• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Bokwielen en zwenkwielen

   Ruim assortiment bok-wielen en zwenk-wielen - complete sets en losse wielen - met en zonder rem - luchtband en anti-lek - grote en kleine wielen Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   9 Producten

   Bokwielen & zwenkwielen

   Bok- en zwenkwielen worden vaak bij karren of dolly’s gemonteerd. Je kan ze gecombineerd monteren op veel verschillende manieren. Een zwenkwiel kan om een as heen draaien zoals bij een bureaustoel, hierdoor kan je dus sturen. Een bok wiel kan alleen rechtdoor rijden, deze kan dus soms handig zijn als je maar één kant op moet maar deze kan je niet sturen. Daarom worden de bok- en zwenkwielen vaak gecombineerd gebruikt in paren van twee.

    

   Gebruik van bok- en zwenkwielen

   Het gebruik van bok- en zwenkwielen is veelzijdig, je kan bijvoorbeeld vier zwenkwielen gebruiken zoals bij een verhuishondje gebruikt wordt. Het enige nadeel dan is dat deze wel veel draait en beweegt, wat soms nadelig kan zijn. Verder kan je ook vier bok wielen monteren onder een hondje maar dan kan deze dus niet sturen.

   Dan heb je nog de meest gangbare mogelijkheid, twee bok wielen en twee zwenkwielen, de kar kan dan makkelijk sturen maar deze kan ook makkelijk in een rechte lijn rijden, denk maar eens aan supermarktcontainers of winkelkarren. Ook zou je nog een oneven aantal wielen kunnen gebruiken in de vorm van een driehoek met een zwenkwiel voorop, dan kan deze redelijk sturen maar is hij wel minder stabiel op de hoeken doordat er geen steun van onderaf zit.

    

   Draagvermogen en remmen

   De draagvermogens van de bok- en zwenkwielen variëren tussen de 60 kg en 350 kg. Let hierbij op dat de wielen meer aankunnen als ze stilstaan dan als ze rijden. Als je dus vier wielen monteert kan je een maximaal draagvermogen hebben tussen de 240 kg en de 1400 kg. Verder moet je opletten op de hoeveelheid wielen en hoe deze verdeeld zijn, aangezien bij een groot oppervlak er meer wielen nodig zijn om de balans hetzelfde te houden.

   Ook is een deel van de zwenkwielen uitgerust met een rem. Bokwielen kunnen namelijk geen rem hebben. Door de rem op het zwenkwiel kan je deze nog wel zwenken maar niet meer doorrollen tenzij het een dubbele voor- of nalooprem is, dan kan deze niet meer zwenken. Het verschil tussen voorloop en naloop is dat bij een voorlooprem de rem aan de voorkant zit, meestal is dit wat onhandiger als je de zwenkwielen achter hebt. De nalooprem heeft de rem aan de achterkant zitten als je de toepassing met het zwenkwiel naar voren duwt, deze is dus wel handig als je de wielen achter hebt want dan kan je gemakkelijk deze vastzetten als je van achter duwt.

    

   Bok- en zwenkwiel set

   Ook bieden wij een bok- en zwenkwiel set aan, deze beschikt over twee bokwielen en twee zwenkwielen. Beide hebben een hoogte van 50 mm en een stilstaand draagvermogen per wiel van 30 kg, rijdend is dit maar 10 kg per wiel. Deze set is handig als jij je eigen verhuishondje wilt maken. Voor eventuele vragen zou je terecht kunnen bij onze klantenservice, wij helpen jou graag verder met het maken van een keuze!

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking