Disselkisten/disselbak en opbergkoffers aanhanger

Disselbak van kunststof en aluminium - Premium kwaliteit - onderbouw en bovenbouw disselkisten - Direct uit voorraad leverbaar.
Lees meer
Sorteren op:
Bestseller
89,95 68,95

56,98 excl. BTW

Superdeal
149,95 124,95

103,26 excl. BTW

174,95

144,59 excl. BTW

179,95

148,72 excl. BTW

241,95

199,96 excl. BTW

Of je het nu een disselkist, disselbox of disselbak noemt; wij hebben de beste oplossing voor je aanhanger!

Het is altijd handig om spanbanden bij je te hebben en ook het disselslot moet natuurlijk een plek hebben. Een disselkist is de meest ideale manier om al het losse materiaal in op te bergen. Deze kan je natuurlijk ook afsluiten. Een aluminium disselbak is sterker maar ook wat zwaarder dan een kunststof disselkist.  De voorkeur hangt af van welke materialen je in de disselkist wilt opslaan en wat je wilt uitgeven aan een disselkist. De aluminium disselkisten zijn ook verkrijgbaar met een geringe hoogte zodat het voorbord van een de plateauwagen nog steeds opengeklapt kan worden.

Een disselbak is de meest ideale manier om al het losse materiaal in op te bergen.

 

Kunststof disselbak

In ons assortiment vind je verschillende kunststof disselkisten. Al onze disselkisten zijn direct uit voorraad leverbaar en scherp geprijsd. Het voordeel van kunststof disselkisten is dat ze relatief licht zijn en daarom ook geschikt om als onderbouw te monteren. De meest populaire onderbouw disselbak is onze Stabilo 510x340x300 mm, deze kist heeft aan beide zijden inhammen die gebruikt worden om de kist onder de aanhanger aan het chassis te monteren. De Stabilo disselbak wordt geleverd met geïntegreerd slot met daarover een afdekkap die het slot tegen water en vuil beschermd. Ben je op zoek naar een waterdichte disselkist? Dan adviseren wij je de Profibox Plus te nemen. Deze kist is gemaakt van kunststof (PP) en IP55 gekeurd. Door de overlappende deksel en verhoogde binnenrand heeft water geen kans. Alle onderdelen van deze kist zijn van kunststof dus roestvorming is niet aan de orde.

De voordelen van een kunststof disselbak:

  • - Geschikt om als onderbouw te monteren (Stabilo 510x340x300 mm)
  • - Roestbestendig
  • - Volledig waterdicht

Aluminium disselkist (traanplaat)

Bij ons vind je een ruim assortiment Aluminium disselbakken. Het grote voordeel van deze aluminium disselkisten is dat ze supersterk zijn en niet roesten. Hierdoor zijn ze ook ideaal om bijvoorbeeld gereedschap in op te bergen. Ook zijn de meeste aluminium disselkisten voorzien van een slot of is er de mogelijkheid tot het gebruiken van een hangslot. Zo kan de aluminium disselbak goed afgesloten worden en kun je met een gerust hart je gereedschap of bijvoorbeeld wielklem opbergen. Dit soort opbergkoffer wordt vaak gebruikt op bagagewagens en aanhangwagens. Je kunt ze ook gebruiken voor op een boottrailer of vouwwagen, om zo mooi die vakantiespullen op te bergen. Aluminium kisten hebben wij in diverse maten op voorraad, grote, kleine, lage & hoge.

Disselbak montage mogelijkheden

Lage kisten hebben aanzienlijk minder ruimte dan de hoge. Wij adviseren een lage kist te nemen als je een opklapbaar voorklep hebt waar je deze onder weg wil werken (zie de foto hiernaast).Wij raden je aan na te meten hoeveel ruimte er zit tussen het scharnier van de laadklep/voorklep en de bovenkant van de dissel. Om het voorbord vrij te houden kan je natuurlijk bij een plateauwagen ook de disselbak onder de laadvloer monteren. Wij gebruiken hier 4 gats ankerplaten voor.