Spansluitingen voor aanhangwagens

Spansluiting aanhanger kopen? Hier vind je spansluitingen, achterbord-sluitingen en zijbordsluitingen in diverse uitvoeringen en afmetingen.
Lees meer
Sorteren op:
6,95

5,74 excl. BTW

1,45

1,20 excl. BTW

23,95

19,79 excl. BTW

Spansluiting aanhanger

Wanneer jouw aanhanger (zij)borden heeft zijn spansluitingen onmisbaar. Een spansluiting is breed inzetbaar en wordt voor verschillende hang-en-sluitwerk doeleinden gebruikt. Spansluitingen hebben een hoge houdkracht en geven een erg sterke, betrouwbare verbinding. Daarnaast wordt een spansluiting gebruikt om schokbelasting en trillingen op te vangen of voor het dichtdrukken en bij elkaar houden van behuizingen. Hierdoor zie je spansluitingen vaak ook terug in een caravan of boot. Wij hebben een ruim assortiment van sloten en sluitingen voor aanhangwagenborden van verschillende merken. Daarnaast vind je hier ook handige spansluiting toebehoren zoals een spanrubber voor de motorkap en schuifgrendels met trekveer. Heb je nu vragen over ons assortiment van spansluitingen? Of weet je niet zeker welke spansluiting geschikt is voor jouw aanhanger? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste spansluitingen. Onze merken spansluitingen:

  • • AWD spansluiting
  • • Anssems spansluiting
  • • Eduard spansluiting
  • • Winterhoff spansluiting

Wat is een spansluiting aanhanger?

Een spansluiting zorgt ervoor dat je een klep of deur dicht kan klemmen. Dit zie je soms ook wel op gereedschapskisten of koffers. Een spansluiting voor een aanhanger wordt vaak gebruikt om de achterklep vast te zetten. Een groot voordeel van een spansluiting is de robuuste en betrouwbare verbinding. Spansluitingen kun je gebruiken om houten panelen tijdelijk aan elkaar te verbinden. Een spansluiting geeft je een demontabele verbinding, die uit twee onderdelen bestaan. Deze twee verbindingen noem je ook wel een treksluiting en een tegenstuk. Een spansluiting is ideaal omdat je door één simpele handeling de sluiting los kan maken.

Spansluiting rvs en galvaniseert

Een spansluiting kun je vaak in rvs kopen en in een galvaniseerde staat. Een spansluiting van rvs betekent dat de spansluiting van ‘Roest Vast Staal’ is gemaakt. Deze benaming is gegeven omdat het materiaal roestvaster is dan ‘gewoon’ staal. Je mag zulk materiaal alleen rvs noemen als het een bepaalde samenstelling heeft. Maar wat is nu precies het verschil tussen een spansluiting van rvs en een spansluiting die is gegalvaniseerd? Een verzinkte (galvaniseerde) spansluiting heeft een dun laagje zink, hierdoor wordt het materiaal beter beschermd tegen bepaalde weersinvloeden. Daarnaast is een verzinkte spansluiting een stuk sterker dan een spansluiting van rvs. Maar een spansluiting galvaniseert is wel weer vatbaarder voor roestvorming.

Stalen spansluitingen en aluminium spansluitingen

Spansluitingen voor stalen zijborden horen bij de meest gebruikte aanhangwagens zoals Anssems, TEMARED, Eduard, Humbaur, Hulco, Saris, Hapert, en nog veel meer. Stalen spansluitingen zijn vaak makkelijk te gebruiken en hebben een sterke constructie. Spansluitingen van aluminium verschillen niet veel van de stalen variant. Deze werkt op precies dezelfde manier. Het spanslot schuift op de sluiting en blokkeert elke mogelijkheid om de zijkant te openen.  

Zijbordsluiting Anssems 

Heb jij een Anssems aanhanger en is bijvoorbeeld de inbouw spansluiting toe aan vervanging? In ons assortiment vind je zijbordsluitingen speciaal voor Anssems aanhangers. Deze zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en gemaakt van aluminium. Voor zowel de linker als de rechterzijde hebben wij Anssems zijbordsluitingen, maar ook voor verschillende typen Anssems aanhangers. Denk bijvoorbeeld aan een zijbordsluiting voor een Anssems MSX. Maar ook zijbordsluitingen voor de types BSX en GT.