Kipper aanhangwagens

Ruim assortiment kipper aanhangers - voordelig en snel leverbaar - handpomp of electrisch- opzetborden of loofrekken. Alles is mogelijk.
Lees meer
Sorteren op:
2.635,00 2332,-

1.927,27 excl. BTW

3.206,00 2837,-

2.344,63 excl. BTW

Superdeal
2.439,00 2158,-

1.783,47 excl. BTW

3.117,00 2758,-

2.279,34 excl. BTW

Superdeal
2.896,00 2563,-

2.118,18 excl. BTW

2.974,00 2632,-

2.175,21 excl. BTW

3.468,00 3069,-

2.536,36 excl. BTW

De beste Kipper aanhanger voor ieder gebruik

Kipper aanhangers zijn er in veel verschillende afmetingen en uitvoeringen. Het is het type aanhanger waarbij er het meest te kiezen is. Dit is natuurlijk super om helemaal naar eigen smaak te customizen. Wil je een compleet electrisch hydraulisch kiepsysteem, een handpomp of een combinatie van beide? Het is natuurlijk afhankelijk van de frequentie van gebruik en beschikbaar budget.

Wat is een kipper?

De kipper aanhanger is zoals aangegeven de meeste veelzijdige trailers in ons assortiment. Het chassis van de kipper bestaat uit twee delen en is in vele uitvoeringen beschikbaar. Een kipper is een plateauwagen waarbij de laadvloer kan kippen. Dit kan achterwaarts of driezijdig. Dit is afhankelijk van de uitvoering en het laadvermogen.

Een kipper aanhanger is met name geschikt voor het vervoeren van losse materialen zoals zand en grind en wordt gebruikt door grondverzet bedrijven, hoveniers maar zijn ook veel te vinden in de bouw.

Onze kippers zijn te leveren in diverse maten en laadvermogens. Naast de verschillende maatvoeringen kan je er voor kiezen om een kipper met een elektrische aansturing te nemen of met een handpomp.

Wij voeren de kipper aanhangers van EDUARD doordat deze op prijs kwaliteit verhouding hoog scoren. Gebruikmakend van kwaliteitsmerken als AL-KO, Knott en WAPP kenmerken de aanhangers zich in duurzaamheid en kwaliteit. Doordat Eduard sinds 2013 kippers van hoogwaardige kwaliteit produceert hebben ze sindsdien een groot marktaandeel veroverd, en terecht.  De hydraulica is betrouwbaar, het chassis is sterk en volledig verzinkt en de laadvloer is van een uit één stuk gezaagde betonplex plaat met daarover een staalplaat gemaakt om jarenlang gebruiksgemak te garanderen.

De kipper als meest innovatieve model aanhanger

Een standaard aanhanger is een praktisch gebruiksvoorwerp wat al decennia lang niet veel aan verandering onderhevig is geweest. De kipper heeft hier wel sinds 15 jaar verandering in gebracht en is innovatief in design en gebruiksgemak. Zeker de elektrisch uitgevoerde kippers zijn voor hovenier en grondwerker enorm tijdbesparend. Het dubbele chassis met de hydrauliek is een simpele maar doeltreffende oplossing om de gehele laadvloer te kunnen liften. 

Kipper aanhanger enkelasser

Een kipper is als enkelasser ook verkrijgbaar. Dit is makkelijker te manoeuvreren, zeker bij het achteruitrijden. Het laadvermogen is natuurlijk wel lager dan bij de tandemassers omdat het totale gewicht maar op 1 as rust. Het is dus maar net wat en hoeveel je wilt vervoeren. Er is altijd een kipper die past bij de eisen die jij stelt aan de kipper aanhanger.

Betonplex (en stalen) vloerplaat voor de kipper

De kipper worden standaard uitgerust met als basis een betonplex vloerplaat. Bij kippers met een hoger bruto laadvermogen dan 750 kg wordt er een stalen plaat over deze betonplex plaat heen gepopnageld. Hierdoor is de vloer beter bestand tegen beschadigingen en zal heeft dus een langere levensduur. De vloer van de kipper is daardoor ook extra glad waardoor losse ladingen er makkelijk van af kunnen schuiven.

Kiepsystemen & hellingshoek van de kipper

Eduard kippers kunnen wij in vele uitvoeringen leveren maar hebben allemaal een hydraulisch kiepsysteem. Deze kan handmatig of electrisch worden bediend. Alle kippers hebben de kenmerkende eigenschap in de constructie dat de laadbak van een Eduard kipper ontzettend ver achterover kan kippen ten opzichte van andere merken aanhangers. Er zit een beveiliging op dat je de kipper nooit over het balanspunt heen kan kippen. Wanneer je ook steunen aan de achterzijde hebt gemonteerd kan je de kipper ook losstaand gebruiken. Maar in de meeste gevallen wordt de kipper aangekoppeld gebruikt.

Bedieningsmogelijkheden voor de  kipper aanhanger

Kippers kunnen op verschillende manieren bediend worden; handmatig, elektrisch of met een afstandsbediening. Hieronder zie je wat de verschillende mogelijkheden zijn.

  • (J) handpomp
  • (P) elektrisch (extern laden) en handpomp
  • (N) elektrisch (extern laden)
  • (R) elektrisch (extern laden) met afstandsbediening
  • (S) elektrisch (extern laden) met afstandsbediening en handpomp

Meer opties voor de kipper

Natuurlijk kunnen onze kippers van nog veel meer opties voorzien worden, denk hierbij aan: borden in diverse hoogtes, oprijplaten, een loof- of voorrek, opzetborden en nog veel meer. Gebruik de configurator om zelf de perfecte trailer speciaal voor jezelf samen te stellen. Alle mogelijkheden kan je zelf samenstellen. Of je nu loofrekken of opzetborden nodig hebt of een handlier en oprijplaten, alles is mogelijk bij onze kipper aanhangers. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

Weet je niet zeker wat je nodig hebt?

Neem dan gerust contact met ons op. Kan je bij ons in Heerenveen langskomen? Dan nemen we graag de mogelijkheden met je door om tot een juiste keuze voor de kipper te komen. Dit kan natuurlijk ook telefonisch. Het inruilen van een aanhanger behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Introductie video Eduard plateauwagens