• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Geremde en ongeremde handlieren voor de aanhanger

   Zware en grote objecten tillen en verplaatsen op je aanhanger kan een pittige onderneming zijn. Een handlier kan die zware last van je wegnemen. Hier vind je geremde en ongeremde handlieren met geharde tandwielen van verschillende merken. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   27 Producten

   Een handlier voor de aanhanger kopen?

   Ben je van plan om zware objecten, zoals een auto op je aanhanger te lieren? Of om andere zware ladingen te verplaatsen? Een handlier is een ideaal werktuig om een zware last te verplaatsen. In ons assortiment vind je handlieren die verschillende draagkrachten aankunnen. Daarnaast verkopen wij handlieren van bekende merken zoals AL-KO, AWD, Fulton, Goliath, Knott en Novio. Heb je vragen over ons assortiment handlier aanhanger? Of weet je niet helemaal zeker welke handlier geschikt is voor jouw doeleinden? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag met het uitkiezen van de juiste handlier.

    

   Welke soorten lieren zijn er?

   In de basis zijn er twee belangrijke verschillen. Namelijk elektrisch aangedreven lieren en de zogenoemde handlieren. In het assortiment van aanhangwagendirect zijn er twee soorten handlieren beschikbaar. Namelijk de geremde handlier en de ongeremde handlier. Een handlier kun je het beste gebruiken wanneer je van plan bent om een redelijk zware lading te verplaatsen of te laden op je aanhanger. Door de slinger van de handlier handmatig te besturen, wordt de kracht overgebracht op de lier die daardoor veel meer kracht kan leveren.

    

   Wat zijn de verschillen en voordelen tussen een geremde handlier en een ongeremde handlier?

   Zoals de naam al verklapt beschikt de geremde handlier over tegendruk wat er voor zorgt dat bij het loslaten van de slinger het te hijsen object niet ongecontroleerd afrolt. Dit maakt deze handlier erg veilig en zorgt voor mooi wat gebruiksgemak. Geremde handlieren zijn erg praktisch bij het trekken van bijvoorbeeld een auto op een aanhanger. Ze worden vaak gebruikt op vrachtauto’s als het te vervoeren voertuig niet zelfstandig kan rijden. De ongeremde handlier moet met een borging vergrendeld worden om ongewenst afrollen te voorkomen. Uiteraard kun je een ongeremde handlier wel makkelijk borgen zodat deze op de juiste positie blijft staan.

   Voordelen van een ongeremde handlier

    • Vaak beperkte capaciteit (tot max. 1000 kg)
    • Goedkoop
    • Ideaal voor kleine lichte objecten (rubber bootjes)

   Voordelen van een geremde handlier

    • Veilig in gebruik door tegendruk bij loslaten slinger
    • Ideaal voor gebruik bij oplieren zware objecten (auto’s)
    • Gebruik van een staalkabel i.p.v. een band wordt aanbevolen

    

   Van al onze handlieren hebben wij de technische specificaties weergegeven. Hierin staan onder meer de draagkracht van belasting van de lier maar ook de bevestigingsmogelijkheden. Zodoende weet u gelijk welke handlier voor u het meest geschikt is. Wist je bijvoorbeeld ook dat een handlier met staalkabel de meest voorkomende handlier is? Ze maken gebruik van staalkabels en zijn in staat om echt zware voertuigen of voorwerpen te trekken. Wanneer je voor deze handlier kiest doe je er goed aan om altijd goed in de gaten te houden wat de capaciteit is van de trommel. Op deze manier voorkom je een hoop narigheid.

    

   Video verschillen geremde en ongeremde handlier

   Voor meer info over de verschillen van een geremde en ongeremde handlier, kan je deze handige uitleg video bekijken!

    

    

   Handlier aanhanger met band

   Een handlier met een band is erg handig voor het trekken van kleine machines en voertuigen. Denk hier bijvoorbeeld aan motoren, boten, quads of skelters. De band vult het hele trommeloppervlak waardoor ze comfortabel trekken. Een handlier met een band kan dezelfde maximale horizontale trekkracht bieden als een kabellier. Daarnaast wrijven de lieren een stuk minder bij intensief gebruik door hun speciaal geweven constructie.

   Bekijk ook onze oprijplaten, elektrische lieren & kettingtakels

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking