Aanhanger sloten als beveiliging tegen diefstal

Met welke slot zet je de aanhanger of caravan op slot? Wij bieden een groot assortiment disselsloten en aanvullende beveiliging ter bescherming van diefstal. Alles direct uit voorraad leverbaar.
Lees meer

Disselslot of wielklem? Altijd veilig de aanhanger stallen.

Wij bieden een ruim assortiment SCM gekeurde aanhangersloten en ongekeurde sloten voor je aanhanger of trailer. Hieronder lees je meer over de verschillende sloten die wij aanbieden. Weet je niet zeker wat je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Wat kan je aan beveiliging doen van de aanhanger of caravan?

Met meer dan een miljoen aanhangwagens en caravans op de weg vind er logischerwijs helaas ook diefstal plaats. Het is iedere eigenaar er natuurlijk alles aan gelegen om dit te voorkomen met een goed aanhangerslot. Zeker ongeremde aanhangwagens zijn gewild omdat deze niet geregistreerd staan. Sinds enige jaren zijn geremde aanhangwagens wel voorzien van een kenteken en scheelt dit aanzienlijk in de diefstal cijfers. Desalniettemin is het op slot zetten van de aanhangwagen of caravan een must natuurlijk. Er zijn  een boel mogelijkheden waarmee je de aanhanger kan beveiligen. Een disselslot is hierbij het meest gekozen. We zetten alle mogelijkheden even op een rij:

Welke aanhangersloten zijn er?

 • Disselsloten
 • SCM gekeurde sloten
 • Parkeerpalen
 • Hangsloten
 • Discussloten
 • Steeksloten/insteeksloten
 • Wielklemmen
 • GPS trackers

Disselslot

Een disselslot is een slot welke op de koppeling wordt geplaatst. Dit voorkomt dat de aanhanger ongewenst aan- of afgekoppeld kan worden. Dit type slot wordt het meest gebruikt en is in veel varianten. Zo kan je een disselslot met vaste montage krijgen, de zogenaamde fixed lock sloten, maar zijn ze ook in koker variant beschikbaar. Het is dan een persoonlijke keuze waar je voorkeur naar uit gaat, wat je budget is en of de verzekeraar aanvullende eisen stelt aan de disselsloten. 

Er is de keuze uit de volgende disselsloten:

 • Koker disselsloten
 • Onderbouw disselsloten
 • AL-KO disselsloten
 • Schuif- en beugelsloten

Door de verzekering vereiste SCM gekeurde sloten

Wanneer je de aanhanger of caravan volledig casco ( all risk) wilt verzekeren worden er vaak aanvullende eisen gesteld aan de beveiliging. Zo moet er dan een goedgekeurd SCM slot op zitten. Dit betekent dat het slot getest is volgens een normering die de diefstal vertraagd. Zo werkt dit zowel preventief als actief in de vermindering van kans op diefstal.

Ons assortiment goedgekeurde SCM sloten is zorgvuldig samengesteld en zijn enkel premium kwaliteit sloten van gerenomeerde merken.

De selectie goedgekeurde SCM sloten zijn:

 • Universele DoubleLock sloten
 • Onderbouw sloten
 • AL-KO bovenbouw sloten
 • Kettingsloten
 • Wielklemmen

Tip: De selectie Fixed lock sloten voor vaste montage heeft een los hangslot. Hierdoor heb je nooit een groot slot wat je los moet halen en moet opbergen in een disselkist.

Meest verkochte type SCM sloten

De SCM sloten van Doublelock zijn onze meest verkochte goedgekeurde SCM sloten. De Onderbouw sloten bevestig je eenmalig aan je de koppeling van je aanhanger. Vervolgens kan je eenvoudig het slot los en vast zetten door het bijgeleverde hangslot. Houd er rekening mee dat het slot niet vast mag zitten tijdens het rijden (hulpdiensten moeten ten alle tijden aanhangers kunnen ontkoppelen). 

Om te voorkomen dat het slot gaat rammelen tijdens het rijden wordt er een borgpen bij geleverd, deze kan je op de plaats van het slot plaatsen tijdens het rijden.

Anti-diefstal-parkeerpalen

Onlangs hebben wij ons assortiment uitgebreid met parkeerpalen. Dit zijn anti diefstal palen waar je de aanhanger of caravan aan vast kan maken. Zodoende blijft deze gefixeerd op de plek staan. Dit wordt ook veel gebruikt voor bijvoorbeeld huuraanhangers. 

AL-KO Disselsloten

Deze merk specifieke koppelingsloten willen wij graag even uitlichten. Deze zijn namelijk precies Voor de specifieke AL-KO koppelingen zijn er ook specifieke AL-KO sloten. Maar door te weten welk type AL-KO koppeling je hebt weet je ook gelijk welk al-ko slot je nodig hebt. Deze past altijd en is er in een SCM gekeurde versie of safety compact versie welk ongekeurd is.

Schuif en beugelslot aanhanger

Voor ongeremde aanhangwagens zijn er ook beugelsloten verkrijgbaar als disselslot. Dit is een slot welke je over de neus van de koppeling heenklemt. Het schuifslot schuif je over de rand van de ongeremde koppeling heen waar je deze dus mee beveiligd dat deze aangekoppeld kan worden.

Steeksloten disselslot

Steeksloten zijn cilindersloten welke je in de uitsparing van de koppeling kan steken. Dit voorkomt dat deze ontgrendelt kan worden om de aanhanger aan te koppelen of juist te ontkoppelen. Deze zijn er in een standaarduitvoering welke je in de hendel kan steken of type specifiek die je in de sleuf van de aankoppelindicator kan steken.

Wielklem voor aanhangers

Een wielklem is er ongekeurd maar ook SCM gekeurd natuurlijk. Als traditioneel stalen wielklem maar ook als kettingslot.

Onderhoud aanhangersloten

Omdat aanhanger sloten normaal gesproken in aanraking komen met vocht en dergelijken is het belangrijk deze goed te onderhouden. Wij adviseren om sloten regelmatig te behandelen met WD40.