• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Merken

   Capaciteit

   Lengte

   Prijs

   -
   6 Producten

   Motoraanhanger kopen bij Aanhangwagendirect!

   Je kent het vast wel, het is mooi weer en je bent van plan een stuk te gaan toeren op je motor. Maar weer dat zelfde rondje? Hoe leuk is het om met de motor(en) achter je auto naar een nieuw gebied te rijden? Door gebruik te maken van een motoraanhanger kan je overal komen en is geen afstand meer te ver. Motortrailers kunnen natuurlijk ook achter campers gebruikt worden. Bij Aanhangwagendirect hebben we een breed assortiment aan motor aanhangwagens te koop om je op weg te helpen.

    

   De ideale Humbaur motor aanhanger

   Ons assortiment motortrailers is breed met verschillende types. Van een lichte oprij motortrailers met één oprijplaat tot een kantelbare 1300 kg motoraanhanger. Je kan ze bij diverse soorten motortrailers kopen tegen zeer scherpe prijzen. Voor vragen naar de verschillende uitvoeringen of mogelijkheden met onze motortrailers kan je terecht bij onze klantenservice.

    

    

    

    

   Humbaur motortrailer kopen

   Sinds 2021 verkopen wij ook motor aanhangers van Humbaur, een zeer gerenommeerd merk in Duitsland. We hebben twee soorten Humbaur motortrailer, een Humbaur motor aanhanger met drie oprijgoten en een zakbare Humbaur motortrailer. De Humbaur motortrailer HM heeft ruimte voor drie kleine crossmotoren, maar wordt meestal gebruikt voor twee grote motoren. Er zit een oprijplaat op de motoraanhanger bevestigd en tien verzonken trekogen aan het chassis. Daarnaast is er de Humbaur HKT motor aanhanger met een verlaagbaar chassis. Het beschikt over een hydraulisch uitschuifbare laadvloer, dit zorgt voor een oprijhoek van maar 6 graden! 

    

   Zakbare motor aanhanger

   Onze zakbare motoraanhangers kunnen door middel van een hydraulisch systeem verhoogd en verlaagd worden, voor het verhogen wordt een handpomp gebruikt. Het grote voordeel van een zakbare motortrailer of quad-trailer is dat je eenvoudig in je eentje en motor of quad kan laden en lossen, je kan hem er simpelweg op rijden. Een motor aanhanger is erg divers. Zo kan je de motortrailer ook gebruiken voor cross motoren, scooters en quads. Voor quads is een speciaal type ontwikkeld; een zakbaar model dat speciaal ontwikkeld is om eenvoudig zelfstandig te kunnen laden en lossen. De laadvloer kan hydraulisch verhoogd en verlaagd worden door middel van een handpomp. Daardoor rijdt je gemakkelijk je quad op de motortrailer.

    

   Geremde of ongeremde motor aanhanger

   Een geremde motor aanhanger is ideaal wanneer je een zware motor wil vervoeren. Of wanneer je twee of drie motoren tegelijkertijd wil gaan vervoeren. Geremde motoraanhangwagens beschikken over een eigen remsysteem. Een ongeremde motoraanhanger kopen is ideaal wanneer je een lichte motor wil vervoeren en je alleen beschikt over een B rijbewijs. Ongeremde motortrailers hebben in verhouding tot geremde motortrailers een laag eigen gewicht. Doordat het eigen gewicht van ongeremde motortrailers laag is ten opzichte van geremde motoraanhangers is het netto laadvermogen relatief hoog. Bruto laadvermogen, netto laadvermogens en eigen gewichten vindt je bij de specificaties van onze motortrailers.

    

   Welke motor aanhanger is geschikt voor mijn motor?

   De meest verkochte motortrailer is de Temared MOTO 3 aanhanger met de wielen aan de zijkant en een gemonteerde oprijplaat. Wij adviseren altijd een trailer met 3 rijgoten. Je kan hier 3 (kleinere) motoren op plaatsen maar is ook voor het vervoer van 1 motor ideaal omdat je dan met je voeten steun vindt in de goten. Vervoer je twee motoren? Dan adviseren wij je deze allebei in de buitenste goot plaatsen voor een goede wegligging. Zijn de 2 motoren zwaarder dan 200 kg per stuk dan adviseren wij een multitransporter aanhanger motor met vaste laadvloer.

    

   Nieuwe motor aanhanger voor de crossmotor/racemotor

   Ben je fervent crosser, heb je een oldtimer motor voor shows of neem je deel aan races? Dan is een motoraanhanger essentieel om alle events te kunnen bezoeken. De Temared MOTO 3 is geschikt voor tot wel 3 crossmotoren en met de juiste spanbanden is iedere motor eenvoudig veilig te vervoeren. Alle motortrailers hebben een Europese goedkeuring en kunnen dus in ieder Europees land worden gebruikt. Deze motor aanhangwagens zijn dus ook zeer geschikt dus voor internationale events.

    

   De regels voor een motor aanhanger

   Er is vaak verwarring over de wet- en regelgeving van motortrailers. Daarom leggen wij hieronder de belangrijkste regels even uit:

   Hoe breed mag een motor aanhanger zijn?

   Motor aanhangers mogen 2 meter en 55 centimeter breed zijn. Is de motoraanhanger voor 1 februari 1999 in gebruik genomen? Dan is een breedte van 2,60 meter toegestaan, maar dan moet de toegestane massa meer dan 10 ton bedragen, dit is bij motortrailer niet het geval. De breedste motor aanhanger die wij in ons assortiment hebben is 186 cm. Dit is de Temared Multi, die beschikt over een kantelbaar oprijsysteem. Dit zorgt voor een ideale oprijhoek.

   Hoe lang mag een motor zijn met aanhanger?

   De lengte van een ongeremde motortrailer met een brutogewicht van minder dan 750 kg is beperkt tot 8,00 meter. Bij een geremde motortrailer is de toegestane lengte 12 meter, dit zijn echter de regels bij aanhangers in het algemeen. Bij een geremde motortrailer worden er geen varianten aangeboden met een lengte van 12 meter. De langste motor aanhanger binnen ons assortiment is de Temared Multi. De Temared Multi 3318C heeft een lengte van 332 cm. Ook deze motor aanhanger beschikt over een kantelsysteem.

   Hoe hard mag een motor met aanhanger?

   Motor aanhangers mogen 90 kilometer per uur in Nederland. In België je mag je 120 kilometer per uur rijden, tenzij de combinatie zwaarder als 3500 kilo is, dan mag je in België ook 90 kilometer per uur. Deze regels gelden sinds 1 mei 2009, toen de maximumsnelheid van een auto met een motortrailer als aanhanger, is verhoogd van 80 km/u naar 90 km/u. Deze regel is tot stand gekomen naar aanleiding van een oproep van onder andere de ANWD, BOVAG en verschillende transporteurs.

   Hoe zwaar mag een aanhangwagen achter een motor zijn?

   Wat betreft de regels met betrekking tot het rijden met een aanhanger achter een motorfiets, gelden er in Nederland weer andere regels dan bijvoorbeeld in Duitsland. We beginnen bij Nederland waar het leeggewicht van de aanhanger maximaal de helft mag zijn van het gewicht van de motorfiets. De maximale breedte betreft 2 meter en de maximale lengte is 2,5 meter bij een hoogte van 1 meter. Zit de aanhanger achter een motor met zijspan? Dan moet de zijspan wel beschikken over een remsysteem. In Duitsland is er een maximale breedte van 1 meter.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking