• Gratis verzending v.a. €50,- €100,-
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retour

Complete aanhanger wielen (band + velg)

Ons complete assortiment wielen voor aanhangwagen. Allemaal direct uit voorraad leverbaar. Maak hier een keuze uit de juiste inch maat. ( het getal op de band na de "R" aanduiding.
Lees meer

Complete wielen

Het grootste voordeel van het kopen van een compleet is wiel is dat je het zelf eenvoudig kan vervangen (er van uitgaande dat je een kruissleutel hebt). Door het wiel zelf te vervangen hoef je geen monteur in te schakelen. De kosten van een compleet wiel wegen in de meeste gevallen ruimschoots op tegen deze vervangingskosten.

Steekmaten

Ten eerste is het van belang om te weten welke steekmaat je nodig hebt. Dit kunnen de volgenden zijn:

Steek: Steekmaat: Naafdiameter:
Opel steek 4x100 60 mm
Franse steek 4x115 85 mm
Velg met vetnippeluitsparing 4x101,6 67 mm

 

Naafdiameter

Je kan op basis van de steekmaat de naaf diameter bepalen, dit werkt ook andersom. Een naaf met een diameter van 60 mm is een Opel steek, 85 mm is een Franse steek & een naaf met een diameter van 67 mm is een Velg met vetnippel uitsparing.

 

Wat betekend PR?

PR (voorheen PLY) is het aantal lagen rubber dat verwerkt zit in de band, hoe hoger de PR waarde is hoe meer lagen rubber de band heeft. Dit is van grote invloed op de sterkte van de band. Ook het draagvermogen wordt aangeduid in een PR waarde. Deze is er in een 4PR of 6PR variant. De 4PR variant heeft een draagvermogen van 265 kg en de 6PR 335 kg. Beide varianten zijn beschikbaar van verschillende fabrikanten.

 

Onze merken

Wij leveren hoge kwaliteit banden van o.a. Vredestein, Deli Tyre & Kenda. Weet je niet zeker wat voor jouw aanhanger het beste is? Neem dan gerust even contact met ons op.

 

Wielklemmen

Meestal worden aanhangers op slot gezet d.m.v. disselsloten. Het is ook mogelijk om het wiel te beveiligen met een wielklem. Wielklemmen vind je hier.