Complete aanhanger wielen (band + velg)

Ons complete assortiment wielen voor aanhangwagen. Allemaal direct uit voorraad leverbaar. Maak hier een keuze uit de juiste inch maat. ( het getal op de band na de "R" aanduiding.
Lees meer

Complete wielen voor de aanhanger en caravan

Het grootste voordeel van het kopen van een compleet is wiel is dat je het zelf eenvoudig kan vervangen (Er van uitgaande dat je een kruissleutel hebt). Door het wiel zelf te vervangen hoef je geen monteur in te schakelen.

De kosten van een compleet wiel wegen in de meeste gevallen ruimschoots op tegen deze vervangingskosten van een losse band.

 

Inchmaat aanhangerwiel

We hebben de complete wielen ingedeeld in Inchmaten. Op basis hiervan weet je in welke subcategorie je moet zoeken. Je weet door naar de band aanduiding te kijken welke inchmaat je nodig hebt. Staat er 4.00-8 op de band, dan is het een 8 inch band. Staat er 195/50R13 dan is het een 13 Inch band. Dus laatste getal, vaak achter een R van Radiaalband staat de inchmaat vermeld.

Steekmaten van de velgsteekmaat aanhangwagendirect.nl wiel band velg compleet 4x100 5x112 4x101,6 4x115

Ten eerste is het van belang om te weten welke steekmaat je nodig hebt. Dit kunnen de volgende zijn:

Benaming Steekmaat Naafdiameter
Opel steek 4x100 57 mm
Franse steek 4x115 85 mm
Velg met vetnippeluitsparing 4x101,6 67 mm
Mercedes steek 5x112 67 mm
  5x140 94 mm

 

Naafdiameter

Je kan op basis van de steekmaat de naaf diameter bepalen, dit werkt ook andersom. Een naaf met een diameter van 60 mm is een Opel steek, 85 mm is een Franse steek & een naaf met een diameter van 67 mm is een Velg met vetnippel uitsparing.

Het meest belangrijk is dat de naafdiameter ruim genoeg is. Het gewicht van de aanhanger moet op de bevestigingsbouten rusten en niet op de naaf. Dus zelfs als er wat speling rond de naaf zit is dit prima.

 

Wat betekend PR?complete wielen goedkoop snel aanhangwagendirect.nl

De 8 en 10 Inch aanhangerwielen worden vaak aangeduid met een PR waarde in de titel. PR (voorheen PLY), is het aantal lagen rubber dat verwerkt zit in de band, hoe hoger de PR waarde is hoe meer lagen rubber de band heeft. Dit is van grote invloed op de sterkte van de band. Ook het draagvermogen wordt aangeduid in een PR waarde. Deze is er in een 4PR of 6PR variant. De 4PR variant heeft een draagvermogen van 265 kg en de 6PR 335 kg. Beide varianten zijn beschikbaar van verschillende fabrikanten.

 

Onze merken

Wij leveren hoge kwaliteit banden van o.a. Vredestein, Deli Tyre & Kenda. Allemaal goede merken en op alle banden zit een jaar garantie op fabricagefouten.

Wielklemmenwielklem universeel band wiel velg aanhangwagendirect.nl

Meestal worden aanhangers op slot gezet d.m.v. disselsloten. Het is ook mogelijk om het wiel te beveiligen met een wielklem. Wielklemmen vind je hier.

Meer informatie

Weet je nog steeds niet helemaal zeker welke wielen je nodig hebt? Lees dan dit artikel voor meer informatie, of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.