Steekwagenwiel of kruiwagenwiel eenvoudig zelf vervangen

Altijd het juiste steekwagenwiel of kruiwagenwiel. In de uitvoering van luchtband of anti-lek wiel direct uit voorraad leverbaar. Voor 18:00 besteld= morgen in huis.
Lees meer
Sorteer op:
Sale
Bestseller
Bestseller
4,95

4,09 excl. BTW

8,95

7,40 excl. BTW

7,95

6,57 excl. BTW

2,45

2,02 excl. BTW

Steekwagenwiel en kruiwagenwiel uitvoeringen

Wanneer de band van je kruiwagen of steekwagen lek is wil je zo snel mogelijk weer een nieuwe band. Vervang eenvoudig het complete wiel. Onze wielen zijn er in luchtband uitvoering en anti -lek uitvoering. Alle banden en wielen zijn direct uit voorraad leverbaar.

Steekwagenwiel met een luchtband of anti-lek bandsteekwagenwiel met anti lek band stalen velg geel rood aanhangwagendirect.nl

Met intensief gebruik wil een steekwagenwiel lek raken. Een spijker, overbelasting of gewoon slijtage zijn de meest voorkomende oorzaken. Ons assortiment steekwagenwielen kenmerkt zich door een brede selectie van luchtbanden en anti-lek banden. Luchtbanden zijn de meest voordelige oplossing en kunnen in bandendruk variëren. Deze zijn verkrijgbaar met kunststof velg of stalen velg.

Steekwagenwielen met een kunststof of stalen velg

Behalve dat je kan kiezen voor een steekwagen wiel met een lucht- of anti-lek band kan je ook kiezen tussen een steekwagen wiel met een stalen of met een kunststof velg. Het draagvermogen van stalen velgen is aanzienlijk hoger dan die van kunststof wielen. Een nadeel van steekwagen wielen met een stalen velg ten opzichte van steekwagenwielen met een kunststof velg is dat die met een stalen velg eerder krassen maken en zwaarder zijn.

Welke wielsoort kan je het beste kiezen?

Een steekwagenwiel met een stalen velg is dus sterker maar dus ook wat zwaarder. Ons advies is een steekwagenwiel anti lek band en stalen velg. Daarmee heb je nooit een lekke of zachte band en heb je voor een kleine meerprijs een steekwagenwiel die je altijd kan gebruiken.

Kruiwagenwiel met een luchtband of anti-lek bandkruiwagenwiel met stalen velg en anti lek band aanhangwagendirect.nl

Kruiwagenwielen die voorzien zijn van een luchtband hebben ook een binnenband, deze binnenbanden zijn ook los verkrijgbaar. De meeste kruiwagenwielen die verkocht worden hebben een luchtband. Je kan er voor kiezen om een kruiwagenwiel met een anti-lek band te bestellen. Deze anti-lek wielen zijn gevuld met een vaste vulling zodat wanneer de buitenband lek raakt de band geen spanning verliest.

Anti-lek kruiwagenwielen worden veel in de bouw gebruikt omdat hier met enige regelmaat kruiwagen wielen lek raken.

Kruiwagenwiel met een stalen of kunststof velg

De meeste kruiwagenwielen hebben een metalen velg, maar ze zijn er ook met een kunststof velg. Kruiwagenwielen met een stalen velg hebben aanzienlijk meer draagvermogen dan die met een kunststof velg. Een nadeel van kruiwagenwielen met een stalen velg is dat ze eerder krassen maken en zwaarder zijn.

kruiwagenwiel anti lekWelk kruiwagenwiel kiezen?

Luchtbanden of Anti lek?Luchtbanden hebben in de basis meer vering wanneer ze op de juiste bandenspanning staan maar voor algemeen gebruik adviseren wij toch de anti lekbanden.

Deze kunnen niet lek gaan of spanning verliezen.

De Premium variant kruiwagenwiel heeft dan de beste kwaliteit lagers, een stalen velg en ook nog een band die bij intensief professioneel gebruik altijd constant blijft. Gebruik je het kruiwagenwiel voor prive gebruik dan is de basic uitvoering met kunststof velg ruim voldoende.

Niet gezien wat je nodig hebt of nog vragen?

Neem dan contact met ons op