SCM goedgekeurde sloten voor de aanhanger en caravan

De beste scm goedgekeurde disselsloten voor de aanhanger. Vaak vereist voor de verzekering. Nu direct uit voorraad leverbaar. Voordelig online te bestellen.
Lees meer
Sorteer op:

Scm gekeurde disselsloten voor de aanhanger of caravan

Hier vind je onze selectie SCM gekeurde sloten voor de aanhanger en caravan. Deze sloten kenmerken zich door een hoge gebruiksvriendelijkheid en hoge inbraakbestendigheid die voldoet aan de vereisten van diefstal verzekering van de verzekeraars. Dit geldt ook voor de SCM loopchain kettingsloten.

SCM keurmerkSCM keurmerk.png

Het SCM keurmerk is opgericht door het verbond van verzekeraars. Dit keurmerk is voor verzekeraars belangrijk omdat hiermee wordt aangetoond dat een voertuig voorzien is van een slot dat aan de eisen van deze verzekeraars voldoet. Verzekeraars weten dat wanneer er gebruik gemaakt wordt van SCM gekeurde slotende kans dat een voertuig gestolen wordt aanzienlijk lager is dan bij ongekeurde sloten.

Het keurmerk betekent dat er bij een poging tot diefstal een minimale vertraging moet optreden bij het openbreken van het slot. Dit heeft enerzijds een preventieve werking als wel een hogere pakkans doordat de ontvreemding langer duurt.

Er is een groot aantal regels vastgesteld waar sloten aan moeten voldoen alvorens ze dit keurmerk mogen voeren. Deze testen kosten veel geld en betekent ook extra ontwikkelingskosten. Dit is ook de reden dat veel SCM sloten duurder zijn dan standaard sloten.

SCM goedgekeurde sloten voor aanhangers, trailers, vouwwagens & caravans

Disselsloten met een SCM keurmerk zijn uitvoerig getest op verschillende aspecten. Wil je een aanhanger casco verzekeren? Dan is de kans groot dat je verzekeraar eist dat je gebruikt maakt van een SCM gekeurd slot. Aanhangwagendirect heeft een groot aantal scm sloten direct uit voorraad leverbaar. Zo is er voor elke koppeling een geschikt slot. Wil je liever een wielklem of kettingslot? Dit mag natuurlijk ook. Zolang er maar een SCM keurmerk op zit.

Double lock Condor SCM gekeurd slot van Double lock voor KNOTT, Winterhoff en Albe aanhangwagendirect.nlSCM gekeurde sloten van DoubleLock

Sinds enige jaren zijn preffered dealer van Double lock scm sloten. Het merk kenmerkt zicht door innovaties en functionaliteit op het gebied van SCM sloten.Je kunt er voor kiezen om een los slot te monteren of een fixed lock slot te monteren.

Een fixed lock slot betekent dat je een deel vast monteert op de koppeling en dat je een los ( gekeurd) hangslot gebruikt om deze te vergrendelen. Dit zorgt er dan voor dat je de aanhanger niet ongewenst kan aan- of ontkoppelen. Je kan het slot dus zowel ontkoppeld als aangekoppeld gebruiken.

De losse Double lock SCM sloten

Onze meest verkochte SCM gekeurde sloten zijn de DoubleLock Condor voor KNOTT ALBE en Winterhoff koppelingen en de DoubleLock Compact Eagle voor AL-ko koppelingen.  Deze sloten zijn eenvoudig aan te brengen en los te halen.

In de onderstaande video zie je hoe eenvoudig het is een Compact Eagle te bevestigen.

 

Mag ik rijden met een gemonteerd SCM disselslot?

Het is toegestaan om met een gemonteerd disselslot te rijden mits deze niet op slot staat. Dit is in verband met de veiligheid; hulpdiensten moeten ten alle tijde voertuigen kunnen ontkoppelen. Bij een ongeluk moeten de hulpverleners direct hulp kunnen verlenen en mag er geen (scm gekeurd slot) hierin belemmeren.

Een slot mag gemonteerd zijn tijdens het rijden maar niet daadwerkelijk op slot staan