Disselslot voor de aanhanger

Een disselslot is onmisbaar voor iedere aanhanger en caravan- koker-sloten, onderbouw disselsloten, AL-KO sloten, schuifsloten en beugelsloten - de voordeligste van de Benelux
Lees meer

Aanhanger disselslot

Het is belangrijk om jouw aanhangwagen of caravan goed te beveiligen met een slot. De aanwezigheid van een disselslot of wielklem heeft een preventieve werking op potentiële dieven en zorgt voor een duidelijk afnemend diefstalrisico. Natuurlijk zijn er veel verschillende beveiligingsmethoden als Disselsloten, wielklemmen, en ook kettingsloten. Wij hebben een breed assortiment anti diefstal producten welke uit voorraad leverbaar zijn. Je hebt een ruime keuze uit de beste disselsloten welke al dan niet SCM gekeurd zijn. Zo is een disselslot kopen eenvoudig voor je gemaakt. Je wil een aanhanger natuurlijk goed beveiligen. Een aanhanger disselslot is een zeer effectieve manier om diefstal tegen te gaan. Door een disselslot voorkom je dat je aanhangwagen niet zomaar kan worden aangekoppeld. Disselsloten zijn er in verschillende varianten. De verschillende sloten hebben allemaal andere voordelen en werken verschillend, maar zijn uiteindelijk bedoeld voor hetzelfde doeleinde.

Een aanhanger disselslot is een zeer effectieve manier om diefstal tegen te gaan

 

Welk disselslot past op mijn koppeling?  

Er zijn heel veel disselsloten op de markt. We kunnen ons voorstellen dat het soms best wel moeilijk kan zijn om te bepalen welk disselslot past op jouw koppeling. Je komt al een heel eind als je weet wat voor type koppeling je hebt. Hoe kun je hier nu precies achter komen? Het type koppeling kun je terugvinden op de  koppeling zelf. Dit staat vaak op de bovenkant of op de hendel van de koppeling. Dit staat er vaak ingegraveerd. Daarnaast moet je achterhalen of je een geremde of ongeremde koppeling hebt. Tot slot moet je kijken naar de disselaansluiting en de manier waarop je koppeling is bevestigd. Je hebt bijvoorbeeld onderbouw disselsloten die 2 x horizontaal bevestigd worden of 1x verticaal en 1x horizontaal. Kom je er nog niet helemaal uit? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice. We helpen je graag om een geschikt disselslot te vinden.

Tip: vind in dit overzicht jouw koppeling, en welk disselslot erop past

 

Koker disselslot

Zoek je een voordelig oplossing om jouw aanhanger of trailer te beveiligen? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een koker disselslot. Dit soort disselsloten worden het meest verkocht, omdat ze universeel te gebruiken zijn. Dit betekent dat ze bijna op ieder type koppeling passen. Een koker disselslot dekt vaak de hele koppeling af. Door middel van een discusslot kun je koker disselsloten eenvoudig op slot zetten. In ons assortiment van koker sloten, kun je kiezen uit basic en premium modellen. Een premium disselslot koker is gemaakt van RVS, waardoor dit slot goed bestemd is tegen roestvorming. Zoek je een koker disselslot die je ook aangekoppeld kan gebruiken? Dan is het tasjesmodel een goede keuze. Let er wel op dat het tasjesmodel niet geschikt is voor 3500 kg koppelingen en veiligheidskoppeling (stabilisatorkoppelingen) zoals de aks2004.

Onderbouw disselslot

De onderbouw disselsloten bestaan uit twee componenten. Een vast deel wat altijd aan de koppeling bevestigd blijft en een los ( gekeurd) hangslot. Deze sloten zijn er in de meeste gevallen in een gekeurde versie (SCM) en ongekeurd. Check even goed of je een verzekering hebt die een keuring vereist. Dan weet je zeker dat je het juiste slot hebt. Voor het kiezen van een onderbouw disselslot moet je goed kijken naar de manier van montage. Hoe groot is jouw disselaansluiting? En hoe is jouw koppeling bevestigd? Heb je bijvoorbeeld een geremde koppeling met 2 horizontale M12 bouten (50 mm h.oh. afstand)? En een disselaansluiting van Ø45/50 mm? Dan moet je bij het uitkiezen van een onderbouw disselslot op letten.  

AL-KO disselslot

Al-KO heeft eigen disselsloten die over de koppelingen heen passen. Let goed op het type koppeling wat je hebt omdat het precies komt. Het type nummer van de koppeling staat er altijd op. Een populair disselslot voor AL-KO koppelingen is de DoubleLock Compact Eagle. De Compact Eagle is alleen geschikt voor geremde AL-KO koppelingen. Deze AL-KO disselsloten kun je dus niet voor Albe of Winterhoff koppelingen gebruiken, of andere merken. De Compact Eagle is geschikt voor de volgende AL-KO koppelingen AK300, AK10, AK160-A, AK160-B, AKS160 en AKS2004. Belangrijk om te weten is dat de DoubleLock Compact Eagle niet geschikt is voor ongeremde AL-KO koppelingen en de AK161 en AK270.

Schuif- & beugelsloten

Beugelsloten zijn erg eenvoudig om te gebruiken. Je bevestigt deze binnen 10 seconden aan de koppeling en je aanhanger is beveiligd tegen ongewenste aankoppelingen. Deze sloten kan je niet voor monteren en laten zitten tijdens het rijden. Maar houden vaak wel de eerste de beste opportunist tegen, door middel van de felle gele kleur. Zo kun je al vanaf een afstand zien, dat jouw aanhanger beveiligd is. De meeste schuif- en beugelsloten zijn universeel toepasbaar. Als je het slot ontkoppeld en aangekoppeld wilt gebruiken, is een beugelslot de beste keuze.

DoubleLock disselslot

Disselsloten van het merk DoubleLock zijn echte krachtpatsers. Het mooie aan deze disselsloten is dat ze erg gebruiksvriendelijk zijn. In een paar seconden beveilig je jouw aanhanger of caravan. De meeste DoubleLock disselsloten kun je onderaan je koppeling plaatsen. Je zet de beugel om de koppeling en vervolgens zet je deze op slot met een hangslot. Een erg populair disselslot is de DoubleLock Condor. Deze is bijna identiek aan de DoubleLock Compact Eagle, alleen dan niet geschikt voor AL-KO koppelingen. Dit slot is ideaal om bijvoorbeeld op vakantie mee te nemen, aangezien het een klein slot is. Door de luxe opbergkoffer kun je deze ook nog gemakkelijk meenemen.

SCM gekeurd disselslot

Het SCM keurmerk is ontwikkeld door het centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid (het CCV). Zij bepalen aan de hand van verschillende keurmerken wat voor mechanische beveiliging goedgekeurd wordt voor bepaalde keurmerken, waaronder het SCM keurmerk welke voor caravans en aanhangers gebruikt wordt. Voor sommige verzekeraars is dit keurmerk dus ook verplicht wanneer je de aanhangwagen wil verzekeren tegen diefstal. Controleer bij de verzekering of je het keurmerk nodig hebt. Dat voorkomt nare verrassingen na een eventuele diefstal waaruit blijkt dat je niet gedekt bent door het foutief gebruik van een slot.

Disselslot onderhouden met WD40

Disselsloten zijn vaak lichtgevoelig, en dienen regelmatig ingespoten te worden met WD40 om ze soepel te houden. Wil jouw slot niet meer goed draaien? Als je de sleutel er niet volledig inzet en er wordt gedraaid slaat het slot vast, omdat dan de cilindertjes van binnen geforceerd worden. Bij enige forcering denkt het slot dat er een dief bezig is en slaat hij dus vast, net als wanneer dus echt bijvoorbeeld iemand de aanhanger zou willen stelen en met een schroevendraaier erin begint te draaien en prikken, slaat het slot ook vast. Daarom is het belangrijk om een disselslot echt helemaal eventjes vol te spuiten met WD40, of een nacht in een badje met WD40 leggen.