Aanhangwagennet en zeilen

Wil je jouw aanhangwagen beschermen met een net of een zeil? Bij Aanhangwagendirect.nl vind je een groot aanbod met premium aanhangwagennetten in veel verschillende afmetingen.
Lees meer

Altijd het beste aanhangwagennet voor je aanhanger

Wil je jouw aanhangwagen beschermen met een aanhangwagennet of een zeil? Bij Aanhangwagendirect.nl vind je een groot aanbod met premium netten in veel verschillende afmetingen. Klik op de categorie van het aanhangwagennet of afdekzeil waar jouw voorkeur naar uitgaat en voorzie jouw aanhanger met het juiste net of zeil.

Alle onze netten en afdekzeilen voldoen aan  hoge kwaliteitseisen. Wij bieden de maasnetten, gaasnetten & afdekzeilen aan in diverse maten. Dit resulteert in een selectie van de beste kwaliteit premium netten en zeilen met strakke afwerking voor een scherpe prijs en met 1 jaar garantie.

Premium kwaliteit net voor de aanhanger

Wij vinden het erg belangrijk om premium kwaliteit netten voor professioneel gebruikt te kunnen garanderen. Daarom testen we onze netten eerst uitvoerig en vergelijken we materialen met elkaar. Zo kunnen wij altijd de beste materialen garanderen. Wij laten vervolgens in opdracht een net voor de aanhangwagen produceren met onze maatvoeringen en kwaliteitseisen. Daarbij zijn er diverse soorten netten en zeilen die wij aanbieden.

Groene maasnetten PP (polypropyleen)

Onze groene aanhangwagennetten zijn maasnetten en geschikt voor professioneel gebruik doordat ze dubbel geweven zijn en voorzien van een ingeweven elastiek (3 mm). Door deze manier van weven ontstaan er geen knopen in het net; erg praktisch dus. Onze groene aanhangwagennetten zijn voorzien van een 40x40 mm ruit en rondom voorzien van 6 mm elastisch koord waarmee je de netten eenvoudig kan bevestigen op verschillende aanhangers. Ook zijn de netten rondom voorzien van een stevig gehaakt randtouw (8 mm) met bevestiging ogen rondom. Al onze maasnetten zijn gemaakt van PP (polypropyleen). Dit is een kunststof dat ook na intensief gebruik flexibel blijft en UV bestendig is.

De voordelen van onze maasnetten:

 • Dubbel geweven
 • Sterk slijtvast randtouw
 • Elastiek rondom
 • Meer dan 20 afmetingen
 • 1 jaar garantie

Zwarte gaasnetten PE (polyetheen)

De Zwarte aanhangwagennetten zijn gaasnetten, dubbel geweven van PE materiaal en raken doordat ze dubbel geweven zijn niet in de knoop. Het gewicht per vierkante meter bepaald de kwaliteit. Onze aanhangwagen gaasnetten wegen 220 gr/m2 en behoren daarmee tot de zware kwaliteitsnetten die ook voor containers worden gebruikt. Dit soort netten zijn met name geschikt voor vervoer van losse lading als zand, grond en ander fijn spul. Ook is het zwarte aanhangernet voorzien van versterkte randen, bevestigingsogen en hebben rondom 8 mm elastiek om het net eenvoudig te bevestigen. Dit is het meest ideale afdeknet voor de aanhanger omdat het nooit ergens achter blijft haken als je uitstekende lading hebt. De ruime keuze in afmetingen tot wel 670cm lengte. Dus voor iedere aanhanger is er wel het juiste gaastnet te vinden.

De voordelen van dit gaasnet voor de aanhanger:

 • Sterk permium materiaal ( 220gr per m2)
 • RVS ogen met kunststof hoekstrips
 • Ingeweven elastiek
 • Groot aantal afmetingen verkrijgbaar
 • Direct uit voorraad leverbaar
 • 1 jaar garantie

Afdekzeilen

De door ons geleverde afdekzeilen zijn waterdicht en voorzien verstevigde kunststof hoeken. Het gewicht van onze afdekzeilen varieert van 100 gram/m2 tot 200 gram/m2. Rondom het net zit op iedere meter een oog. Deze afdekzeilen worden gebruikt voor het afdekken van materiaal of ruimtes tegen weersinvloeden. Veel gebruikt voor stalling van caravan, boot of fietsen. Verkrijgbaar in veel afmetingen tot wel 8 mtr lang.

Welke maat aanhangernet heb ik nodig?

Wij adviseren je om een net te nemen dat zowel 50 cm langer en breder is dan de laadbak van je trailer. Hierdoor zal het net het gehele oppervlak van de laadbak afdekken (ook bij hoge lading) en het zorgt er voor dat het net goed op te spannen is aan de bindhaken van de aanhanger. Het is verplicht om de lading onderweg goed af te dekken dus een net is de ideale oplossing hiervoor. De voorkeur voor een type net is persoonlijk en vaak vervang je het net wat kapot is met een soortgelijk net.

Aanhangernet elastiek

Het elastiek wat standaard meegeleverd wordt in de netten die wij leveren is ook lost te verkrijgen. Vaak is dit toch het onderdeel van het net welke het meest vervangen wordt. Door het veelvuldig uitrekken en soms ook beschadigd raken wanneer het elastiek ergens langs schaaft. Het meest gebruikte elastiek is 8 mm dik

Aanhangwagennet van de bouwmarkt

Veel mensen zoeken onderdelen en dus ook netten voor de aanhangwagen bij de bouwmarkt. De keuze in afmeting is vaak beperkt en ook de kwaliteit is niet vergelijkbaar. Steeds meer klanten weten onze locatie in Heerenveen te vinden en ook online bestellen is natuurlijk heel eenvoudig. Bestel je voor 18.00 uur op een werkdag een net dan wordt deze de volgende dag bezorgd.