Disselkisten/disselbak en opbergkoffers aanhanger

Disselkisten van kunststof en aluminium - Premium kwaliteit - onderbouw en bovenbouw disselkisten - Direct uit voorraad leverbaar.
Lees meer
Sorteren op:
Bestseller
89,95 68,95

56,98 excl. BTW

Superdeal
149,95 124,95

103,26 excl. BTW

159,95

132,19 excl. BTW

224,95

185,91 excl. BTW

Of je het nu een disselkist, disselbox of disselbak noemt; wij hebben de beste oplossing voor je aanhanger!

Het is altijd handig om spanbanden bij je te hebben en ook het disselslot moet natuurlijk een plek hebben. Een disselkist is de meest ideale manier om al het losse materiaal in op te bergen. Deze kan je natuurlijk ook afsluiten.

Een aluminium disselbak is sterker maar ook wat zwaarder dan een kunststof disselkist.  De voorkeur hangt af van welke materialen je in de disselkist wilt opslaan en wat je wilt uitgeven aan een disselkist. De aluminium disselkisten zijn ook verkrijgbaar met een geringe hoogte zodat het voorbord van een de plateauwagen nog steeds opengeklapt kan worden.

Vaak worden disselkisten op de dissel gemonteerd. In onderstaande video laten we zien hoe je dit kan doen. Dit kan met losse bouten of met U-bouten of door ons met popnagels.

Kunststof disselkisten

In ons assortiment vind je verschillende kunststof disselkisten. Al onze disselkisten zijn direct uit voorraad leverbaar en scherp geprijsd. Het voordeel van kunststof disselkisten is dat ze relatief licht zijn en daarom ook geschikt om als onderbouw te monteren.

Kunststof onderbouw disselkist

De meest populaire onderbouw disselkist is onze Stabilo 510x340x300 mm,deze kist heeft aan beide zijden inhammen die gebruikt worden om de kist onder de aanhanger aan het chassis te monteren.

De Stabilo disselbak wordt geleverd met geïntegreerd slot met daarover een afdekkap die het slot tegen water en vuil beschermd.

Waterdichte kunststof disselbak

Ben je op zoek naar een waterdichte disselkist? Dan adviseren wij je de Profibox Plus te nemen. Deze kist is gemaakt van kunststof (PP) en IP55 gekeurd. Door de overlappende deksel en verhoogde binnenrand heeft water geen kans. Alle onderdelen van deze kist zijn van kunststof dus roestvorming is niet aan de orde.

Aluminium disselkisten (traanplaat)

Bij ons vind je een ruim assortiment alu disselbakken. Het grote voordeel van deze aluminium disselkisten is dat ze supersterk zijn en niet roesten. Aluminium kisten hebben wij in diverse maten op voorraad, grote, kleine, lage & hoge.

Disselkist onder voorklep monteren

Lage kisten hebben aanzienlijk minder ruimte dan de hoge. Wij adviseren een lage kist te nemen als je een opklapbaar voorklep hebt waar je deze onder weg wil werken (zie de foto hiernaast).

Wij raden je aan na te meten hoeveel ruimte er zit tussen het scharnier van de laadklep/voorklep en de bovenkant van de dissel.

Disselkisten voor Saris aanhangers

Speciaal voor Saris aanhangers hebben wij deze disselkist. Het grote voordeel van deze bak is dat je het op de dissel van een Saris aanhanger kan monteren en dat de voorklep nog steeds open kan blijven gaan.

Instructievideo disselkist montage op dissel

Verticale montage disselkoffer instructievideo

Om het voorbord vrij te houden kan je natuurlijk bij een plateauwagen ook de disselbak onder de laadvloer monteren. Wij gebruiken hier 4 gats ankerplaten voor. In onderstaande video kan je zien hoe dit in zijn werk gaat.