• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Aanhangernet kopen- Premium zware kwaliteit maas en gaasnetten

   Altijd het juiste aanhangernet voor de aanhangwagen. Of je nu een fijnmazig gaasnet of een flexibel maasnet zoekt, Meer dan 50 verschillende afmetingen direct uit voorraad leverbaar. Premium kwaliteit voor professioneel gebruik. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   107 Producten
   Aanhangernet 220x150 cm (maasnet)

   Deliverytime

   Aanhangernet 250x160 cm (maasnet)

   Deliverytime

   Aanhangernet 250x200 cm (maasnet)

   Deliverytime

   Aanhangernet 300x160 cm (maasnet)

   Deliverytime

   Aanhangernet 300x200 cm (maasnet)

   Deliverytime

   Aanhangernet 320x220 cm (maasnet)

   Deliverytime

   Aanhangernet 350x180 cm (maasnet)

   Deliverytime

   Aanhangernet 350x250 cm (maasnet)

   Deliverytime

   Aanhangernet 370x250 cm (maasnet)

   Deliverytime

   Aanhangernet 400x250 cm (maasnet)

   Deliverytime

   Aanhangernet 470x250 cm (maasnet)

   Deliverytime

   Aanhangernet 500x350 cm (maasnet)

   Deliverytime

   Aanhangernet 570x250 cm (maasnet)

   Deliverytime

   Aanhangernet 570x350 cm (maasnet)

   Deliverytime

   Aanhangernet 670x250 cm (maasnet)

   Deliverytime

   Altijd het beste aanhangernet op maat

   Wil je de aanhangwagen en lading beschermen met een aanhangwagennet of een zeil? Bij Aanhangwagendirect.nl vind je een groot aanbod premium kwaliteit aanhangwagennetten in veel verschillende afmetingen. Klik op de categorie van het aanhangernet of afdekzeil waar jouw voorkeur naar uitgaat en voorzie jouw aanhanger met het juiste afmeting aanhangernet of zeil. Wij hechten er waarde aan om een aanhangernet te verkopen die jaren lang professioneel gebruikt kunnen worden, uiteraard voor een scherpe prijs. Goedkope aanhangwagennetten zoals ze die bij Action, Praxis, Gamma, Lidl en Hema hebben zijn vaak geproduceerd uit dun enkel geweven materiaal en hierdoor veel minder sterk. Tevens zijn onze afdeknetten voor de aanhanger in tegenstelling tot veel anderen voorzien van weekmakers waardoor ze niet uitdrogen en dus jarenlang soepel blijven.

    

   Een aanhangernet die voldoet aan alle kwaliteitseisen

   Ieder aanhangernet en afdekzeil voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Wij vinden het erg belangrijk om premium kwaliteit aanhangerzeilen voor professioneel gebruik te kunnen garanderen. Daarom testen we onze aanhangwagennetten eerst uitvoerig en vergelijken we materialen met elkaar. Zo kunnen wij altijd de beste materialen garanderen. Wij laten vervolgens in opdracht een aanhangernet produceren met onze maatvoeringen en kwaliteitseisen. Wij bieden maasnetten, gaasnetten & afdekzeilen aan in diverse maten. Dit resulteert in een selectie van de beste kwaliteit premium netten en zeilen met strakke afwerking voor een scherpe prijs en 1 jaar garantie. Onze aanhangernetten produceren wij voor aanhangwagen fabrikanten, aanhanger dealers, inkooporganisaties en eindgebruikers. Onze klanten kenmerken zich door een voorkeur van kwaliteit en een eerlijke prijs. Doordat wij onze aanhangwagennetten grootschalig inkopen kunnen wij u deze aanhangernetten ook voordelig aanbieden!

   TIP: Kies een aanhangernet die 50 cm langer en breder is dan je laadbak!

    

   Hoe bepaal je de maat en type aanhanger net?

   Wij adviseren je om een aanhangernet te nemen dat 50 cm langer en breder is dan de laadbak van je trailer. Hierdoor zal het aanhangernet het gehele oppervlak van de laadbak afdekken (ook bij hoge lading) en het zorgt ervoor dat het net goed op te spannen is aan de bindhaken van de aanhanger. Het is verplicht om de lading onderweg goed af te dekken dus een net is de ideale oplossing hiervoor. De voorkeur voor een type aanhangernet is persoonlijk en vaak vervang je het aanhangernet wat kapot is met een soortgelijk aanhangernet.

    

   Maar wat is nou belangrijk als je een aanhangernet gaat aanschaffen? Allereerst het materiaal waarvan het aanhangwagennet gemaakt is. Een fijnmazig net van PE (Polyetheen) is stugger en minder flexibel dan een maasnet welke van PP (polypropyleen) is gemaakt.  Kies ook altijd voor een aanhangwagennet dat een ingeweven elastiek heeft. Al onze aanhangernetten hebben een elastiek rondom. Hierdoor kan je het net altijd makkelijk opspannen en aan de bindhaken bevestigen. 

   Elastisch maasnet als aanhangernet

   Onze groene aanhangwagennetten zijn maasnetten en geschikt voor professioneel gebruik doordat ze dubbel geweven zijn en voorzien van een ingeweven elastiek (3 mm). Door deze manier van weven ontstaan er geen knopen in het net; erg praktisch dus. Onze groene aanhangwagennetten zijn voorzien van een 40x40 mm ruit en rondom voorzien van 6 mm elastisch koord waarmee je de netten eenvoudig kan bevestigen op verschillende aanhangers. Ook zijn de netten rondom voorzien van een stevig gehaakt randtouw (8 mm) met bevestigingsogen rondom. Al onze maasnetten zijn gemaakt van PP (polypropyleen). Dit is een kunststof dat ook na intensief gebruik en veel zon flexibel en UV bestendigd blijft.

   Het complete assortiment elastische maasnetten kan je hier vinden

   De voordelen van onze maasnet aanhangernetten:

   • Dubbel geweven
   • Sterk slijtvast randtouw
   • Elastiek rondom
   • Meer dan 20 afmetingen
   • 1 jaar garantie

   Een aanhangernet is wettelijk verplicht

   Om op de openbare weg te mogen rijden is het verplicht de lading goed af te dekken. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je lading goed beschermd blijft tijdens het vervoeren. Daarom is de kwaliteit en duurzaamheid van het net ook zo belangrijk. De aanhangernetten die wij verkopen zijn geschikt voor professioneel gebruik. Wij prijzen ons gelukkig dat wij veel bedrijven uit de infratechniek en hoveniers tot onze klanten mogen rekenen.

    

   Voordelen van een wijdmazig elastisch aanhangernet

   Het groene aanhangernet wordt gemaakt van een sterk PP (polypropyleen) materiaal (200 gr m²). De netten worden dubbel geweven. Het groene maasnet heeft een 45 mm maaswijdte en rondom het aanhangernet  loopt een elastiek waardoor je het net gemakkelijk vast kan zetten aan de aanhangwagen. Doordat onze netten worden gemaakt van het PP materiaal zijn deze bestendig tegen UV straling en zodoende geschikt voor jarenlang gebruik.

   Door gebruik te maken van het PP materiaal voor onze wijdmazige netten blijven de netten ten allen tijde soepel. De netten worden dubbel geweven. Doordat de netten dubbel geweven worden raken deze nooit in de knoop. Je kan dus ten alle tijden het net meteen gebruiken. Ook hoef je hem niet voorzichtig op te vouwen. Het elastisch karakter van het net maakt het zeer geschikt voor het afdekken van lading als bijvoorbeeld bouwmateriaal.

    

   Polypropyleen materiaal

   Het PP (polypropyleen) is een sterk en flexibel materiaal. De netten zijn geschikt voor professioneel gebruik omdat het soepel blijft, ook bij langdurig gebruik. Het polypropyleen materiaal is UV bestendig, dit zorgt ervoor dat al onze netten niet beschadigd kunnen worden door de zon. Een aanhangernet wijdmazig heeft hierdoor dus ook geen last van kleurverlies en slijtage zoals bij andere netten wel het geval is.

    

   Aanhanger maasnet met elastiek

   Onze netten hebben wij standaard voorzien van een elastisch koord die rond het net loopt waardoor je gemakkelijk en snel het net vast kan zetten aan de bindhaken. Je kan het aanhanger maasnet op deze manier volledig en strak over de laadbak heen spannen. 

   Dit zijn alle voordelen van onze maasnetten nog eens op een rij

   • Elastiek rondom
   • UV bestendig
   • 1 jaar garantie
   • Dubbel geweven
   • Sterk rand touw
   • Flexibel

    

   Wetgeving betreft lading zekeren

   Om een lading te mogen voeren is het zekeren van de lading verplicht. Sinds 1 januari 2007 is het verplicht een aanhanger maasnet of gaasnet te gebruiken wanneer je een losse lading vervoert. Natuurlijk mag dit ook met een afdekzeil. 

   Wanneer je grote objecten vervoerd zoals bijvoorbeeld een bank dan is een net niet verplicht. Natuurlijk is het vastzetten wel verplicht maar dan kan je dit ook doen met een spanband of hijsband.

   Het belangrijkste bij het zekeren van een lading is dat deze zodanig is vastgezet dat de beweging minimaal is. 

   Het is sinds 2007 verplicht om een ladingnet te gebruiken bij deelbare en/of losse lading, hierbij kun je denken aan zand, tuinafval, stenen en bijvoorbeeld ook inboedel. In artikel 5.18.16 staat dat: 1. het voertuig zodanig beladen moet zijn dat de lading of delen daarvan niet van het voertuig kunnen vallen; 2. losse lading ten aanzien waarvan het gevaar bestaat dat deze of delen daarvan tijdens het rijden van het voertuig vallen, deugdelijk moet zijn afgedekt. 

    

   Aanhangwagendirect biedt een groot assortiment afmetingen maasnetten aan. Allemaal van premium kwaliteit en direct uit voorraad leverbaar. Eenvoudig online bestellen en wanneer op een werkdag voor 17.00 uur besteld = morgen in huis. Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen met onze klantenservice.

   Het complete assortiment fijnmazige netten kan je hier vinden

    

   Een fijnmazig aanhangernet

   Een fijnmazig gaasnet wordt veel gebruikt voor losliggende lading zoals zand en grond. Groot voordeel van deze aanhangernetten is dat ze wel luchtdoorlatend zijn maar door de fijnmazige gaten al het andere materiaal tegenhoudt. Het materiaal is in tegenstelling tot de groene maasnetten niet elastisch maar blijft daardoor ook niet haken achter punten of hoeken van de lading. Er is wel een elastisch koord ingeweven zodat je het net wel goed kan aanspannen bij de bindhaken van de aanhanger. Het gewicht per vierkante meter bepaald de kwaliteit. Onze aanhangwagen gaasnetten wegen 220 gr/m2 en behoren daarmee tot de zware kwaliteitsnetten die ook voor containers worden gebruikt. Dit soort netten zijn met name geschikt voor vervoer van losse lading als zand, grond en ander fijn spul. Ook is het zwarte aanhangernet voorzien van versterkte randen, metalen bevestigingsogen en hebben rondom 8 mm elastiek om het net eenvoudig te bevestigen. Veel hoveniers en aannemers gebruiken onze netten voor het werk. Door het elastiek van 8 mm rondom kan het net makkelijk worden opgespannen zodat het precies de lading afdekt. De aanhanger netten zijn verpakt in een handige draagzak. Kijk hier voor ons aanbod fijnmazige zwarte gaasnetten!

   De voordelen van onze fijnmazige aanhangernetten:

   • Sterk premium materiaal (220 gr/m²)
   • RVS ogen met kunststof hoekstrips
   • Ingeweven elastiek
   • Groot aantal afmetingen verkrijgbaar
   • Direct uit voorraad leverbaar
   • 1 jaar garantie

   Waarom een fijnmazig net voor de aanhanger kopen?

   De keuze voor een aanhangernet fijnmazig brengt een aantal voordelen met zich mee. Een aanhangernet fijnmazig is namelijk ideaal als je losse lading gaat vervoeren, dit komt omdat er niks door de gaten van een fijnmazig aanhangernet kan behalve lucht en water. Er zitten ook sterke metalen bevestigingsogen en daarnaast zijn de randen van een aanhangernet fijnmazig versterkt. Ook worden onze gaasnetten verpakt in een handige draagzak, dit maakt het vervoeren en opbergen van jouw aanhangernet fijnmazig een stuk makkelijker en netter. Om het wat overzichtelijker te maken staan hieronder alle voordelen nog op een rijtje!

   Waar is een fijnmazig aanhangernet van gemaakt?

   Het materiaal van een fijnmazig aanhangernet is gemaakt van PE (polyetheen) materiaal. Dit is erg duurzaam en sterk materiaal. Polyetheen is een matig flexibel en taai materiaal dat is opgebouwd uit een semi-kristallijne samenstelling. De fijnmazige zwarte aanhangernetten zijn ook UV bestendig, hierdoor raken de netten niet beschadigd door de zon. Verder kan het aanhangernet fijnmazig ook niet uitdrogen of verkleuren. Zo kan je jouw zwarte aanhangernet fijnmazig gemakkelijk voor een aantal jaren gebruiken, ook gemakkelijk in de zomer! Het aanhangernet fijnmazig is gemaakt van polyetheen en dit weegt 200 gr/m², het is daardoor een redelijk zwaar kwaliteit fijnmazig net aanhanger.

   In artikel 5.18.16 (Rv) staat dat er bij een los gestorte lading (zand, grind, puin, veldgewassen, groenbouw en sloopafval) waarvan het gevaar kan ontstaan dat het wegwaait of van het voertuig afvalt, moet de lading deugdelijk worden afgedekt, vandaar dat er hierbij altijd een zeil of net gebruikt moet worden. Hiervoor zou je dus een aanhangernet fijnmazig kunnen gebruiken, maar hiervoor zou je ook één van onze maasnetten kunnen gebruiken!

    

   Welke afmeting moet je kiezen als fijnmazig net voor de  aanhanger?

   Wij adviseren je om een aanhangernet fijnmazig te nemen dat minimaal 50 cm langer en breder is dan de laadbak van je trailer. Hierdoor zal het aanhangernet fijnmazig zwart het gehele oppervlak van de laadbak afdekken (ook bij een iets hogere lading) en het zorgt ervoor dat het aanhangernet fijnmazig goed op te spannen is aan de bindhaken van de aanhanger. Het is verplicht om de lading onderweg goed af te dekken dus een fijnmazig net aanhanger is de ideale oplossing hiervoor. Vaak, als jouw huidige aanhangernet fijnmazig is en deze kapot is, kan je het beste hetzelfde soort aanhangernet aanschaffen, tenzij de oude natuurlijk niet naar wens was. Neem in dat geval een kijkje bij onze andere netten en zeilen! Voor eventuele vragen kan je natuurlijk bij onze klantenservice terecht. Is een net verplicht op een aanhangwagen?

    

   Heb jij een vraag over de desbetreffende netten of zeilen, zoals het monteren van de aanhangernetten, neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Voor eventuele andere aanhanger vragen kan je uiteraard ook bij hen terecht. Op zoek naar een disselkist of andere benodigdheden van ladingzekering? We helpen je graag verder!

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking