Oprijplaten voor de aanhanger voordelig online te koop

Oprijplaten voor een aanhanger kopen? Oprijplaten zijn ideaal om gemakkelijk en veilig jouw voertuigen op en af rijden op een aanhanger. Wij hebben een ruim assortiment van stalen en aluminium oprijplaten, maar ook rechte en gebogen oprijplaten.
Lees meer
Sorteren op:
Superdeal
Berekenen...

Berekenen... excl. BTW

Bestseller
Berekenen...

Berekenen... excl. BTW

Oprijplaten voor trailers en aanhangwagens van staal en aluminium kopen

Hier vind je ons volledig overzicht oprijplaten voor aanhangers en trailers. Oprijplaten worden gebruikt om kruiwagens, auto's, motoren en machines op de laadvloer van aanhangers te rijden en ze er weer af te halen. Bij ons vind je oprijplaten van staal en aluminium, direct uit voorraad leverbaar en een ruime keuze in draagvermogens. Heb je vragen over ons assortiment van oprijplaten? Of weet je niet zeker of je nu een rechte of gebogen oprijplaat moet kopen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste oprijplaten.

Onze oprijplaten voor aanhangers

  • • Alle oprijplaten zijn voorzien van een anti-slip profiel zodat je altijd veilig de platen kan gebruiken
  • • Ruim assortiment
  • • Scherpe prijzen door grote inkoop
  • • Snelle levering

Welke oprijplaten zijn geschikt voor mijn aanhanger?

Er is een groot aantal verschillende oprijplaten te koop voor professioneel gebruik. Van belang is het laadvermogen en daarbij is ook de lengte en de vorm van de oprijplaat van belang om te bepalen wat de oprijhoek wordt en dus ook de belasting. Dit kan je ook doen met behulp van een handige reken formule. Als je een voertuig moet laden die een oprijhoogte van 45 cm heeft met een stijging van 30%, bereken je de lengte als volgt: oprijhoogte (cm) delen door de maximale hellingshoek (30) x 100 = de lengte van de oprijplaat.

Ons assortiment aan oprijplaten maakt een onderscheid tussen stalen en aluminium oprijplaten

Beide soorten zijn zeer robuust alleen is Aluminium natuurlijk lichter in het hanteren. Het vermelde laadvermogen is meestal het laadvermogen per rijplaat of anders staat er een totaal gewicht per set bij. Bij een laadvermogen van één oprijplaat van 1100 kg per stuk is het totale laadvermogen van een set dus 2200 kg. Verder is het van belang om de hoek van de oprijplaat niet te steil te maken. In bovenstaande figuur ziet u dus een berekening van deze hoek. Houd hiervoor ook rekening met de lengte van de oprijplaten. Ons advies is om een ruime veiligheidsmarge aan te houden voor de belasting van de oprijplaten. Aangezien de puntbelasting vaak veel hoger kan zijn.

Aluminium en stalen oprijplaten aanhanger

Vind je het belangrijk dat de platen erg licht zijn; dan kan je het beste aluminium oprijplaten nemen. De meeste oprijplaten worden gemaakt van hoogwaardig aluminium. Het grote voordeel van aluminium oprijplaten is dat ze licht zijn ten opzichte van stalen platen. Ondanks het lage gewicht zijn ze niet minder sterk dan stalen platen. Een ander groot voordeel van aluminium oprijplaten is dat ze niet roesten. Dit is natuurlijk erg handig bij een aanhanger. Onze meest verkochte oprijplaten zijn een tweetal aluminium platen met maar liefst 2700 kg draagvermogen. Bij ons vind je ook stalen oprijplaten. Deze zijn erg sterk en relatief goedkoop. Doordat deze oprijplaten verzinkt zijn zullen ze niet gaan roesten.

Rechte, opklapbare of gebogen oprijplaten?

Rechte oprijplaten worden het meeste gebruikt. Deze zijn door de vorm eenvoudig op te bergen en nemen weinig ruimte in beslag. Eduard multitransporters en autotransporters zijn standaard voorzien van rechte oprijplaten, deze kunnen eenvoudig onder de laadvloer achter de nummerplaat opgeborgen worden. Gebogen oprijplaten worden veelal gebruikt bij lage voertuigen en machines. De gebogen vorm van de platen zorgt er voor dat er geen zogeheten 'diepe hoek' ontstaat tussen het hoogste punt van de oprijplaten en de laadklep van de trailer. Bij ons vindt je onder andere opklapbare oprijplaten. Deze nemen relatief weinig ruimte in waardoor je ze eenvoudig mee kan nemen. Opklapbare oprijplaten zijn van aluminium gemaakt.