Zet je aanhanger of caravan veilig op slot met een disselslot of wielklem.

Een aanhangerslot is noodzakelijk voor iedere aanhanger. Alleen al de preventieve werking hiervan voorkomt vaak een diefstal. Alle disselsloten en wielklemmen zijn uit voorraad leverbaar. Maak een keuze uit onderstaande categorieën.
Lees meer

Disselslot of wielklem? Zet je aanhanger veilig weg

aanhanger beveiliging

Wij bieden een ruim assortiment SCM gekeurde aanhangersloten en ongekeurde sloten voor je aanhanger of trailer. Hieronder lees je meer over de verschillende sloten die wij aanbieden. Weet je niet zeker wat je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

 

Soorten Disselslot voor de aanhangwagen

Disselsloten zijn de meest gekozen sloten. Ze zijn veilig, betrouwbaar en eenvoudig te monteren. Disselsloten zijn er zowel gekeurd als ongekeurd verkrijgbaar.

Kokerslotenkokerslot kokersloten slot koker aanhangwagendirect.nl

Het meest gebruikt disselslot voor de aanhanger is het traditionele kokerslot. Al verkrijgbaar vanaf € 12,95 en te gebruiken met een los discusslot. Het kokerslot is er in verschillende uitvoeringen en afwerking.

Onderbouw disselsloten Double lockonderbouw disselslot dissel slot sloten aanhangwagendirect.nl

Onderbouw sloten bevestig je eenmalig aan je de koppeling van je aanhanger. Vervolgens kan je eenvoudig het slot los en vast zetten door het bijgeleverde hangslot. Houd er rekening mee dat het slot niet vast mag zitten tijdens het rijden (hulpdiensten moeten ten alle tijden aanhangers kunnen ontkoppelen). 

Om te voorkomen dat het slot gaat rammelen tijdens het rijden wordt er een borgpen bij geleverd, deze kan je op de plaats van het slot plaatsen tijdens het rijden.

SCM gekeurde aanhangerslotenAfbeeldingsresultaat voor scm gekeurd

Voor de verzekering is vaak een goed gekeurd disselslot vereist. Een SCM keurmerk voor het slot om de casco waarde van de aanhangwagen of caravan te kunnen verzekeren. Wij hebben een uitgebreide selectie Double lock sloten die vaak een vaste montage heeft met een los hangslot. Hierdoor heb je nooit een groot slot wat je los moet halen en moet opbergen in een disselkist

AL-KO Disselslot

Voor de specifieke Al-ko koppelingen zijn er ook specifieke Al-Ko sloten. Maar door te weten welk type alko koppeling je hebt weet je ook gelijk welk al-ko slot je nodig hebt. Deze past altijd en is er in een SCM gekeurde versie of safety compact versie welk ongekeurd is.

Schuif en beugelslot aanhanger

Voor ongeremde aanhangwagens zijn er ook beugelsloten verkrijgbaar als disselslot. Dit is een slot welke je over de neus van de koppeling heenklemt. Het schuifslot schuif je over de rand van de ongeremde koppeling heen waar je deze dus mee beveiligd dat deze aangekoppeld kan worden.

Steeksloten disselslotsteekslot steek slot sloten steeksloten aanhangwagendirect.nl

Steeksloten zijn cylindersloten welke je in de uitsparing van de koppeling kan steken. Dit voorkomt dat deze ontgrendelt kan worden om de aanhanger aan te koppelen of juist te ontkoppelen. Deze zijn er in een standaarduitvoering welke je in de hendel kan steken of type specifiek die je in de sleuf van de aankoppelindicator kan steken.

Wielklem voor aanhangersBuffalo SCM gekeurde wielklem met double lock voor stalen velg

Een wielklem is er ongekeurd maar ook SCM gekeurd natuurlijk. Als traditioneel stalen wielklem maar ook als kettingslot.

Onderhoud aanhangersloten

Omdat aanhanger sloten normaal gesproken in aanraking komen met vocht en dergelijken is het belangrijk deze goed te onderhouden.

Wij adviseren om sloten regelmatig te behandelen met WD40.

Nog advies nodig over de keuze van een aanhangerslot?

Neem dan contact met ons op

Al onze sloten leveren wij direct uit voorraad. Maak een keuze uit ons ruime assortiment disselsloten en aarzel niet om bij vragen contact met ons op te nemen. Wij adviseren u graag over de juiste keuze!