Geremde koppelingen voor de aanhanger

Groot assortiment koppeling aanhanger geremd voor aanhangwagens, caravans, paardentrailers en boottrailers - de goedkoopste van Europa en snel geleverd.
Lees meer
Sorteren op:

Welke koppeling aanhanger geremd heb ik nodig?

Wij adviseren een koppeling aanhanger geremd altijd met hetzelfde model en merk te vervangen, tenzij deze niet meer beschikbaar is. Wil je de aanhanger koppeling geremd toch voor een ander model vervangen dan er nu op zit? Of is de aanhanger koppeling wellicht niet meer te krijgen?

Houdt met de volgende punten rekening:

  • Trekvermogen: het is belangrijk om te weten wat het minimale trekvermogen van de koppeling moet zijn.
  • Bevestigingsvorm: de bevestigingsvorm is de vorm waarom de koppeling bevestigd dient te worden; deze kan rechthoekig of rond zijn en is er in verschillende breedtes.
  • Aansluitmaten: tot slot is het belangrijk om de aansluitmaten te controleren zodat je zeker weet dat deze overeen komen met de huidige. Deze kunnen horizontaal, verticaal of een combinatie van beiden zijn.

Materiaal van een koppeling aanhanger geremd

Er zijn koppelingen van verschillend materiaal, namelijk van plaatstaal en gegoten gietijzer. De koppeling aanhanger geremd van plaatstaal zijn geschikt voor een ronde dissel of een koker profiel. Je hebt ook koppelingen die voor verschillende aansluitingen gemaakt zijn. Deze moet je dan opvullen met opvulschalen. De AL-KO AK270 koppeling geremd is hier een voorbeeld van. Deze koppeling aanhanger geremd wordt gebruikt als ongeremde en geremde koppeling. Het is normaal dat er bij intensief gebruik van de koppeling aanhanger slijtage ontstaat. Die slijtage kan je niet voorkomen helaas, je kan het enkel vertragen. Zorg ervoor dat je tenminste ieder half jaar je koppeling smeert met WD40 vet.

Beveiliging voor jouw koppeling aanhanger geremd

Er zijn verschillende manieren om je aanhanger te beveiligen. Je hebt bijvoorbeeld disselsloten onder de koppeling, boven de koppeling of om de koppeling heen. Er zijn koppelingsloten die niet aan- en afgekoppeld hoeven te worden. Verzekeraars eisen vaak dat de aanhanger beveiligd wordt met SCM gekeurd slot. Ook SCM gekeurde sloten voor jouw koppeling aanhanger geremd bieden wij aan. Het is nog handig om, indien jij een AL-KO slot hebt, te weten dat er voor iedere AL-KO koppeling geremd een passend slot is. Overige soorten aanhangerslot zijn: parkeerpalen, beugelsloten, steeksloten en wielklemmen. 

Welk toebehoren voor mijn koppeling aanhanger heb ik nodig?

Het is handig om een softdock erbij te bestellen. Een softdock wordt over de bovenzijde van de koppeling geplaatst en zorg er voor de dat wanneer de koppeling een andere auto raakt er geen schade ontstaat. Daarnaast is het verplicht om een breekkabel te hebben. Een breekkabel voorkomt namelijk dat de aanhanger losraakt als de koppeling eraf is. Wat misschien daarnaast nog handig is om te hebben is een disselweger. Met een disselweger kun je druk van de aanhanger op de kogel van de auto is. Denk dus aan dit toebehoren bij de aanschaf van jouw koppeling aanhanger geremd. 

Onze merken voor koppeling aanhanger geremd:

  • • AL-KO
  • • Albe
  • • Knott
  • • Winterhoff

Heb jij nu nog vragen over welke koppeling je moet hebben bijvoorbeeld? Of staat de koppeling aanhanger geremd die jij wilt hebben er niet bij? Neem dan contact op met de klantenservice. Wij zullen jou hier dan mee verder helpen.