
181 cm 450
201 cm 450
211 cm 650
251 cm 850
301 cm 850

Gebruikte gasveren bij naar de zijkant scharnierende bagagewagen

Baklengte Newton
151 cm 450
181 cm 450
201 cm 450
211 cm 650
251 cm 650
301 cm 850

Bagagewagen in Duitsland kopen

Er zijn veel mensen op zoek naar de goedkoopste bagagewagen. In de zoektocht wordt er dan ook over de grens gekeken. Soms kan dit inderdaad wel wat schelen in de prijs maar vergeet dan niet dat je de reistijd en kilometers dan ook moet doorrekenen. Alle bagagewagens hebben een Europese goedkeuring, dat is mooi, maar wanneer je de aanhanger in Nederland te naam wil stellen moet deze eerst in Duitsland worden geëxporteerd en vervolgens in Nederland worden ingevoerd. Dit zijn administratieve handelingen welke je wel goed moet doen en ook weer kosten met zich mee brengen. Verder is er altijd nog het garantie aspect. Er kan altijd iets zijn met de aanhanger en om daarvoor dan weer naar de dealer in het buitenland te gaan om het op te lossen is ook niet ideaal. Het zijn allemaal overwegingen welke je mee moet nemen om tot een keuze te komen die het beste voor je uitpakt. 

Bagagewagen met fietsendrager

Veel mensen gebruiken de bagagewagen voor vakantie en wat is er dan handiger dan ook de fietsen mee te kunnen nemen. Met een dakdrager welke speciaal voor de bagagewagen geschikt is kan dit ideaal. Je kan dan tot wel 3 fietsen meenemen op de bagagewagen.  Zo creëer je de meest ideale reisgezel, zeker als je een gezin hebt. Allereerst moet je de dakdrager bevestigen op de bagagewagen. Vaak  kan dit op de rail die aan de zijkanten zit waardoor je niet hoeft te boren in het oppervlak. Dan kan je de fietsendrager op de dakrail bevestigen. Dit werkt verder precies hetzelfde als een dakdrager van een auto.

Anssems GTB 750 VT1 bakwagen