• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Hulpkoppelingen aanhanger

   Een hulpkoppeling aanhanger kopen? Wij hebben een mooi assortiment van hulpkoppelingen en breekkabels. Een hulpkoppeling en breekkabel zorgt voor extra veiligheid! Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   23 Producten
   KNOTT breekkabel 120 cm

   Deliverytime

   AL-KO breekkabel 100 cm

   Deliverytime

   Valbeugel dissel 2 gaten (110 mm h.o.h.)

   Deliverytime

   DoubleLock Stop & Dock aankoppelhulp

   Deliverytime

   Hulpkoppeling aanhanger kopen

   Wanneer gebruik je wat? Wanneer gebruik je een breekkabel en wanneer een hulpkoppeling aanhanger met staaldraad? Een aanhanger wordt bevestigd aan de auto door deze aan de trekhaak te koppelen. Als de aanhanger hier gewoon aan blijft hangen is er niets aan de hand. Maar wanneer deze er plotseling afschiet kamp je met een groot en gevaarlijk probleem. Om dit te voorkomen moet er extra beveiliging aanwezig zijn. Wanneer je dit niet doet loop je de kans op gevaarlijke situaties op de weg. Een Hulpkoppeling aanhanger biedt  meer zekerheid en veiligheid. Wij zeggen altijd: better safe than sorry!

   Het advies is dan ook altijd de aanhanger met een deugdelijke hulpkoppeling uit te rusten.

    

   Is een hulpkoppeling aanhanger verplicht?

   De wetgeving van ongeremde aanhangwagens tot 750 kg is gewijzigd om deze in Europa gelijk te trekken. Eerder was een losbreekkabel als aanhanger hulpkoppeling aanhanger verplicht. Dit is een staaldraad welke als extra borging was aangebracht. Nu is dat niet meer verplicht maar let op! Als de aanhangwagen een losbreekkabel heeft, dan moet deze op de juiste wijze worden gebruikt anders riskeer je een boete van de politie. Een uiterst kromme redenatie, maar het is helaas op dit moment wel zo.

   Wanneer gebruik ik een hulpkoppeling aanhanger?

   • Een breekkabel gebruik je bij aanhangwagens met een oplooprem en dus met een rem-inrichtring. De breekkabel zorgt er voor dat de handrem wordt aangetrokken en de aanhanger tot stilstand komt.
   • Een hulpkoppeling aanhanger gebruik je bij ongeremde aanhangwagens waarbij deze als extra koppeling dient mocht de kogelkoppeling losraken van de trekhaak.

    

   Waar bevestig je een hulpkoppeling aanhanger?

   Een ongeremde aanhangwagen met een bruto laadvermogen van 750 kg wordt voorzien van een vaste staalkabel. Er heerst vaak nog de discussie hoe deze hulpkoppeling aanhanger bevestigd moet worden aan het trekkende voertuig. Volgens de regelgeving moet de aanhanger hulpkoppeling (staalkabel) van een ongeremde aanhanger(s) met een vast deel van het trekkende voertuig of met een bestemde inrichting aan de trekhaak verbonden zijn, zodat dit pas werkt na het losraken van de aanhangwagenkoppeling. De staal koppeling dient er voor te zorgen dat de aanhanger de grond niet raakt. Het komt helaas veel voor dat de hulpkoppeling aanhanger los over de trekhaak gelegd wordt. Een aanhanger hulpkoppeling zo bevestigen is dus onvoldoende. Wil je een klem op een afneembare trekhaak bevestigen? Dat is geen probleem! Dit vormt dan samen  met de staalkabel van de aanhangwagen de hulpkoppeling. Zo’n klem kan je ook gemakkelijk gebruiken voor montage van een losbreek inrichting (als je een andere aanhanger wilt gebruiken met een oplooprem met losbreek inrichting). Een klem past echter niet op een flenskoppeling, maar wel op de meeste afneembare trekhaken.

    

   Advies nodig met een hulpkoppeling aanhangwagen?

   Wil je graag een hulpkoppeling aanhanger kopen, maar weet je niet zeker of je nu beter een breekkabel of een hulpkoppeling aanhanger moet kopen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen door middel van een vrijblijvend advies. Heb je hulp nodig een hulpkoppeling aanhangwagen erop te monteren? Ook dank ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt op afspraak bij ons langskomen in Heerenveen.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking