Disselslot voor de aanhanger

Een disselslot is onmisbaar voor iedere aanhanger en caravan- koker-sloten, onderbouw disselsloten, AL-KO sloten, schuifsloten en beugelsloten - de voordeligste van de Benelux
Lees meer

Een disselslot is onmisbaar voor iedere aanhanger of caravan

Het is belangrijk om uw aanhangwagen of caravan goed te beveiligen met een slot. De aanwezigheid van een disselslot of wielklem heeft een preventieve werking op potentiële dieven en zorgt voor een duidelijk afnemend diefstalrisico. Natuurlijk zijn er veel verschillende beveiligingsmethoden als Disselsloten, wielklemmen, en ook kettingsloten.

Wij hebben een breed assortiment anti diefstal producten welke uit voorraad leverbaar zijn. U heeft een ruime keuze uit de beste disselsloten welke al dan niet SCM gekeurd zijn. Zo is een disselslot kopen eenvouidg voor u gemaakt.

het beste disselslot kopen als beveiliging voor de aanhanger

Je wil een aanhanger natuurlijk goed beveiligen. Een aanhanger disselslot is een zeer effectieve manier om diefstal tegen te gaan. Door een disselslot voorkom je dat je aanhangwagen niet zomaar kan worden aangekoppeld. Disselsloten zijn er in verschillende varianten. De verschillende sloten hebben allemaal andere voordelen en werken verschillend maar zijn uiteindelijk bedoeld voor hetzelfde doeleinde. Lees verder om er achter te komen welk disselslot voor jouw aanhanger of caravan geschikt is.

Koker disselslot aanhangwagen

Een koker disselslot is het meest universele disselslot. Deze sloten worden ook het meeste gebruikt. Je schuift de koker gemakkelijk om de koppeling heen daarna schuif je de pen doorheen waaraan je het slot bevestigt. 

Onderbouw disselslot aanhanger

De onderbouw disselsloten bestaan uit twee componenten. Een vast deel wat altijd aan de koppeling bevestigd blijft en een los ( gekeurd) hangslot. Deze sloten zijn er in de meeste gevallen in een gekeurde versie ( SCM) en ongekeurd. Check even goed of je een verzekering hebt die een keuring vereist. Dan weet je zeker dat je het juiste slot hebt.

AL-KO disselslot

Al-KO heeft eigen disselsloten die over de koppelingen heen passen. Let goed op het type koppeling wat je hebt omdat het precies komt. Het type nummer van de koppeling staat er altijd op.

Disselslot caravan

De meeste caravans hebben dezelfde type koppelingen als aanhanger. Dan kan je logischerwijs ook hetzelfde disselslot voor je caravan gebruiken. Ook komt het vaak voor dat een caravan koppeling is uitgerust met een stabiliteitskoppeling (ook wel anti slingerkoppeling genoemd) Hiervoor hebben we voor de AKS3004 een eigen slot van AL-KO zelf. Heb je een anti slinger koppeling van Winterhoff bijvoorbeeld? Dan past hier ook het Condor slot op van Double lock.

Schuif en beugelsloten voor de aanhanger

Beugelsloten zijn erg eenvoudig om te gebruiken. Je bevestigd deze binnen 10 seconden aan de koppeling en je aanhanger is beveiligd tegen ongewenste aankoppelingen. Deze sloten kan je niet voor monteren en laten zitten tijdens het rijden.

SCM keurmerk voor disselsloten

Het SCM keurmerk is ontwikkeld door het centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid (het CCV). Zij bepalen aan de hand van verschillende keurmerken wat voor mechanische beveiliging goedgekeurd wordt voor bepaalde keurmerken, waaronder het SCM keurmerk welke voor caravans en aanhangers gebruikt wordt.  Voor sommige verzekeraars is dit keurmerk dus ook verplicht wanneer je de aanhangwagen wil verzekeren tegen diefstal.

Controleer bij de verzekering of je het keurmerk nodig hebt. Dat voorkomt nare verassingen na een eventuele diefstal waaruit blijkt dat je niet gedekt bent door het foutief gebruik van een slot.