• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Steekwagenwielen & kruiwagenwielen

   Steekwagenwiel en kruiwagenwiel. Compleet assortiment kruiwagenwiel anti lek en luchtband voor de steekwagen en kruiwagen Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   33 Producten
   Kruiwagen wiel 4.00-8 anti-lek- 150 kg - 20 mm

   Deliverytime

   Binnenband 3.00 - 4

   Deliverytime

   Steekwagenwiel en kruiwagenwiel voordelig vervangen

   Wanneer de band van je kruiwagen of steekwagen lek is wil je zo snel mogelijk weer een nieuwe band. Een Kruiwagen wiel of steekwagenwiel kopen hoeft geen lastige taak te zijn. Vervang eenvoudig het complete wiel. In ons assortiment vind je altijd een passend steekwagen wiel of kruiwagen wiel. Steekwagen Wielen zijn er in luchtband uitvoering en anti -lek uitvoering. Maar nu rust de vraag: welk steekwagenwiel moet je nu kopen? Een luchtband of een kruiwagenwiel anti lek? Luchtbanden hebben in de basis meer vering wanneer ze op de juiste bandenspanning staan maar voor algemeen gebruik adviseren wij toch een anti lek kruiwagenwiel voor de kruiwagen en steekwagen.

   Altijd een groot aanbod steekwagen wielen en kruiwagenwielen direct uit voorraad leverbaar.

   Dit kruiwagenwiel van premium kwaliteit heeft dan de beste kwaliteit lagers, een stalen velg en ook nog een band die bij intensief professioneel gebruik altijd constant blijft. Gebruik je het kruiwagenwiel voor privé gebruik dan is de basic uitvoering met kunststof velg ruim voldoende. Heb je vragen over ons assortiment van steekwagenwielen en kruiwagenwielen? Of zie het gewenste steekwagenwiel of kruiwagenwiel er niet tussen staan? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag met het uitzoeken van het juiste wiel. 

    

   Steekwagenwiel en kruiwagenwiel met een luchtband of anti-lek?

   Met intensief gebruik kan een steekwagenwiel lek raken. Een spijker, overbelasting of gewoon slijtage zijn de meest voorkomende oorzaken. Ons assortiment steekwagenwielen kenmerkt zich door een brede selectie van luchtbanden en anti lek wielen. Luchtbanden zijn de meest voordelige oplossing en kunnen in bandendruk variëren. Deze zijn verkrijgbaar met kunststof velg of stalen velg. Kruiwagenwielen die voorzien zijn van een luchtband hebben ook een binnenband, deze binnenbanden zijn ook los verkrijgbaar. De meeste kruiwagenwielen die verkocht worden hebben een luchtband. Je kan er voor kiezen om een kruiwagenwiel met een anti-lek band te bestellen. Een anti-lek wiel is een massief wiel en is gevuld met een vaste vulling zodat wanneer de buitenband lek raakt de band geen spanning verliest. Anti-lek kruiwagenwielen worden veel in de bouw gebruikt omdat hier met enige regelmaat kruiwagenwielen lek raken. In ons blog over kruiwagenwielen zetten we de verschillen duidelijk op een rijtje.

    

   Wat is het verschil tussen luchtbanden en anti-lek kruiwagenwielen?

   In de onderstaande video leggen wij uit wat het verschil is tussen een luchtband en een anti-lek kruiwagenwiel, ook laten wij zien hoe je de kruiwagenwielen moet monteren. 

    

    

   Steekwagenwiel kopen met een kunststof of stalen velg

   Behalve dat je kan kiezen voor een steekwagenwiel met een luchtband of anti-lek band kan je ook kiezen tussen een steekwagenwiel met een stalen of met een kunststof velg. Het draagvermogen van stalen velgen is aanzienlijk hoger dan die van kunststof wielen. Een nadeel van een steekwagenwiel met een stalen velg ten opzichte van een steekwagenwiel met een kunststof velg is dat die met een stalen velg eerder krassen maken en zwaarder zijn. Een steekwagenwiel met een stalen velg is dus sterker maar dus ook wat zwaarder. Ons advies is een steekwagenwiel anti lek band en stalen velg. Daarmee heb je nooit een lekke of zachte band en heb je voor een kleine meerprijs een steekwagenwiel die je altijd kan gebruiken.

    

   Kruiwagenwiel of steekwagenwiel monteren 

   Een anti lek kruiwagenwiel is eenvoudig te monteren met een as. Het kruiwagenwiel as 20 cm word hiervoor het meest gebruikt. Het is natuurlijk belangrijk om je wiel goed te bevestigen aan je kruiwagen of steekwagen. Ook kan je voor een kruiwagenwiel een afstand houder gebruiken wanneer de as niet op de juiste maat verkrijgbaar is. 

    

   Is een skelterwiel hetzelfde als een kruiwagenwiel?

   Een skelterwiel heeft dezelfde afmeting als een Fort steekwagenwiel in ons assortiment en kan dus ook prima voor de skelter worden gebruikt. Belangrijk om te controleren is het asgat. Of dit een ronde of vierkante aansluiting heeft en wat het asgat qua diameter is. Je kan gebruikmaken van luchtbanden of een anti lek wiel. Vanzelfsprekend zijn de anti lekbanden stugger als skelterband maar hebben als voordeel dat ze niet lek kunnen gaan. Dit is dus afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van rijcomfort van de skelter rijder. De kleinere 3.00-4 wielen zijn ideaal voor een bolderkar.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking