SCM gekeurd aanhangerslot

Welk aanhangerslot heb ik nodig? Wij hebben hieronder uitgelegd welk SCM gekeurd aanhangerslot bij welke koppeling hoort! SCM slot, kettingslot en wielklem voor aanhangers.
Lees meer
Sorteren op:
Bestseller
79,95

66,07 excl. BTW

Sale
94,95 79,95

66,07 excl. BTW

Sale
74,95 64,95

53,68 excl. BTW

179,95

148,72 excl. BTW

Welk SCM gekeurd slot heb ik nodig?

Ten eerste is het belangrijk om te kijken welke koppeling je hebt. Het type koppeling staat altijd op de koppeling zelf. Dit is te zien op de afbeelding hieronder, ook voor Winterhoff/Albe koppelingen staat het type op één van deze plekken. Typeplaatje gevonden? Het type van de koppeling vind je op deze plek: AL-KO koppeling / Knott koppeling. Als je eenmaal weet welke koppeling je hebt dan kun je deze opzoeken op onze website en bij gerelateerde producten het juiste slot vinden. 

SCM keurmerk

Met onze expertise als aanhangwagen dealer hebben wij een selectie gemaakt van de beste goedgekeurde SCM sloten voor de aanhanger en caravan. Deze selectie blinkt uit in duurzaamheid en prijsstelling. Deze sloten kenmerken zich door een hoge gebruiksvriendelijkheid en inbraakbestendigheid die voldoet aan de eisen van verzekeraars voor de diefstal dekking. Het SCM keurmerk is opgericht door het verbond van verzekeraars. Dit keurmerk is voor verzekeraars belangrijk omdat hiermee wordt aangetoond dat een voertuig voorzien is van een slot dat aan de eisen van deze verzekeraars voldoet. Verzekeraars weten dat wanneer er gebruik gemaakt wordt van SCM gekeurde sloten de kans dat een voertuig gestolen wordt aanzienlijk lager is dan bij ongekeurde sloten.

Het keurmerk betekent dat er bij een poging tot diefstal een minimale vertraging moet optreden bij het openbreken van het slot. Dit heeft enerzijds een preventieve werking als wel een hogere pakkans doordat de ontvreemding langer duurt.

Er is een groot aantal regels vastgesteld waar sloten aan moeten voldoen alvorens ze dit keurmerk mogen voeren. Deze testen kosten veel geld en betekent ook extra ontwikkelingskosten. Dit is ook de reden dat SCM sloten duurder zijn dan standaard ongekeurde sloten.

Eenvoudig een SCM gekeurd slot online bestellen en morgen al in huis ontvangen! Net zo makkelijk.

SCM goedgekeurde sloten voor aanhangers, trailers, vouwwagens & caravans

Een Disselslot met een SCM keurmerk zijn uitvoerig getest op verschillende aspecten. Wil je een aanhanger casco verzekeren? Dan is de kans groot dat je verzekeraar eist dat je gebruikt maakt van een SCM gekeurd slot. Aanhangwagendirect heeft een groot aantal scm sloten direct uit voorraad leverbaar. Zo is er voor elke koppeling een geschikt slot. Wil je liever een wielklem of kettingslot? Dit mag natuurlijk ook. Zolang er maar een SCM keurmerk op zit.

SCM gekeurde sloten van DoubleLock

Sinds enige jaren zijn preferred dealer van Double lock SCM sloten. Het merk kenmerkt zicht door innovaties en functionaliteit op het gebied van SCM sloten.Je kunt er voor kiezen om een los slot te monteren of een fixed lock slot te monteren.

Een fixed lock slot betekent dat je een deel vast monteert op de koppeling en dat je een los ( gekeurd) hangslot gebruikt om deze te vergrendelen. Dit zorgt er dan voor dat je de aanhanger niet ongewenst kan aan- of ontkoppelen. Je kan het slot dus zowel ontkoppeld als aangekoppeld gebruiken.

SCM gekeurde sloten van Al-KO

Veel caravans hebben een veiligheidskoppeling van Al-ko. Hier zijn specifieke sloten voor gemaakt die exact over deze koppeling heen passen. Zo is er het slot bijvoorbeeld specifiek voor de AKS2004/AKS3004 koppeling. Dit is al vele jaren de meest gebruikte koppeling voor caravans. Met het uitkiezen van het slot moet je dus goed kijken naar het type koppeling welke op de dissel zit. Dit is dus wat anders dan het type caravan of aanhanger. Op iedere Al-ko koppeling zit een type aanduiding die aangeeft welke uitvoering het is. Daar hebben wij dan weer het specifieke Safety plus SCM goedgekeurde slot voor. Allemaal direct uit voorraad leverbaar.

Mag ik rijden met een gemonteerd SCM disselslot?

Het is toegestaan om met een gemonteerd disselslot te rijden mits deze niet op slot staat. Dit is in verband met de veiligheid; hulpdiensten moeten ten alle tijde voertuigen kunnen ontkoppelen. Bij een ongeluk moeten de hulpverleners direct hulp kunnen verlenen en mag er geen (SCM gekeurd slot) hierin belemmeren.

Losse Double lock SCM sloten

Onze meest verkochte SCM gekeurde sloten zijn de DoubleLock Condor voor KNOTT ALBE en Winterhoff koppelingen en de DoubleLock Compact Eagle voor AL-KO koppelingen.  Deze sloten zijn eenvoudig aan te brengen en los te halen.

Onderhoud van je slot

Het is belangrijk dit slot regelmatig soepel te houden  met WD40 (eenvoudig hieronder mee te bestellen). Hierdoor zal het slot soepel blijven werken en het zorgt er voor dat het slot aanzienlijk langer mee gaat. Alle fijne draaiende delen blijven hiermee gesmeerd en drijft ook vocht en vuil af.