• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Oprijplaten voor de aanhanger voordelig online te koop

   Oprijplaten voor een aanhanger kopen? Een stalen of aluminium oprijplaat is ideaal om gemakkelijk en veilig jouw voertuigen op en af rijden op een aanhanger. Wij hebben een ruim assortiment van stalen en aluminium oprijplaten, zowel in rechte als gebogen Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   19 Producten

   Oprijplaten aanhanger van staal of aluminium kopen

   Hier vind je ons volledig overzicht oprijplaten voor aanhangers en trailers. Oprijplaten worden gebruikt om kruiwagens, auto's, motoren en machines op de laadvloer van aanhangers te rijden en ze er weer af te halen. Bij ons vind je zowel aluminium oprijplaten als modellen van staal, direct uit voorraad leverbaar en een ruime keuze in draagvermogens. Heb je vragen over ons assortiment? Of weet je niet zeker of je nu een rechte of gebogen oprijplaat moet kopen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste platen.

   Onze aluminium oprijplaten voor aanhangers:

   • Alle modellen zijn voorzien van een anti-slip profiel zodat je altijd veilig de platen kan gebruiken
   • Ruim assortiment
   • Scherpe prijzen door grote inkoop
   • Snelle levering

    

   Welke oprijplaat kopen?

   Er is een groot aantal verschillende aanhanger oprijplaten te koop voor professioneel gebruik. Van belang is het laadvermogen en daarbij is ook de lengte en de vorm van de aanhanger oprijplaat van belang om te bepalen wat de oprijhoek wordt en dus ook de belasting. Dit kan je ook doen met behulp van een handige reken formule. Als je een voertuig moet laden die een oprijhoogte van 45 cm heeft met een stijging van 30%, bereken je de lengte als volgt: oprijhoogte (cm) delen door de maximale hellingshoek (30) x 100 = de lengte van de aanhanger oprijplaat. Volgens deze formule heb je dan altijd de juiste oprijplaten! 

    

   Ons assortiment aan oprijplaten maakt een onderscheid tussen stalen en aluminium

   Beide soorten zijn zeer robuust alleen is aluminium natuurlijk lichter in het hanteren. Het vermelde laadvermogen is meestal het laadvermogen per rijplaat of anders staat er een totaal gewicht per set bij. Bij een laadvermogen van één oprijplaat van 1100 kg per stuk is het totale laadvermogen van een set dus 2200 kg. Verder is het van belang om de hoek van de oprijplaat aanhanger niet te steil te maken.  Houd hiervoor ook rekening met de lengte van de platen. Ons advies is om een ruime veiligheidsmarge aan te houden voor de belasting, aangezien de puntbelasting vaak veel hoger kan zijn.

    

   Oprijplaten aluminium en staal

   Vind je het belangrijk dat de oprijplaten erg licht zijn; dan kan je het beste een aluminium oprijplaat aanhanger nemen. De meeste modellen worden gemaakt van hoogwaardig aluminium. Het grote voordeel van aluminium oprijplaten is dat ze licht zijn ten opzichte van stalen oprijplaten. Ondanks het lage gewicht zijn ze niet minder sterk dan stalen oprijplaten. Een ander groot voordeel van aluminium oprijplaten is dat ze niet roesten. Dit is natuurlijk erg handig bij een aanhanger. Onze meest verkochte modellen zijn een tweetal aluminium oprijplaten met maar liefst 2700 kg draagvermogen. Bij ons vind je ook stalen oprijplaten. Deze zijn erg sterk en relatief goedkoop. Doordat deze oprijplaten verzinkt zijn zullen ze niet gaan roesten.

    

   Rechte, opklapbare of gebogen oprijplaat kopen?

   Rechte oprijplaten worden het meeste gebruikt. Deze zijn door de vorm eenvoudig op te bergen en nemen weinig ruimte in beslag. Eduard multitransporters en autotransporters zijn standaard voorzien van rechte platen, deze kunnen eenvoudig onder de laadvloer achter de nummerplaat opgeborgen worden. Gebogen oprijplaten worden veelal gebruikt bij lage voertuigen en machines. De gebogen vorm van de platen zorgt er voor dat er geen zogeheten 'diepe hoek' ontstaat tussen het hoogste punt van de oprijplaten en de laadklep van de trailer. Bij ons vindt je onder andere opklapbare oprijplaten. Deze nemen relatief weinig ruimte in waardoor je ze eenvoudig mee kan nemen. Deze zijn van aluminium gemaakt.

   Bekijk ook ons grote assortiment elektrische lieren, lier toebehoren & handlieren.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking