Bagagewagens

Een bagagewagen kopen? Anssems bagagewagens zijn door de ANWB gekozen tot beste bagagewagens. Uitgevoerd met AL-KO onderstel en verzorgd Aluminium opbouw geschikt voor jarenlang gebruik. Verkrijgbaar in verschillende laadvermogens en afmetingen uiteraard.
Lees meer
Sorteren op:

Een bagagewagen kopen

Een bagagewagen wordt veel gebruikt voor vakanties maar ook hobby matig met surfen of vissen bijvoorbeeld. Altijd voldoende ruimte en ook nog eens makkelijk waterdicht te stallen. Door de aluminium opbouw heb je geen last van corrosie en is er gebruik gemaakt van premium componenten welke deze bagage aanhangers het stempel "BESTE KOOP" hebben gekregen van de ANWB. Een gesloten bagagewagen is tijdens de zomervakantie een veelvoorkomende oplossing om alles mee te kunnen nemen naar de camping in Zuid-Europa. Veel gebruikt op vakanties met een tent en als gezin heb je altijd te weinig ruimte in de auto. Tegenwoordig zijn ze ook vaak de oplossing om al het materiaal voor de wintersport mee te kunnen nemen. Ski's en snowboards kunnen probleemloos mee. Net als met de caravan wil je natuurlijk wel veilig op weg en geen gedoe onderweg. Een kwalitatieve bagagewagen biedt dan uitkomst. Met de beperkte maximumsnelheden tegenwoordig is het ook geen belemmering meer om een aanhanger achter de auto te vervoeren.

Een multifunctionele bagage aanhanger kopen voor de hobby

Populair onder vissers en Kite surfers is de GT750 versie met een hoogte van 83 cm. Deze multifunctionele bagage aanhangwagen is uitgevoerd met een deksel met gasveer en handig koord om de klep weer te kunnen sluiten. Zo kan je al het materiaal handig apart opbergen en houd je de auto mooi schoon. Of je nu een gesloten bagagewagen gebruikt voor het kitesurfen, vissen of andere sport. De klep met gasveer is makkelijk te openen en alle materialen liggen mooi droog opgeslagen. Bovendien is het de ultieme metgezel voor vakanties met de familie. Je kan dan mooi alles meenemen en ook nog ruim met je gezin in de auto zitten.

Geremde of ongeremde bagagewagen met deksel

Afhankelijk van het laadvermogen is een gesloten bagagewagen geremd of ongeremd. Geremd betekent dat er een oplooprem met trommelremmen op de assen zit wat er voor zorgt dat de wagen met de auto mee remt wanneer deze afremt. Deze werking is identiek aan geremde  aanhangwagens. Dit zorgt voor een betere wegligging en voorkomt extra slijtage aan de remschijven van de auto. Wij verkopen geremde bagage aanhangers vaak in de vorm van een grote wagen met een hoger draagvermogen. De wegligging is beter en is veiliger bij het remmen. Welke bagagewagen het meest geschikt is voor jou? Dat is afhankelijk van het gebruik en vooral de belading. De grote bagagewagen is ook geschikt om een quad of motor in te vervoeren.

De meest gebruikte variant is de ongeremde bagagewagen aluminium. Deze heeft een maximaal bruto laadvermogen van 750kg maar is er ook in een 500kg variant. Prima geschikt voor het meeste hobby en sport materiaal en makkelijk met de hand te verplaatsen wanneer de wagen van de trekhaak af is. De ongeremde bagage aanhangwagen is voorzien van een Al-KO torsie as en andere premium onderdelen die bekend staan om de duurzaamheid. Een voordeel van een ongeremde bagagewagen is dat je er gewoon met B-rijbewijs mee kunt rijden. 

Op zoek naar een tweedehands model?

Zoek je een occasion? Dan is marktplaats de aangewezen plek om het aanbod te bekijken. Er zijn tegenwoordig ook veel facebook groepen actief waar veel gesloten bagagewagens worden aangeboden. Het is wel altijd goed om ook een vergelijk te maken met de prijsstelling van nieuwe modellen. Er zit vaak niet een groot prijsverschil tussen tweedehands bagagewagens en een nieuwe aanhanger. De bagagewagen aluminium is waardevast en heeft weinig last van slijtage. Alles is natuurlijk van de manier van stalling en onderhoud. Zoals met alles is het van belang dat je de bagagewagen aluminium ook goed schoon houdt en de draaiende delen blijft smeren.

Bagagewagen in Duitsland kopen

Er zijn veel mensen op zoek naar de goedkoopste bagage aanhangwagen. In de zoektocht wordt er dan ook over de grens gekeken. Soms kan dit inderdaad wel wat schelen in de prijs maar vergeet dan niet dat je de reistijd en kilometers dan ook moet doorrekenen. Alle wagens hebben een Europese goedkeuring, dat is mooi, maar wanneer je de aanhanger in Nederland te naam wil stellen moet deze eerst in Duitsland worden geëxporteerd en vervolgens in Nederland worden ingevoerd. Dit zijn administratieve handelingen welke je wel goed moet doen en ook weer kosten met zich mee brengen. Verder is er altijd nog het garantie aspect. Er kan altijd iets zijn met de aanhanger en om daarvoor dan weer naar de dealer in het buitenland te gaan om het op te lossen is ook niet ideaal. Het zijn allemaal overwegingen welke je mee moet nemen om tot een keuze te komen die het beste voor je uitpakt. 

Bagagewagen met fietsendrager huren

Veel mensen gebruiken de bagage aanhangwagen voor vakantie en wat is er dan handiger dan ook de fietsen mee te kunnen nemen. Met een dakdrager welke speciaal voor je wagen geschikt is kan dit ideaal. Je kan dan tot wel 3 fietsen meenemen op een groot model.  Zo creëer je de meest ideale reisgezel, zeker als je een gezin hebt. Wil jij niet een volledige gesloten bagagewagen aanschaffen, omdat je hem bijna nooit nodig hebt? Dat is het verstandig om een bagagewagen te huren! Heb je de bagagewagen aluminium soms nodig voor hobby, werk of vakantie, dan kan je deze gewoon bij ons huren. De gesloten bagagewagen heeft een bruto laadvermogen van 750 kg. Dit betekent dat je gewoon met een B-rijbewijs hem mag trekken.