Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Boottrailer onderdelen

  Boottrailer onderdelen

  Bekijk hier ons assortiment boottrailer onderdelen, direct uit voorraad leverbaar tegen scherpe prijzen. Al onze boottrailer toebehoren en onderdelen zijn van hoogwaardige materialen gemaakt zoals polyvinyl en gegalvaniseerd staal. Heb je vragen over ons assortiment van boottrailer onderdelen? Of weet je niet precies welke boottrailer onderdelen geschikt zijn voor jouw boottrailer? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder met het vinden van de juiste boottrailer onderdelen door middel van een vrijblijvend advies.

  Boottrailer onderdelen kopen

  Iedere boottrailer heeft onderhoud nodig. Door gebruik en vooral het in en uit het water rijden is belastend voor alle draaiende delen. Zeker zout water heeft een agressieve invloed op alle onderdelen van de boottrailer. Ons assortiment boottrailer onderdelen is zo samengesteld dat we alle componenten met premium kwaliteit onderdelen kunnen vervangen. Ook door langdurige stalling en blootstelling aan UV straling drogen bijvoorbeeld boot rollen ook uit.

  Ons assortiment boottrailer onderdelen bevat onder meer:

  Welke boottrailer heb ik nodig?

  Een boottrailer is minder gestandaardiseerd dan een "normale" aanhanger. Een boottrailer moet helemaal worden afgesteld voor de desbetreffende boot. Van belang is natuurlijk de lengte, breedte maar ook zeker het gewicht. Zo heb je voor een rubberboot een andere boottrailer nodig dan voor een sloep. Natuurlijk is het ook van belang dat het trekkende voertuig geschikt is om de boottrailer met lading te mogen/kunnen trekken. Aanhangwagendirect verkoopt zelf geen boottrailers maar heeft wel veel ervaring met het afstellen van boottrailers en het vervangen van onderdelen van alle bovenstaande boottrailers. Een specialist en ervaringsdeskundige kan je altijd helpen om de juiste keuze te maken voor de meest ideale boottrailer. Laat je adviseren en kijk op fora's wat andere eigenaren van vergelijkbare type boten voor trailer gebruiken. Wij helpen je graag verder met het finetunen van de boottrailer extra benodigde onderdelen zoals bootrollen of extra boeggeleiding systemen.

  Merken boottrailers

  Er zijn verschillende merken boottrailers die eigenlijk allemaal vergelijkbare onderdelen gebruiken. Vaak wel uitgevoerd in een eigen kleurstelling. Er is natuurlijk wel verschil in afwerking en gebruikte materialen. Zeker bij zwaardere geremde boottrailers worden ook premium onderdelen gebruikt om de vaak kostbare lading goed te kunnen vervoeren. Er zijn veel Nederlandse boottrailer bouwers die de afgelopen jaren veel nieuwe boottrailers hebben gebouwd om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Toonaangevende merken boottrailer leveranciers zijn:

  1. Pega
  2. Kalff
  3. Marlin
  4. Vlemmix
  5. Freewheel
  6. Tonca/Damco

  Waar moet je op letten wanneer je een boottrailer wilt kopen

  Om te bepalen welke boottrailer je nodig hebt is het van belang om eerst goed in kaart te brengen welke eigenschappen je boot heeft. Wat is het gewicht, afmeting en kenmerkende eigenschappen? Zo heeft een rubberboot andere aandachtspunten dan een sloep. Natuurlijk is lengte en gewicht bepalend voor de keuze van de trailer. Het type vaartuig bepaalt welke rollensystemen en boeggeleiding nodig zijn. Zo kan je de meeste boottrailers modulair opbouwen om deze als maatwerk compleet geschikt te maken voor de boot. Daarnaast kan je natuurlijk net als met auto's een bepaalde merkvoorkeur hebben. Door ervaringen uit het verleden of advies van een dealer waar je ook de boot hebt gekocht.

  Wanneer heeft een boottrailer een kenteken?

  Een boottrailer krijgt een kenteken wanneer het een geremde aanhanger is met een bruto laadvermogen van meer dan 750kg. Wanneer een boottrailer een kenteken heeft krijgt het dus ook een eigen kentekenbewijs. Dit heeft als voordeel dat je dus geen witte kentekenplaten hoeft te plaatsen wanneer je gaat rijden en de boottrailer ook minder diefstal gevoelig is omdat deze zonder kentekenbewijs niet goed te verhandelen is. Zowel een ongeremde boottrailer als een geremde boottrailer heeft nagenoeg vergelijkbare onderdelen op de reminrichting na. We helpen je graag verder 

  Vangmuil boottrailer onderdelen

  Vangmuilen worden vooraan de boottrailer bevestigd. De vangmuil is bedoeld om de boeg van de boot in te laten rusten, dit zorgt er voor dat het gewicht van de boot beter verdeeld wordt en de boot zelf stabieler op zijn plek ligt. Het is belangrijk dat de vangmuil/ het bootkussen in het midden van de trailer gemonteerd wordt zodat de boot recht op de trailer rust. Daarnaast biedt een vangmuil ook nog een andere mooi praktische toepassing. Een vangmuil boottrailer beschermt je boot ook tegen krassen en andere mogelijke beschadigingen tijdens het vervoer. Een vangmuil wordt ook wel een boegsteun genoemd. Bijna elke boottrailer van goede kwaliteit wordt geleverd met een vangmuil van polyurethaan.

  Overige en handige boottrailer toebehoren

  Steunen en stootblokken zorgen er voor dat eventuele schade aan je boottrailer voorkomen dan wel beperkt wordt. Ook kunnen deze als verlenging of ophoging gebruikt worden zodat de boot beter op de trailer blijft liggen. Wij bieden een ruim assortiment lieren, lierbanden, lierkabels & toebehoren. Wij bieden elektrische lieren met een trekvermogen van 900 tot 2045 kg. Handlieren bieden wij aan met een trekvermogen van 350 tot maar liefst 1800 kg. Ben je op zoek naar rollagers of assen? Zoek niet verder. Wij hebben een ruim assortiment lagers en assen voor boottrailers. Ook voor koker-, buisprofielen en bevestigingsmaterialen ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden profielen in diverse maten en lengtes aan. Selecteer zelf de lengte die jij nodig hebt en wij zagen het op maat.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking