Voordelig de beste plateauwagen kopen

Een plateauwagen kopen? Wij hebben een ruim assortiment van verschillende plateauwagens. Staat jouw ideale plateauwagen er niet tussen? Stel dan je eigen plateauwagen samen.
Lees meer
Sorteren op:
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Bestseller
Superdeal
Bestseller
Bestseller

Plateauwagen kopen

Ben je op zoek naar een plateauwagen? Bij AanhangwagenDirect.nl zit je helemaal goed. In ons aanbod hebben we een grote selectie aanhangers in diverse afmetingen en laadvermogens. Wij vertellen je graag meer over waar je op moet letten! Het meest kenmerkende aan een plateauwagen is dat deze de wielen onder de laadvloer heeft. De zijwanden die neerklapbaar zijn waardoor het gemakkelijk te laden is met een heftruck. Dit is het grote voordeel van plateauwagens. Bovendien heeft een plateauwagen een groot laadoppervlak doordat de volledige breedte benut kan worden, dit type is uitermate geschikt voor het vervoeren van zware en grote goederen. De plateauwagens van AanhangwagenDirect.nl zijn gemaakt van de beste kwaliteit, om zo veiligheid te kunnen waarborgen. De wagens hebben een draagvermogen van 750 tot en met 3500 kg. Denk dus goed na van te voren wat je graag op de plateauwagen wilt vervoeren om zo een juiste keuze te maken met het aanschaffen van een geschikte wagen.

De voordelen van een Plateau aanhanger

 • - Geen uitstekende wielen of spatschermen
 • - Makkelijk van de zijkant te beladen door wegklappende zijborden
 • - lading optimaal te verdelen over de laadvloer
 • - Grotere laadvloer bij zelfde afmeting aanhanger
 • - Breder assortiment afmetingen en laadvermogens

 

Een enkelas of tandemas plateauwagen kopen? 

De plateauwagens die wij aanbieden zijn verkrijgbaar in enkelas en tandemas uitvoering. De wagens zijn verkrijgbaar in meer dan 300 verschillende uitvoeringen. Per plateauwagen staat precies aangegeven wat de specificaties zijn. Hierdoor heb je altijd een goed idee van wat je kunt verwachten. Check altijd goed van te voren wat de kenmerken zijn want zo krijg je een goed beeld van wat je in huis haalt. Maak gebruik van de handige filteropties aan de linkerkant van de pagina en vind zo snel en eenvoudig een plateauwagen die overeenkomt met jouw wensen en eisen. Staat de variant die jij wenst niet tussen het aanbod? Dan kun je er zelf één samenstellen door gebruik te maken van de configurator. De meeste plateauwagens worden in tandem as uitvoering geleverd. Een tandemasser heeft logischerwijs een hoger draagvermogen en is ook vaak geremd. Voor professioneel gebruik heeft een plateauwagen vaak een bruto laadvermogen van 2000kg of hoger. Voor de stabiliteit en veiligheid heeft de aanhanger dan altijd twee assen. Zeker met losse lading zoals zand en grond is het ideaal dat de aanhanger van de zijkant te beladen is en de tandemasser ook losgekoppeld gevuld kan worden. Deze is dan veel stabieler dan een enkelas aanhanger.

Zelf een plateauwagen samenstellen

Wil je dolgraag een plateau aanhanger kopen, maar staan jouw gewenste afmetingen of specificaties er niet tussen? Dan kun je er voor kiezen om jouw eigen plateauwagen samen te stellen. In samenwerking met Eduard trailers is er een configurator beschikbaar gesteld. Hierin kun je eenvoudig zelf je Eduard aanhanger in 360 graden roteren en in 3D bekijken. Je kunt uit heel wat opties kiezen voor het samenstellen van verschillende plateauwagens. Zo kun je makkelijk een multitransporter configureren of een autotransporter. Ben je van plan om regelmatig grind, tuincompost of zand te vervoeren? Dan is het verstandig om een kipper te overwegen. Met een kipper kiep je eenvoudig je lading eruit.

Plateauwagen laadvloerhoogtes 56, 63 en 72 cm 

Onze plateauwagens kunnen worden geleverd met een drietal laadvloerhoogtes; 56, 63 & 72 cm. De plateauwagen met de laagste laadvloerhoogte is 56 cm. Een laadvloerhoogte van 56 cm is met name handig bij het gebruik van oprijplaten omdat hierbij de hellingshoek relatief klein is. Ook vangt de aanhanger minder wind. Een voordeel van een laadvloerhoogte van 56 cm is dat het zwaartepunt van de trailer relatief laag ligt. Dit is met name relevant wanneer de aanhanger hoog beladen wordt. Eduard tandemasser plateauwagens worden in de meeste gevallen geleverd met een laadvloer van 63 cm hoog. Het grote voordeel van deze hoogte is dat het zwaartepunt nog steeds relatief laag ligt ten opzichte van de 72 cm variant maar aanhangers met een laadvloerhoogte van 63 cm worden standaard geleverd met 13 inch wielen. Dit maakt de wegligging van deze trailers aanzienlijk aangenamer dan die met 10 inch wielen. Plateauwagens die met een 72 cm hoge laadvloer geleverd worden hebben een relatief hoog zwaartepunt. Het grote voordeel van wagens met deze hoogte is de toegankelijkheid; 72 cm is een aangename werkhoogte waardoor je deze wagens prettig met de hand kan laden en lossen.

Afmetingen  Eduard plateauwagen 

Er is een groot scala aan afmetingen beschikbaar. Onlangs is er een nieuwe plateau aanhangwagen geïntroduceerd van 230x145 cm. Dit is de kleinste afmeting Eduard plateauwagen welke beschikbaar is. Verder zijn de baklengtes trapsgewijs beschikbaar tot wel 6 meter lengte. Er is dus voor ieder gebruik wel een juiste aanhangwagen te selecteren. Wij hebben altijd een groot aantal aanhangwagens op voorraad en anders is de levertijd circa 10 werkdagen. De meest gebruikte plateauwagens zijn tussen de 3 en 4 meter lang. Wij hebben Eduard Plateauwagens in de volgende afmetingen:

 • - 230x145 cm
 • - 250x145 cm
 • - 256x150 cm/260x150 cm
 • - 310x160 cm
 • - 310x180 cm
 • - 330x180 cm
 • - 406x180 cm
 • - 406x200 cm
 • - 406x220 cm
 • - 506x200 cm
 • - 506x220 cm
 • - 606x200 cm
 • - 606x220 cm