Hulpkoppelingen aanhanger

Hulpkoppeling trekhaak - hulpkoppeling verplicht - hulpkoppeling auto - hulpkoppeling aanhanger kopen - hulpkoppeling bevestigen - hulpkoppeling eisen
Lees meer
Sorteren op:

Hulpkoppeling trekhaak voor de aanhanger

Wanneer gebruik je wat? Wanneer gebruik je een breekkabel en wanneer een hulpkoppeling voor de aanhanger met staaldraad?

Wanneer gebruik ik een hulpkoppeling trekhaak?

  • Een breekkabel gebruik je bij aanhangwagens met een oplooprem en dus met een rem-inrichtring. De breekkabel zorgt er voor dat de handrem wordt aangetrokken en de aanhanger tot stilstand komt.
  • Een Hulpkoppeling gebruik je bij ongeremde aanhangwagens waarbij deze als extra koppeling dient mocht de kogelkoppeling losraken van de trekhaak.

hulpkoppeling aanhangwagen: is het verplicht?

De wetgeving van ongeremde aanhangwagens tot 750 kg is gewijzigd om deze in Europa gelijk te trekken. Eerder was een losbreekkabel als hulpkoppeling verplicht. Dit is een staaldraad welke als extra borging was aangebracht. Nu is dat niet meer verplicht maar let op! Als de aanhangwagen een losbreekkabel heeft, dan moet deze op de juiste wijze worden gebruikt anders riskeer je een boete van de politie. Een uiterst kromme redenatie maar het is helaas op dit moment wel zo.

Het advies is dan ook altijd de aanhanger met een deugdelijke hulpkoppeling uit te rusten.