Disselsloten voor elk type koppeling van aanhanger of caravan.

Deze selectie disselsloten hebben wij met zorg samengesteld zodat er voor iedere koppeling een slot geschikt is. Keuze uit disselsloten voor losse montage en ook voor vaste montage met hangslot.
Lees meer

Disselslot aanhanger

Advies nodig over de keuze van een disselslot? Neem dan contact op.

Het disselslot is het meest effectieve aanhanger slot welke diefstal preventief voorkomt. Het voorkomt dat de aanhanger niet ongewenst kan worden aangekoppeld.

Is er voor de verzekering een gekeurd SCM slot vereist? Deze hebben wij natuurlijk ook. 

Een Disselslot wordt eigenlijk op iedere aanhanger gebruikt. Het werkt zowieso preventief en bij de betere sloten ook daadwerkelijk ook om diefstal te voorkomen. Je bent zuinig op je spullen en de verzekering vereist ook vaak een gekeurd SCM slot om in aanmerking te komen voor vergoeding na diefstal.

disselslot aanhangerDe Koker disselsloten zijn de sloten die je makkelijk om een koppeling heen schuift en door een pen borgt die je vervolgens met een cylinderslot op slot kan zetten.

De onderbouw disselsloten bestaan uit twee componenten. Een vast deel wat altijd aan de koppeling bevestigd blijft en een los ( gekeurd) hangslot. Deze sloten zijn er in de meeste gevallen in een gekeurde versie ( SCM) en ongekeurd. Check even goed of je een verzekering hebt die een keuring vereist. Dan weet je zeker dat je het juiste slot hebt.

Al-Ko heeft eigen sloten die over de koppelingen heen passen. Let goed op het type koppeling wat je hebt omdat het precies komt. Het type nr van de koppeling staat er altijd op.

Schuif en beugelsloten zijn een alternatief voor de kokersloten. Ze zijn wat kleiner en makkelijker te hanteren.