• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Complete wielen voor aanhangers

   Complete wielen voor aanhangers

   Het vervangen van een compleet wiel is vaak voordeliger dan het vervangen van een losse band. Bij Aanhangwagendirect.nl vind je een ruim assortiment verschillende banden gemonteerd op een velg. Deze complete wielen kan je eenvoudig zelf monteren en is het uitbesteden aan een bandenbedrijf niet meer nodig! De oude banden en velgen kunnen worden ingeleverd en zijn geschikt voor recycling. In ons assortiment complete wielen voor de aanhanger vind je alle beschikbare maten voor je aanhanger, caravan of vouwwagen. Van 8 inch wielen  tot wel 17 inch complete aanhanger wielen. 

    

   Een compleet wiel voor de aanhanger of caravan kopen

   Het grootste voordeel van het kopen van een compleet is wiel is dat je het zelf eenvoudig kan vervangen (Er van uitgaande dat je een kruissleutel hebt). Door het wiel zelf te vervangen hoef je geen monteur in te schakelen. Het vervangen van een aanhanger wiel is vrij eenvoudig, je hoeft namelijk alleen de wielbouten los te halen en vervolgens kan je het wiel eraf halen. Wanneer je bij aanhangwagendirect.nl een nieuw aanhangerwiel besteld heb je deze meestal de volgende dag al in huis!

    

   Inchmaat aanhangerwiel

   We hebben de complete aanhangwagen wielen ingedeeld in Inchmaten. Op basis hiervan weet je in welke subcategorie je moet gaan zoeken. Je weet door naar de band aanduiding te kijken, die op de wang van de band staat welke inchmaat je nodig hebt. Staat er 4.00-8 op de band, dan is het een 8 inch band. Staat er 195/50R13 dan is het een 13 Inch band. Dus laatste getal, vaak achter een R van Radiaalband staat de inchmaat vermeld. De inchmaat is erg belangrijk, wij raden dan ook aan om een vervangend wiel aan te schaffen met dezelfde inchmaat. 

    

   Steekmaten van de velg

   Ten eerste is het van belang om te weten welke steekmaat je nodig hebt. Door middel van de steekmaat kan je de velg van het wiel vast bouten op de naaf van de aanhanger.  Er zijn een aantal verschillende steekmaten verkrijgbaar. Dit kunnen de volgende steekmaten zijn:

   Benaming

   Steekmaat

   Naafdiameter

   Opel-steek4x10057 mm (60 mm vanaf 12 inch velg)
   Franse-steek4x11585 mm
   Velg met vetnippeluitsparing4x101,667 mm
   Mercedes-steek5x11267 mm
    5x14094 mm

   steekmaat aanhangwagendirect.nl wiel band velg compleet 4x100 5x112 4x101,6 4x115

    

   Tutorials Band / Velg aflezen

    

   Naafdiameter

   Je kan op basis van de steekmaat de naaf diameter bepalen, dit werkt ook andersom. Een naaf met een diameter van 60 mm is een Opel steek, 85 mm is een Franse steek & een naaf met een diameter van 67 mm is een Velg met vetnippel uitsparing.

   Het meest belangrijk is dat de naafdiameter ruim genoeg is. Het gewicht van de aanhanger moet op de bevestigingsbouten rusten en niet op de naaf. Dus zelfs als er wat speling rond de naaf zit is dit prima.

    

   Wat betekend PR/PLY?

   De 8 en 10 Inch aanhangerwielen worden vaak aangeduid met een PR waarde in de titel. PR (voorheen PLY), is het aantal lagen rubber dat verwerkt zit in de band, hoe hoger de PR waarde is hoe meer lagen rubber de band heeft. Dit is van grote invloed op de sterkte van de band. Ook het draagvermogen wordt aangeduid in een PR waarde. Deze is er in een 4PR of 6PR variant. De 4PR variant heeft een draagvermogen van 265 kg en de 6PR 335 kg. Beide varianten zijn beschikbaar van verschillende fabrikanten.

    

   DOT code

   De DOT codering staat voor de productiedatum van de band. De DOT codering van 13 inch aanhanger wielen bestaat uit vier cijfers, de eerste twee cijfers staan voor de week en de laatste twee cijfers staan voor het jaar waarin de wielen geproduceerd zijn. In de meeste landen van Europa wordt er niet naar de productiedatum van de wielen gekeken, het gaat om de staat van de band en of deze over genoeg profiel beschikt. 

   In Oostenrijk kijken ze wel naar de DOT codering en daar mag je band niet ouder dan acht jaar zijn. 

   Is het wiel ter vervanging? Dan raden wij aan om dezelfde maten en grootte aan te schaffen. Dit is omdat een aanhangwagen gemaakt is op die afmetingen van het wiel. De aanhanger zal het beste achter de auto liggen als de oorspronkelijke maat van de wielen onder de aanhanger bevestigd zijn. 

    

   Onze merken

   Wij leveren hoge kwaliteit wielen. Allemaal goede merken en op alle wielen zit een jaar garantie op fabricagefouten.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking