Eduard plateauwagens

Altijd de juiste plateauwagen - Grote keuze in afmetingen- de goedkoopste van de Benelux - afhalen en bezorgen mogelijk - ook met huif
Lees meer
Sorteren op:
Bestseller
Superdeal
Bestseller
Bestseller
Bestseller
1.915,00 1695,-

1.400,83 excl. BTW

Ben je op zoek naar een plateauwagen? Bij AanhangwagenDirect.nl zit je helemaal goed. In ons aanbod hebben we een grote selectie afmetingen en laadvermogens. Wij vertellen je graag meer over waar je op moet letten!

De plateauwagen aanhanger

Het meest kenmerkende aan een plateauwagen is dat deze de wielen onder de laadvloer heeft. De zijwanden die neerklapbaar zijn waardoor het gemakkelijk te laden is met een heftruck. Dit is het grote voordeel van plateauwagens. Bovendien heeft een plateauwagen een groot laadoppervlak doordat de volledige breedte benut kan worden, dit type is uitermate geschikt voor het vervoeren van zware en grote goederen.

Voordelen van Plateauwagens

 • Geen uitstekende wielen of spatschermen
 • Makkelijk van de zijkant te beladen door wegklappende zijborden
 • lading optimaal te verdelen over de laadvloer
 • Grotere laadvloer bij zelfde afmeting aanhanger
 • Breder assortiment afmetingen en laadvermogens

Plateauwagen kopen

De plateauwagens die wij aanbieden zijn verkrijgbaar in enkelas en tandemas uitvoering. De wagens zijn verkrijgbaar in meer dan 300 verschillende uitvoeringen. Per plateauwagen staat precies aangegeven wat de specificaties zijn. Hierdoor heb je altijd een goed idee van wat je kunt verwachten. Check altijd goed van te voren wat de kenmerken zijn want zo krijg je een goed beeld van wat je in huis haalt. Maak gebruik van de handige filteropties aan de linkerkant van de pagina en vind zo snel en eenvoudig een plateauwagen die overeenkomt met jouw wensen en eisen. Staat de variant die jij wenst niet tussen het aanbod? Dan kun je er zelf één samenstellen door gebruik te maken van de configurator.

Tandemasser plateauwagen

De meeste plateauwagens worden in tandem as uitvoering geleverd. Een tandemasser heeft logischerwijs een hoger draagvermogen en is ook vaak geremd. Voor professioneel gebruik heeft een plateauwagen vaak een bruto laadvermogen van 2000kg of hoger. Voor de stabiliteit en veiligheid heeft de aanhanger dan altijd twee assen. Zeker met losse lading zoals zand en grond is het ideaal dat de aanhanger van de zijkant te beladen is en de tandemasser ook losgekoppeld gevuld kan worden. Deze is dan veel stabieler dan een enkelas aanhanger.

Kwaliteit

De plateauwagens van AanhangwagenDirect.nl zijn gemaakt van de beste kwaliteit, om zo veiligheid te kunnen waarborgen. De wagens hebben een draagvermogen van 750 tot en met 3500 kg. Denk dus goed na van te voren wat je graag op de plateauwagen wilt vervoeren om zo een juiste keuze te maken met het aanschaffen van een geschikte wagen.

Afmetingen

Er is een groot scala aan afmetingen beschikbaar. Onlangs is er een nieuwe plateauwagen geïntroduceerd van 230x145 cm. Dit is de kleinste afmeting plateauwagen welke beschikbaar is.

Verder zijn de baklengtes trapsgewijs beschikbaar tot wel 6 meter lengte. Er is dus voor ieder gebruik wel een juiste aanhangwagen te selecteren. Wij hebben altijd een groot aantal aanhangwagens op voorraad en anders is de levertijd circa 10 werkdagen. De meest gebruikte plateauwagens zijn tussen de 3 en 4 meter lang.

Wij hebben Eduard Plateauwagens in de volgende afmetingen

 • 230x145 cm
 • 250x145 cm
 • 256x150 cm/260x150 cm
 • 310x160 cm
 • 310x180 cm
 • 330x180 cm
 • 406x180 cm
 • 406x200 cm
 • 406x220 cm
 • 506x200 cm
 • 506x220 cm
 • 606x200 cm
 • 606x220 cm

Laadvloerhoogtes

Onze plateauwagens kunnen worden geleverd met een drietal laadvloerhoogtes; 56, 63 & 72 cm.

56 cm laadvloerhoogte

56 cm laadvloerhoogte De plateauwagen met de laagste laadvloerhoogte is 56 cm. Een laadvloerhoogte van 56 cm is met name handig bij het gebruik van oprijplaten omdat hierbij de hellingshoek relatief klein is. Ook vangt de aanhanger minder wind. Een voordeel van een laadvloerhoogte van 56 cm is dat het zwaartepunt van de trailer relatief laag ligt. Dit is met name relevant wanneer de aanhanger hoog beladen wordt.

De plateauwagen met de laagste laadvloerhoogte is 56 cm. Een laadvloerhoogte van 56 cm is met name handig bij het gebruik van oprijplaten omdat hierbij de hellingshoek relatief klein is. Ook vangt de aanhanger minder wind.

Een voordeel van een laadvloerhoogte van 56 cm is dat het zwaartepunt van de trailer relatief laag ligt. Dit is met name relevant wanneer de aanhanger hoog beladen wordt.

63 cm laadvloerhoogte

63 cm laadvloerhoogte Eduard tandemasser plateauwagens worden in de meeste gevallen geleverd met een laadvloer van 63 cm hoog. Het grote voordeel van deze hoogte is dat het zwaartepunt nog steeds relatief laag ligt ten opzichte van de 72 cm variant maar aanhangers met een laadvloerhoogte van 63 cm worden standaard geleverd met 13 inch wielen. Dit maakt de wegligging van deze trailers aanzienlijk aangenamer dan die met 10 inch wielen.Eduard tandemasser plateauwagens worden in de meeste gevallen geleverd met een laadvloer van 63 cm hoog. Het grote voordeel van deze hoogte is dat het zwaartepunt nog steeds relatief laag ligt ten opzichte van de 72 cm variant maar aanhangers met een laadvloerhoogte van 63 cm worden standaard geleverd met 13 inch wielen. Dit maakt de wegligging van deze trailers aanzienlijk aangenamer dan die met 10 inch wielen.

72 cm laadvloerhoogte

72 cm laadvloerhoogte Plateauwagens die met een 72 cm hoge laadvloer geleverd worden hebben een relatief hoog zwaartepunt. Het grote voordeel van wagens met deze hoogte is de toegankelijkheid; 72 cm is een aangename werkhoogte waardoor je deze wagens prettig met de hand kan laden en lossen.Plateauwagens die met een 72 cm hoge laadvloer geleverd worden hebben een relatief hoog zwaartepunt. Het grote voordeel van wagens met deze hoogte is de toegankelijkheid; 72 cm is een aangename werkhoogte waardoor je deze wagens prettig met de hand kan laden en lossen.