• Incl.Excl.
    BTW
  • Klantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Merin Eggink - Dinsdag 26 November 2020

      Waar mag je een aanhanger parkeren?

      Een logische vraag die natuurlijk vaak voorkomt. Vaak is het alleen maar om te laden en te lossen of een verhuizing te faciliteren. Maar wat als het langer duurt, en je wil de aanhanger zelfs een paar dagen laten staan? En hoe zit het met een caravan, gelden daar dezelfde regels voor?

      Je mag in Nederland 3 dagen parkeren op de openbare weg (waar parkeren is toegestaan).

      In de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) is opgenomen of de aanhanger op de openbare weg geparkeerd mag worden. Dit is dus per gemeente geregeld. Voor zover ik weet gelden in alle gemeentes dezelfde regel dat een aanhanger maximaal 3 dagen geparkeerd mag staan op de openbare weg. Dit geldt zowel aangekoppeld als losgekoppeld. 

      Moet er ook parkeergeld betaald worden voor de aanhanger of caravan?

      Dit is natuurlijk allereerst afhankelijk of het een betaald parkeerzone is. Is de aanhanger of caravan aangekoppeld aan de auto? Dan is er geen extra parkeergeld verschuldigd. Staat de aanhanger los geparkeerd dan moet er wel parkeergeld betaald worden. Dit kan natuurlijk niet met een bonnetje uit de parkeerautomaat maar wel digitaal. Dan moet de aanhanger wel over een kenteken beschikken natuurlijk. Dit zijn alle aanhangers met een hoger bruto laadvermogen dan 750kg. Voor aanhangers zonder eigen kenteken gelden dezelfde regels maar zijn moeilijker te controleren. Zeker in grote steden kunnen ze dit niet handhaven en bestaat er de kans dat de aanhanger wordt weggesleept.

      Parkeerpalen voor de aanhanger

      Veel gebruikt om de aanhangwagen veilig te kunnen stallen. Ook wel anti-diefstal palen genoemd die je vaak zie bij aanhangwagen verhuur bedrijven. Aanhangwagendirect biedt een groot assortiment parkeerpalen die direct uit voorraad leverbaar zijn.

      parkeerbeugelparkeerpaal aanhangeraanhanger parkeerslot

       

      Ik wil de aanhanger of keetwagen langer dan 3 dagen parkeren

      Wanneer je de aanhanger of caravan langer wilt parkeren dan 3 dagen moet je een "tijdelijke object vergunning" aanvragen bij de gemeente. Hierin kan je dan de reden, periode en locatie opgeven. Na goedkeuring krijg je dan een tijdelijke ontheffing om te mogen parkeren.

      Overnachten op de openbare weg in een camper of caravan

      Het is simpelweg niet toegestaan om op de openbare weg en zeker niet in de bebouwde kom te overnachten in een voertuig. Dit staat ook in lokale verordeningen maar geldt voor heel Nederland. Je mag dus niet op de openbare weg slapen in een caravan, camper of aanhanger.

      Aanhanger in de voortuin parkeren

      Je mag de aanhanger en caravan natuurlijk wel op privé terrein parkeren. Dus stallen op de oprit, tuin of garage is natuurlijk geen probleem.

      geparkeerde aanhanger

       

      • M.H. van der van der zanden

        Geplaatst op dinsdag 31 oktober 2023 16:45

        ik parkeer mijn auto op mijn oprit eigen perceel nu mag na 48 jaar niet meer op deze plaats parkeren ze schrijven van gevaarlijke
        situatie wat bedoelen ze daarmee. zie voor de situatie perceel oppervlak . gr riny

      Toon meer

      BLOG

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking