• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Ongeremde aanhangwagen torsie assen

   Ongeremde aanhanger assen van premium merken - Voordelig online bestellen - de goedkoopste van de Benelux- Snelle levertijden. Toon meer

   Merken

   Capaciteit

   Steekmaat

   Prijs

   -
   75 Producten

   Ongeremde KNOTT en ALKO assen

   Een aanhanger is ongeremd wanneer de as niet over een reminrichting beschikt. Dit zijn veelal trommelremmen die worden geactiveerd door een oplooprem. Ongeremde aanhangers hebben meestal een torsie as zonder remmen erin. De koppeling is ook direct bevestigd op de dissel zonder oplooprem. De meeste kleinere aanhangwagens, bagagewagens en gesloten aanhangers hebben dit en daarom hebben deze ook vaak een maximaal laadvermogen van 750 kg.

   Al onze complete assen zijn torsieassen. Dit betekent dat de uiteinden van de as uitgerust zijn met zogenoemde torsie vering. Deze vering zorgt ervoor dat de wrijving op de as geen schade veroorzaakt. Deze vering is ook heel effectief als je verschillende ladingen vervoerd. Ook hoef je geen extra schokbrekers te monteren op een torsie geveerde as. Natuurlijk kan het wel, maar dan wordt het voornamelijk gedaan om aan de Tempo 100 goedkeuring te voldoen in Duitsland.

    

   Aanhanger assen ongeremd

   Wij hebben een groot assortiment verschillende ongeremde assen, ook van verschillende merken, Knott en AL-KO bijvoorbeeld. Knott en AL-KO leveren samen ruim 90% van alle gemonteerde assen onder de ongeremde aanhangers in Europa. Door de grootschalige productie zijn deze assen kwalitatief het beste wat er op de markt te krijgen is. Daarom bieden wij met trots het complete assortiment ongeremde assen in alle pad- en flensmaten die verkrijgbaar zijn aan. Niet alleen Knott en AL-KO zit in ons assortiment, hier een opsomming van al onze merken ongeremde assen:

   Onze merken ongeremde assen

   • AL-KO
   • Knott
   • AWD
   • FAD
   • Schlegl

    

   Ongeremde torsie as

   Al onze complete assen zijn torsie assen. Dit betekent dat as einden uitgerust zijn met zogenoemde torsie vering. Dit is een vering die gebruikt maar van "wringing" tussen de as einden en de as. Vroeger ook veel gebruikt bij auto's en tegenwoordig ook nog veel bij terrein auto's. De vering is heel effectief bij verschillende belasting wat voor een aanhanger natuurlijk heel handig is. Je hoeft dan ook geen extra schokbrekers te monteren op een torsie geveerde as. Het kan natuurlijk wel, maar wordt voornamelijk gedaan om aan de Tempo 100 goedkeuring te voldoen voor de Duitse wetgeving.

    

   Ongeremde as vervangen

   Wanneer je de as gaat vervangen moet je eerste weten welke as er nu onder de aanhanger zit. Je wilt natuurlijk hetzelfde type as als er nu ook onder zit. Je kan met bijna alle maten assen bij ons terecht. Voor je een as besteld is het belangrijk om de PAD- en FLENS-maat te weten. Ook dien je vooraf te weten welke steekmaat je nodig hebt. Lees hier hoe je de pad-, flens- en steekmaat meet. Mocht je na het lezen van de bovenstaande informatie nog niet de juiste ongeremde as weten te vinden neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder.

    

   Draagvermogens ongeremde torsie assen

   Als je de as wil gaan vervangen moet je eerst weten welke as er nu onder de aanhanger gemonteerd zit, je wilt natuurlijk hetzelfde type hebben. Normaal gesproken zit er een type plaatje op de as met alle benodigde informatie. Je kan voor bijna alle maten assen bij ons terecht. Voordat je een as bestellen kan moet je eerst de pad- en flensmaat weten. Ook dien je vooraf je steekmaat te weten. Lees hier hoe je de pad-, flens- en steekmaat meet.

   Het is ook van belang te weten wat het benodigde draagvermogen van de as is. Deze informatie zou ook op het typeplaatje van de as horen te staan. De draagvermogens van de ongeremde assen voor aanhangers variëren tussen de 650 kg en 1500 kg. De meest gebruikte assen zijn voor ongeremde aanhangwagens met een draagvermogen van 750 kg.

    

   As repareren of tweedehands aanschaffen?

   Het aanschaffen van een tweedehands as raden wij toch echt af, deze zijn vaak al beschadigd. Een nieuwe as kopen is dan wel iets duurder maar op langer termijn veel beter voor je portemonnee. Dit komt omdat je bij een nieuwe as de garantie hebt dat deze naar behoren zal werken en anders kan je terugkomen op de garantie. Ook door de grootschalige inkoop kunnen wij de nieuwe assen voordelig aanbieden.

   Mocht je zelf zo handig zijn om je eigen as te repareren is dat natuurlijk ook een optie. Maar aangezien de onderdelen en de tijd die erin zit net zo duur zijn als een complete nieuwe as is dit toch een gemakkelijkere oplossing. Zo kan je meteen bij ons een as van premium merken aanschaffen. Zijn de assen die jij nodig hebt bij ons op voorraad, dan kan jij deze binnen 2 werkdagen al in huis hebben.

   Welke as heb ik nodig 

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking