Aanhangernet kopen- Premium zware kwaliteit maas en gaasnetten

Altijd het juiste aanhangernet voor de aanhangwagen. Of je nu een fijnmazig gaasnet of een flexibel maasnet zoekt, wij hebben altijd de juiste oplossing. Premium kwaliteit netten voor professioneel gebruik direct uit voorraad leverbaar.
Lees meer

Altijd het beste aanhangernet in de juiste maat.

Wil je de aanhangwagen en lading beschermen met een aanhangwagennet of een zeil? Bij Aanhangwagendirect.nl vind je een groot aanbod premium kwalilteit aanhangernetten in veel verschillende afmetingen. Klik op de categorie van het aanhangernet of afdekzeil waar jouw voorkeur naar uitgaat en voorzie jouw aanhanger met het juiste afmeting net of zeil.

Productie in eigen beheer om de juiste kwaliteit te waarborgen.

Wij hechten er waarde aan om een aanhangernet te verkopen die jaren lang professioneel gebruikt kunnen worden, uiteraard voor een scherpe prijs. Goedkope aanhangwagen netten zoals ze die bij Action, Praxis, Gamma, Lidl, Hema en andere zaken aanbieden zijn vaak geproduceerd uit dun enkel geweven materiaal en hierdoor veel minder sterk. Tevens zijn onze aanhangernetten in tegenstelling tot veel anderen voorzien van weekmakers waardoor ze niet uitdrogen en dus jarenlang soepel blijven.

Ieder aanhanger net en afdekzeilen voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Wij bieden maasnetten, gaasnetten & afdekzeilen aan in diverse maten. Dit resulteert in een selectie van de beste kwaliteit premium netten en zeilen met strakke afwerking voor een scherpe prijs en 1 jaar garantie.

Onze aanhangernetten produceren wij voor aanhangwagen fabrikanten, aanhanger dealers, inkooporganisaties en eindgebruikers. Onze klanten kenmerken zich door een voorkeur van kwaliteit en een eerlijke prijs. Doordat wij onze aanhangwagen netten grootschalig inkopen kunnen wij u deze aanhangernetten ook voordelig aanbieden!

Welke maat aanhangernet heb ik nodig?

Wij adviseren je om een net te nemen dat zowel 50 cm langer en breder is dan de laadbak van je trailer. Hierdoor zal het net het gehele oppervlak van de laadbak afdekken (ook bij hoge lading) en het zorgt er voor dat het net goed op te spannen is aan de bindhaken van de aanhanger. Het is verplicht om de lading onderweg goed af te dekken dus een net is de ideale oplossing hiervoor. De voorkeur voor een type net is persoonlijk en vaak vervang je het net wat kapot is met een soortgelijk net.

Premium kwaliteit net voor de aanhanger

Wij vinden het erg belangrijk om premium kwaliteit netten voor professioneel gebruikt te kunnen garanderen. Daarom testen we onze aanhangernetten eerst uitvoerig en vergelijken we materialen met elkaar. Zo kunnen wij altijd de beste materialen garanderen. Wij laten vervolgens in opdracht een net voor de aanhangwagen produceren met onze maatvoeringen en kwaliteitseisen. Daarbij zijn er diverse soorten netten en zeilen die wij aanbieden. Onze ladingnetten zijn van een premium geweven kwaliteit.

Waar moet je op letten als je een aanhangernet wilt aanschaffen?

 • Allereerst het materiaal waarvan het net gemaakt is. PE (Polyetheen) is stugger en minder flexibel dan PP (polypropyleen), daarom heeft een maasnet van PP onze voorkeur.
 • De dikte van het touw. Dit moet tussen de 2 en 4 mm zijn. Het moet namelijk sterk genoeg en flexibel om het goed te kunnen hanteren.
 • Kies ook voor een net die een ingeweven elastiek heeft, hierdoor kan je het net altijd makkelijk opspannen en aan de bindhaken bevestigen.
 • En last but nog least de maaswijdte, hoe kleiner de maaswijdte hoe meer vezels in het net zitten en hoe dichter het net over de lading blijft zitten, dus hoe beter.

Groen aanhangernet type maasnet/wijdmazig PP (polypropyleen)

Onze groene aanhangwagennetten zijn maasnetten en geschikt voor professioneel gebruik doordat ze dubbel geweven zijn en voorzien van een ingeweven elastiek (3 mm). Door deze manier van weven ontstaan er geen knopen in het net; erg praktisch dus. Onze groene aanhangwagennetten zijn voorzien van een 40x40 mm ruit en rondom voorzien van 6 mm elastisch koord waarmee je de netten eenvoudig kan bevestigen op verschillende aanhangers. Ook zijn de netten rondom voorzien van een stevig gehaakt randtouw (8 mm) met bevestiging ogen rondom. Al onze maasnetten zijn gemaakt van PP (polypropyleen). Dit is een kunststof dat ook na intensief gebruik en veel zon flexibel en UV bestendig blijft.

De voordelen van onze maasnet aanhangernetten

 • Dubbel geweven
 • Sterk slijtvast randtouw
 • Elastiek rondom
 • Meer dan 20 afmetingen
 • 1 jaar garantie

Zwart gaasnet/fijnmazig aanhangernet PE (polyetheen)

Een fijnmazig gaasnet wordt veel gebruikt voor losliggende lading zoals zand en grond. Groot voordeel van deze aanhangernetten is dat ze wel luchtdoorlatend zijn maar door de fijnmazige gaten al het andere materiaal tegenhoud. Het materiaal is in tegenstelling tot de groene maasnetten niet elastisch maar blijft daardoor ook niet haken achter punten of hoeken van de lading. Er is wel een elastisch koord ingeweven zodat je het net wel goed kan aanspannen bij de bindhaken van de aanhanger.

De Zwarte aanhangwagennetten zijn een fijnmazig gaasnet, dubbel geweven van PE materiaal en raken doordat ze dubbel geweven zijn niet in de knoop. Het gewicht per vierkante meter bepaald de kwaliteit. Onze aanhangwagen gaasnetten wegen 220 gr/m2 en behoren daarmee tot de zware kwaliteitsnetten die ook voor containers worden gebruikt. Dit soort netten zijn met name geschikt voor vervoer van losse lading als zand, grond en ander fijn spul. Ook is het zwarte aanhangernet voorzien van versterkte randen, metalen bevestigingsogen en hebben rondom 8 mm elastiek om het net eenvoudig te bevestigen. Dit is het meest ideale afdeknet voor de aanhanger omdat het nooit ergens achter blijft haken als je uitstekende lading hebt. De ruime keuze in afmetingen tot wel 670 cm lengte. Dus voor iedere aanhanger is er wel het juiste gaasnet te vinden.

Veel hoveniers en aannemers gebruiken onze netten voor de uitoefening van hun beroep. Door het elastiek van 8 mm rondom kan het net makkelijk worden opgespannen zodat het precies de lading afdekt. De aanhanger netten zijn verpakt in een handige draagzak.

De voordelen van onze gaasnetten als aanhanger net:

 • Sterk premium materiaal (220 gr/m²)
 • RVS ogen met kunststof hoekstrips
 • Ingeweven elastiek
 • Groot aantal afmetingen verkrijgbaar
 • Direct uit voorraad leverbaar
 • 1 jaar garantie

Aanhangernet elastiek

Het elastiek wat standaard meegeleverd wordt in de netten die wij leveren is ook lost te verkrijgen. Vaak is dit toch het onderdeel van het net welke het meest vervangen wordt. Door het veelvuldig uitrekken en soms ook beschadigd raken wanneer het elastiek ergens langs schaaft. Het meest gebruikte elastiek is 8 mm dik

Afdekzeilen voor de aanhanger

De door ons geleverde afdekzeilen zijn waterdicht en voorzien verstevigde kunststof hoeken. Het gewicht van onze aanhangwagenzeilen varieert van 100 gram/m² tot 200 gram/m². Rondom het net zit op iedere meter een oog. Deze afdekzeilen worden gebruikt voor het afdekken van materiaal of ruimtes tegen weersinvloeden. Veel gebruikt voor stalling van caravan, boot of fietsen. Verkrijgbaar in veel afmetingen tot wel 8 meter lang.

Het aanhangerzeil is voorzien van verstevigde ringen waarmee het aanhangwagenzeil stevig vastgezet kan worden. Wij adviseren je het zeil vast te zetten met spanelastieken of dekzeil spanners.

Aanhangernet van de bouwmarkt

Veel mensen zoeken onderdelen en dus ook netten voor de aanhangwagen bij de bouwmarkt. De keuze in afmeting is vaak beperkt en ook de kwaliteit is niet vergelijkbaar. Steeds meer klanten weten onze locatie in Heerenveen te vinden en ook online bestellen is natuurlijk heel eenvoudig.

Er zijn natuurlijk veel andere fabrikanten die ook goede netten produceren en winkels en dealers die prima kwaliteit aanhanger netten verkopen. Er is soms wel duidelijk een kwaliteitsverschil te zien met een aanhangernet van bijvoorbeeld de Action en de Gamma. Dit zijn veelal enkel geweven dunne netten welke prima voldoen voor incidenteel gebruik maar geen sterke treklast hebben en niet geschikt voor regelmatig professioneel gebruik.

Een net over aanhanger is verplicht in Nederland

Het is sinds 2007 verplicht om een ladingnet te gebruiken bij deelbare en/of losse lading, hierbij kun je denken aan zand, tuinafval, stenen en bijvoorbeeld ook inboedel. In artikel 5.18.16 staat dat losse lading deugdelijk moet zijn afgedekt door een aanhangernet.

Wij adviseren een fijnmazig-net of vlakzeil over aanhanger met zand te plaatsen. Meer informatie hierover vind je op wetten.overheid.nl

1 jaar garantie op de aanhanger netten

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit willen dan ook graag alle twijfel wegnemen. Dus mocht de kwaliteit van het aanhangernet u na ontvangst niet bevallen? Dan kunt u deze naar ons retourneren en wij storten het aankoopbedrag weer retour. Meer hierover in onze algemene voorwaarden.