Geremde koppelingen voor de aanhanger

Alle koppelingen voor geremde aanhangwagens zijn direct uit voorraad leverbaar. Check het type nummer op de bestaande koppeling om altijd de juiste keuze te maken. De koppelingen staan gesorteerd op aansluitmaat. Tip: gebruik de zoekfilters.
Lees meer
Sorteer op:

Hoe weet ik welke geremde koppeling ik nodig heb voor mijn aanhanger?

Wij adviseren een geremde koppeling altijd met hetzelfde model en merk te vervangen, tenzij deze niet meer beschikbaar is. Wil je de koppeling toch voor een ander model vervangen dan er nu op zit? Of is de koppeling wellicht niet meer te krijgen? Dan is het belangrijk dat je met de volgende punten rekening houdt:

Trekvermogen - het is belangrijk om te weten wat het minimale trekvermogen van de koppeling moet zijn.

Bevestigingsvorm - de bevestigingsvorm is de vorm waarom de koppeling bevestigd dient te worden; deze kan rechthoekig of rond zijn en is er in verschillende breedtes.

Aansluitmaten - tot slot is het belangrijk om de aansluitmaten te controleren zodat je zeker weet dat deze overeen komen met de huidige. Deze kunnen horizontaal, verticaal of een combinatie van beiden zijn.

Het merk koppeling is wat anders dan het merk aanhanger. Wij verkopen koppelingen van de merken Al-Ko, Albe, Winterhoff en Knott

Hoe beveilig ik mijn koppeling?

scm gekeurde sloten voor aanhangers trailers vouwwagens caravans verzekering verzekeren aanhangwagendirect.nlDisselsloten - disselsloten worden onder, boven of om de koppeling heen geplaatst. Deze koppelingssloten zorgen er voor dat de aanhanger niet aan- en afgekoppeld kan worden wanneer deze op slot staan. Verzekeraars eisen in de meeste gevallen dat je gebruik maakt van een SCM gekeurd slot als je de aanhanger wil verzekeren. SCM gekeurde sloten vind je hier en ongekeurde disselsloten hier.

Steeksloten - steeksloten worden in het handvat van de koppeling geplaatst en zorgen er voor dat deze niet meer naar boven en beneden kan. Steeksloten vind je hier.

SCM gekeurde sloten - als je een aanhanger wil verzekeren is de kans groot dat je verzekeraar eist dat je gebruik maakt van een SCM gekeurd slot, deze vind je hier.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »