Oprijplaten voor de aanhanger voordelig online te koop

Oprijplaten voor de aanhanger in verschillende afmetingen direct uit voorraad leverbaar.
Lees meer
Sorteren op:
Superdeal
Berekenen...

Berekenen... excl. BTW

Bestseller
Berekenen...

Berekenen... excl. BTW

Oprijplaten voor trailers en aanhangwagens van staal en aluminium kopen

Hier vind je ons volledig overzicht oprijplaten voor aanhangers en trailers. Oprijplaten worden gebruikt om kruiwagens, auto's, motoren en machines op de laadvloer van aanhangers te rijden en ze er weer af te halen. Bij ons vind je oprijplaten van staal en aluminium, direct uit voorraad leverbaar en een ruime keuze in draagvermogens.

Onze oprijplaten voor anhangers

  • Alle oprijplaten zijn voorzien van een anti-slip profiel zodat je altijd veilig de platen kan gebruiken
  • Ruim assortiment
  • Scherpe prijzen door grote inkoop
  • Gratis verzending
  • Snelle levering

Welke oprijplaten zijn geschikt voor mijn aanhanger?

oprijplaten aanhangerEr is een groot aantal verschillende oprijplaten te koop voor professioneel gebruik. Van belang is het laadvermogen en daarbij is ook de lengte en de vorm van de oprijplaat van belang om te bepalen wat de oprijhoek wordt en dus ook de belasting.

Ons assortiment aan oprijplaten maakt een onderscheid tussen stalen en aluminium oprijplaten

Beide soorten zijn zeer robuust alleen is Aluminium natuurlijk lichter in het hanteren. Het vermelde laadvermogen is meestal het laadvermogen per rijplaat of anders staat er een totaal gewicht per set bij.

Bij een laadvermogen van één oprijplaat van 1100 kg per stuk is het totale laadvermogen van een set dus 2200 kg. Verder is het van belang om de hoek van de oprijplaat niet te steil te maken. In bovenstaande figuur ziet u dus een berekening van deze hoek.

Houd hiervoor ook rekening met de lengte van de oprijplaten. Ons advies is om een ruime veiligheidsmarge aan te houden voor de belasting van de oprijplaten. Aangezien de puntbelasting vaak veel hoger kan zijn.

Stalen oprijplaten

Bij ons vind je ook stalen oprijplaten. Deze zijn erg sterk en relatief goedkoop. Doordat deze oprijplaten verzinkt zijn zullen ze niet gaan roesten. Vind je het belangrijk dat de platen erg licht zijn; dan kan je het beste aluminium oprijplaten nemen.

Aluminium oprijplaten

aluminium oprijplaten 2700 kg aanhangwagendirect.nlDe meeste van onze oprijplaten worden gemaakt van hoogwaardig aluminium. Het grote voordeel van aluminium oprijplaten is dat ze licht zijn ten opzichte van stalen platen. Ondanks het lage gewicht zijn ze niet minder sterk dan stalen platen.

Een ander groot voordeel van aluminium oprijplaten is dat ze niet roesten. Dit is natuurlijk erg handig bij een aanhanger.

Onze meest verkochte oprijplaten zijn een tweetal aluminium platen met maar liefst 2700 kg draagvermogen.

Rechte oprijplaten

Rechte oprijplaten worden het meeste gebruikt. Deze zijn door de vorm eenvoudig op te bergen en nemen weinig ruimte in beslag. Eduard multitransporters en autotransporters zijn standaard voorzien van rechte oprijplaten, deze kunnen eenvoudig onder de laadvloer achter de nummerplaat opgeborgen worden.

Gebogen oprijplaten

Gebogen oprijplaten worden veelal gebruikt bij lage voertuigen en machines. De gebogen vorm van de platen zorgt er voor dat er geen zogeheten 'diepe hoek' ontstaat tussen het hoogste punt van de oprijplaten en de laadklep van de trailer.

Opklapbare oprijplaten te koop

Bij ons vindt je onder andere opklapbare oprijplaten. Deze nemen relatief weinig ruimte in waardoor je ze eenvoudig mee kan nemen. Opklapbare oprijplaten zijn van aluminium gemaakt.