Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  10 inch aanhanger wielen - band gemonteerd op velg

  Complete 10 inch aanhanger wielen - diverse afmetingen, aansluitmaten/steekmaten en merken - 4x100/4x115/4x101,6/5x112/5x140 - voordelig en snel geleverd Toon meer

  Merken

  Steekmaat

  Prijs

  -
  39 Producten

  10 inch aanhanger wielen vervangen? Koop voordelig een compleet aanhangwagen wiel.

  Je kan natuurlijk ook een losse band (laten) vervangen omdat de velg nog goed is. Het is echter makkelijker en voordeliger om een compleet wiel te vervangen. Door recycling worden de oude band en wiel gescheiden waardoor ze weer hergebruikt kunnen worden, wel zo duurzaam. Het grootste voordeel van het kopen van een compleet is wiel is dat je het zelf eenvoudig kan vervangen (er van uitgaande dat je een kruissleutel hebt). Door het wiel zelf te vervangen hoef je geen monteur in te schakelen. De kosten van een compleet wiel wegen in de meeste gevallen ruimschoots op tegen deze vervangingskosten.

   

  Welke 10 inch aanhanger wielen heb ik precies nodig?

  Ons assortiment 10 inch wielen voor de aanhanger is er in een paar verschillende uitvoeringen. Het grote voordeel van een compleet aanhanger wiel kopen is dat je deze eenvoudig zelf kan vervangen. Het is belangrijk om te weten wat de steekmaat van jouw velg is. De steekmaat staat helaas niet op de band aangegeven. Deze moet je zelf opmeten. Bij 10 inch aanhanger wielen met 4 bouten kun je de steekmaat van bout tot bout diagonaal meten. Bij 10 inch aanhanger wielen met 5 bouten meet je vanaf één bout diagonaal, van hart op hart. Op de afbeelding kun je precies zien hoe dit gaat. 

   

  Steekmaten van de 10 inch aanhanger wielen steekmaat aanhangwagendirect.nl wiel band velg compleet 4x100 5x112 4x101,6 4x115

  In ons assortiment verkopen wij 10 inch aanhanger wielen van Kargotrail, Vredestein en AWD. De draagvermogens van deze banden liggen tussen de 275 kg en 750 kg. Als je de steekmaat van de wielen weet, kan je in de onderstaande tabel zien welke naafdiameter daarbij hoort. Andersom kan je ook zien welke steekmaat je hebt als je de naafdiameter weet. Hieronder staan alle steekmaten genoteerd van de 10 inch aanhanger wielen met benaming en naafdiameter:

   

  Benaming

  Steekmaat

  Naafdiameter

  Opel-steek4x10057 mm
  Franse-steek4x11585 mm
  Velg met vetnippeluitsparing4x101,667 mm
  Mercedes-steek5x11267 mm
   5x14094 mm

   

  Wat is verschil tussen 4PR, 6PR en 8PR? 

  PR (voorheen PLY) is het aantal lagen rubber dat gebruikt is voor het produceren van de band, hoe hoger de PR waarde des te sterker dat de band is. Ook het draagvermogen wordt aangeduid in een PR waarde. Voor de 10 inch aanhanger wielen geldt dat deze in 4PR, 6PR & 8PR te verkrijgen zijn. De 4PR variant heeft een draagvermogen van 265 kg, de 6PR 335 kg & de 8PR 500 kg. Weet je niet zeker welke je nodig hebt? Dan adviseren wij wielen te nemen met even veel lagen rubber als de wielen die je vervangt.

   

  Franse vouwwagen banden

  Onder veel vouwwagens die in Frankrijk geproduceerd zijn zitten 10 inch aanhanger wielen met een Franse steek (4x115). Denk hierbij aan merken als Jamet en Cabanon. Heb je een vouwwagen maar is deze niet van Franse makelij dan is de kans zeer groot dat jouw aanhanger wielen 10 inch een Opel steek (4x100) heeft. Kun jij niet het juiste aanhangwagen wiel 10 inch vinden? Of wil jij meer informatie over ons 10 inch aanhanger wiel? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking