Disselsloten voor elk type koppeling van aanhanger of caravan.

Deze selectie disselsloten hebben wij met zorg samengesteld zodat er voor iedere koppeling een slot geschikt is. Keuze uit disselsloten voor losse montage en ook voor vaste montage met hangslot.
Lees meer

Je wil een aanhanger natuurlijk goed beveiligen. Een disselslot is een zeer effectieve manier om diefstal tegen te gaan. Door een disselslot voorkom je dat je aanhangwagen niet zomaar kan worden aangekoppeld. Disselsloten zijn er in verschillende varianten. De verschillende sloten hebben allemaal andere voordelen en werken verschillend maar zijn uiteindelijk bedoeld voor hetzelfde doeleinde.

Advies nodig over de keuze van een disselslot? Neem dan contact op.

Het disselslot is het meest effectieve aanhanger slot welke diefstal preventief voorkomt. Het voorkomt dat de aanhanger niet ongewenst kan worden aangekoppeld en/of afgekoppeld.

Koker disselslot aanhangwagen

Een koker disselslot is het meest universele disselslot. Deze sloten worden ook het meeste gebruikt. Je schuift de koker gemakkelijk om de koppeling heen daarna schuif je de pen doorheen waaraan je het slot bevestigt. 

Onderbouw disselslot aanhanger

De onderbouw disselsloten bestaan uit twee componenten. Een vast deel wat altijd aan de koppeling bevestigd blijft en een los ( gekeurd) hangslot. Deze sloten zijn er in de meeste gevallen in een gekeurde versie ( SCM) en ongekeurd. Check even goed of je een verzekering hebt die een keuring vereist. Dan weet je zeker dat je het juiste slot hebt.

AL-KO disselslot

Al-KO heeft eigen sloten die over de koppelingen heen passen. Let goed op het type koppeling wat je hebt omdat het precies komt. Het type nummer van de koppeling staat er altijd op.

Disselslot caravan

De meeste caravans hebben dezelfde type koppeling als de aanhanger. Dan kan je logischerwijs ook hetzelfde type slot gebruiken. Ook komt het vaak voor dat een caravan koppeling is uitgerust met een stabiliteitskoppeling ( ook wel anti slingerkoppeling genoemd) Hiervoor hebben we voor de AKS 3004 een eigen slot van AL-KO zelf. Heb je een anti slinger koppeling van Winterhoff bijvoorbeeld? Dan past hier ook het Condor slot op van Double lock.

Schuif en beugelsloten voor de aanhanger

Beugelsloten zijn erg eenvoudig om te gebruiken. Je bevestigd deze binnen 10 seconden aan de koppeling en je aanhanger is beveiligd tegen ongewenste aankoppelingen. Deze sloten kan je niet voor monteren en laten zitten tijdens het rijden.

SCM keurmerk voor disselsloten

disselslot aanhangerHet SCM keurmerk is ontwikkeld door het centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid ( het CCV). Zij bepalen aan de hand van verschillende keurmerken wat voor mechanische beveiliging goedgekeurd wordt voor bepaalde keurmerken, waaronder het SCM keurmerk welke voor caravans en aanhangers gebruikt wordt.  Voor sommige verzekeraars is dit keurmerk dus ook verplicht wanneer je de aanhangwagen wil verzekeren tegen diefstal.

Controleer bij de verzekering of je het keurmerk nodig hebt. Dat voorkomt nare verassingen na een eventuele diefstal waaruit blijkt dat je niet gedekt bent door het foutief gebruik van een slot.

Is er voor de verzekering een gekeurd SCM slot vereist? Deze hebben wij natuurlijk ook.