• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   AL-KO

   Alko Alois Klober begon in 1931 een kleine smederij met als naam AL-KO. In 1952 begonnen ze met het maken van handremmen en andere onderdelen en ze zijn tegenwoordig een netwerk met meer dan 30 productie- en distributievestigingen en ruim 1000 servicestations waar ze campers, bestelwagens, caravans, aanhangwagens, bedrijfsvoertuigen en de bijbehor Toon meer

   Merken

   Capaciteit

   Disselaansluiting

   Steekmaat

   Prijs

   -
   332 Producten
   AL-KO AKS3004 - rond 50 mm - 3000 kg

   AL-KO AKS3004 - rond 50 mm - 3000 kg

   Exclusief opvulschalen & bevestigingsmateriaal -...

   Deliverytime

   379,95
   Bekijken
   AL-KO AK270 - rond 50 mm - 2700 kg

   AL-KO AK270 - rond 50 mm - 2700 kg

   2x horizontaal/verticaal M12 (47-54 en 40-47 mm ...

   Deliverytime

   Safety - AL-KO AK161 & AK270 - SCM

   Deliverytime

   189,95
   Bekijken
   Oplooprem 161S (1600kg) V-dissel

   Deliverytime

   259,00
   Bekijken
   200x50 - 2050-2051

   200x50 - 2050-2051

   Originele AL-KO remvoering

   Deliverytime

   Oploopremdemper 150-v 690389

   Deliverytime

   AL-KO Octagon schokbreker blauw 1350 kg

   Deliverytime

   AL-KO 48 mm neuswiel met kogeldrukmeter - 300 kg

   Deliverytime

   169,00
   Bekijken
   AL-KO breekkabel 100 cm

   Deliverytime

   Alko

   Alois Klober begon in 1931 een kleine smederij met als naam AL-KO. In 1952 begonnen ze met het maken van handremmen en andere onderdelen en ze zijn tegenwoordig een netwerk met meer dan 30 productie- en distributievestigingen en ruim 1000 servicestations waar ze campers, bestelwagens, caravans, aanhangwagens, bedrijfsvoertuigen en de bijbehorende accessoires verkopen.

    

   Sinds 2016 werkt Alko binnen de DexKo onderneming, de wereldwijd toonaangevende fabrikant van assen en chassis-componenten in het lichte segment. DexKo Global Inc. kwam eind 2015 tot stand door de fusie van Dexter Axle, een toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van aanhangerassen, remmen en bijbehorende componenten in Noord-Amerika, en Alko voertuigtechniek, een Europese ontwikkelaar en fabrikant van aanhangerassen, aanhanger- en caravan-componenten, chassis en gemotoriseerde chassis. Door deze fusie ontstond de grootste fabrikant van aanhangerassen en chassis-componenten ter wereld. De onderneming beschikt over een decennialange ervaring op het vlak van aanhanger- en chassis-componenten en stevent af op een omzet van 1 miljard euro.

    

   Anno 2017 nam Alko het bedrijf BPW over, vandaar dat je op sommige producten van Aanhangwagendirect het logo van Alko op de producten van BPW ziet.

    

   Producten van Alko

   Het assortiment van Alko bestaat niet alleen uit aanhangerproducten. Zo verkoopt Alko campers, bestelwagens, caravans, aanhangwagens, bedrijfsvoertuigen en de bijbehorende accessoires. In het assortiment van Aanhangwagendirect zitten deze producten van Alko:

    

    

   Chassis voor Tiny House van Alko

   Het minimalistisch wonen op de kleine ruimte wordt ook in België en Nederland steeds populairder. Vanwege de geringe afmetingen worden veel Tiny Houses als mobiele variant gebouwd. Ze staan op een chassis en kunnen met een geschikt trekkend voertuig van A naar B worden gereden, net als bij een caravan. In het assortiment van Aanhangwagendirect zitten de volgende vier chassis voor Tiny Houses:

    

   • Chassis Tiny House – 660x244 – 2825 kg
   • Chassis Tiny House – 660x244 – 2865 kg
   • Chassis Tiny House – 840x244 – 2765 kg
   • Chassis Tiny House – 840x244 – 2805 kg

    

   Neuswielen van Alko

   Het neuswiel is het onderdeel wat het meeste aan slijtage onderhevig is van de aanhanger. Door intensief gebruik of soms omdat hij gewoon niet goed opgedraaid is en tijdens het rijden weer naar beneden zakt. De neuswielen van Alko zijn er in drie verschillende varianten: 48 mm, 60 mm en 73 mm. Er zijn uiteraard ook onderdelen van de neuswielen te koop in de vorm van een neuswielklem, spindelblok, wiel voor het neuswiel en een asje voor het neuswiel.

    

   Aanhangerkoppelingen van Alko

   Een geremde Alko koppeling zit of kan je gemakkelijk monteren op het chassis van je aanhanger of caravan. De koppeling vormt dus de verbinding tussen het trekkende voertuig en de aanhanger. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het er veilig aan toe moet gaan. Alko heeft zich hierin bewezen door het produceren van kwalitatieve en hoogwaardige geremde Alko koppelingen. Het assortiment van Aanhangwagendirect heeft daarom een groot aanbod van Alko koppelingen. Ons assortiment geremde Alko koppelingen kan je hier vinden!

    

   Remkabels van Alko

   Het vervangen van remkabels is gelukkig bij de meeste merken makkelijk. Je hoeft vaak je remtrommel niet eens te verwijderen. Kijken naar het merk is belangrijk bij het vervangen van je huidige remkabel of remkabels. Elk merk remkabels heeft zijn eigen maten. Wanneer je het merk weet kun je kijken naar de benodigde lengte en aansluiting van je Alko remkabel. Wij hebben een ruim assortiment Alko remkabels. Zowel met draadeind M8 en paddenstoel snel montage aansluiting.

    

   Naast remkabels verkopen wij ook de benodigde toebehoren. Voor Alko remkabels verkopen wij bijvoorbeeld:

    

   • Remkabel gaffels voor oude modellen
   • Gaffels
   • Remkabelschalen
   • Evenaar voor remgarnituur tandemstel
   • Remgarnituur voor tandemas 2-delig
   • Remgarnituur enkelas M10 basisnet
   • Remkabel schroefplaat tandem
   • Remstang los U-profiel enkel
   • Alko kunststof remkabel geleider 6
   • Remstangadapter M12/M10

    

   Oploopremmen

   Het minimale trekvermogen van de Alko oplooprem is 750 kg en het maximale draagvermogen is 3500 kg. Alle aanhangers die zwaarder zijn moeten beschikken over een oplooprem. Let bij het vervangen altijd goed op het typeplaatje, daar vind je alle benodigde informatie. Doordat wij grootschalig inkopen doen bij Alko kunnen wij direct uit voorraad leveren tegen scherpe prijzen.

    

   Ons assortiment van Alko oploopremmen bestaat uit oploopremmen met een minimaal trekvermogen van 750 kg en dat loopt op tot maximaal 3500 kg. Ook hebben wij een assortiment van onderdelen van een oplooprem. Die bestaat uit een neuswielconsole, remgarnituur, remstangadapter en afstandsringen. Wij bieden ook afdekhoezen aan voor jouw oplooprem.

    

   Vragen over Alko of Alko onderdelen?

   Wil jij meer informatie over een Alko chassis voor Tiny Houses? Of weet je niet zeker welke Alko onderdelen je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder door middel van een vrijblijvend advies.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking