Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Gasveren & bevestiging voor aanhangers

  Eenvoudig zelf gasveer van aanhanger vervangen - gasveren voor aanhangwagens - gasveer bagagewagen - gasveer laadklep paardentrailer - klep aanhanger Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  20 Producten
  Saris RT500 Speedy gasveer - 400N

  Saris RT500 Speedy gasveer - 400N

  Geschikt voor Saris RT500 zonder fietsendrager

  Deliverytime

  Saris RT500 Speedy gasveer - 600N

  Deliverytime

  Haakskogelgewricht M8 voor gasdrukveer

  Deliverytime

  Haakskogelgewricht M10 voor gasdrukveer

  Deliverytime

  Gasveer aanhanger kopen

  Gasveren zijn handige hulpmiddelen bij klepsluitingen van gesloten aanhangers of paardentrailers. Natuurlijk zijn er ook ander toepassingen mogelijk waarbij de gasdrukveer als hulpmiddel dient om klep of deur gecontroleerd te openen en sluiten. Wij hebben een mooie voorraad gasveren van de volgende merken:

  • AWD
  • Stabilus
  • Anssems
  • Saris
  • Böckman

  Heb je vragen over ons assortiment gasveren, of weet je niet helemaal zeker welke gasveren passend zijn voor jouw aanhanger of paardentrailer? Neem dan nu gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag met het uitzoeken van de juiste gasveer aanhanger. Zie je jouw gewenste maat gasveer er niet tussen staan? Neem ook dan contact met ons op.  

   

  Wat is een gasveer

  Een gasveer is een cilinder waar een zuiger, zuigerstang, stikstof en een afdichting met een klein beetje olie zodat het gas er niet uit kan ontsnappen. Blokkeerbare gasveren bevatten een ventiel of pin die zorgt dat de veer in een bepaalde positie blijft staan. De druk kan veel kracht opvangen en hierdoor ontstaat er een verende werking in de gasveer. Er zijn twee soorten gasveren op de markt. De gasveer en de gastrekveer. Een gasdrukveer strekt uit en oefent zo druk uit. Deze veer wordt daarom ook veel gebruikt in de achterklep van auto’s. Zonder een gasveer zou een achterklep heel moeilijk te openen zijn, laat staan dat die die weer dicht zou klappen. Een gastrekveer werkt juist precies andersom. Deze trekt zich in en zorgt zo voor voldoende trekkracht. Deze veer kun je bijvoorbeeld bevestigen aan een automatische sluitende deur.

   

  Handige gegevens van een gasveer aanhanger:

  Voor het uitzoeken van de juiste vervangende gasveer aanhanger is het handige om de volgende gegevens te achterhalen op je huidige gasveer:

  • Kracht (N): De hoeveelheid kracht die de gasveer aanhanger moet hebben in Newton
  • Bouwserie (Ø mm): Geeft de diameter van de zuigerstang/cilinder in millimeters aan (8/18, 10/22, 14/28)
  • Draadmaat: M8 of M10 schroefdraad aan het einde van de gasveer
  • Lengte / Slag (mm): De lengte van de gasveren zonder de draadeinden in millimeters

   

  Hoe monteer je een gasveer?

  Monteer de veer zo dat het grootste deel  van de tijd met de dunnere kant naar beneden wijst, dit zorgt ervoor dat de afdichting beter gesmeerd blijft. Dit verlengt ook de levensduur van je gasveer. Daarnaast moet je altijd een gasveer monteren in een uitgeschoven positie. Probeer niet handmatig de gasveer in te drukken, hierdoor is de kans groot dat de stang verbuigt. Monteer je gasveer zo dat hij in lengte richting wordt belast. Daarnaast raadden wij aan om aan 1 van de uiteindes de veer te monteren met een kogelscharnier om eventuele verkeerde belasting deels op te vangen.

   

  Levensduur gasveer

  Als je een gasveer op de juiste manier monteert kan deze jarenlang meegaan. Een gewone gasveer is zonder problemen in te zetten in verschillende temperaturen, dit kan -10 tot 50 graden Celsius aan. Als het echter boven de 50 graden Celsius uitkomt kan het gevaarlijk worden. Daarnaast kan een te hoge temperatuur ten koste gaan van de levensduur van de veer. Het is helaas ook niet mogelijk een gasveer zelf bij te vullen, mocht deze leeg zijn. Het is namelijk erg gevaarlijk en mag dus nooit geopend worden.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking