• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Neuswielen en steunpoten voor de aanhanger en caravan

   Voordelig een neuswiel voor de aanhanger en caravan kopen. - Direct uit voorraad leverbaar - Selecteer de juiste buisdiameter om een keuze te maken. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   117 Producten
   Neuswiel aanhanger 60 mm rond opklapbaar

   Deliverytime

   Stalen steunpoot met klem - 48 mm

   Deliverytime

   Neuswiel extra lang 500 kg draagvermogen

   Deliverytime

   Opklapbaar Neuswiel 60 mm 500 kg

   Opklapbaar Neuswiel 60 mm 500 kg

   H.o.h. afstand bevestigingsplaat: 105 mm, 65 mm ...

   Deliverytime

   Premium Neuswiel klem 48 mm

   Premium Neuswiel klem 48 mm

   Premium kwaliteit gegalvaniseerd staal

   Deliverytime

   Bevestiging set M10x30 mm

   Deliverytime

   Hulco Carax/Medax steunpoot

   Hulco Carax/Medax steunpoot

   Geschikt voor iedere Hulco Carax/Medax

   Deliverytime

   159,95
   Bekijken

   Aanhanger neuswiel kopen

   Het neuswiel is het onderdeel van de aanhanger wat het meest aan slijtage onderhevig is. Door intensief gebruik of soms omdat hij gewoon niet goed opgedraaid is en tijdens het rijden weer naar beneden zakt. Daarom hebben wij een groot assortiment neuswielen welke wij direct uit voorraad kunnen leveren zodat je deze direct op de aanhanger kan monteren. Neuswielen worden simpel gezegd in drie verschillende varianten geleverd; 35 mm, 48 mm & 60 mm. Het gaat hierbij om de buisdiameter. Het 35 mm neuswiel heeft het minste draagvermogen van de bovengenoemde varianten. Deze is alleen geschikt voor de zeer lichte aanhanger. Voor normale aanhangwagens (denk hierbij aan ongeremde aanhangers & boottrailers) zijn de 48 mm neuswielen in de meeste gevallen geschikt. Deze zijn aanzienlijk sterker dan de 35 mm neuswielen maar niet zo zwaar als de 60 mm neuswielen. Voor het zwaardere werk en geremde aanhanger adviseren wij de 60 mm neuswielen. Deze hebben een draagvermogen van tot wel 800 kg en kunnen in de meeste gevallen ingeklapt worden waardoor ze (mits juist gemonteerd) nooit in de weg zitten.

   Het neuswiel is het onderdeel van de aanhanger welke het meeste aan slijtage onderhevig is. 

    

   Wat is de functie van een neuswiel voor de aanhanger?

   Een neuswiel is een essentieel onderdeel van een aanhangwagen, trailer, caravan of vouwwagen. Het is niet verplicht om een neuswiel te hebben maar het is wel ontzettend praktisch. Het maakt het verplaatsen van uw aanhanger een stuk makkelijker en lichter. Het is ook nog eens veilig. Er is een neuswiel met een losse klem maar er bestaan ook neuswielen die automatisch opklapbaar zijn. Welke voor u het meest geschikt leest u verder in dit artikel. Wij hebben neuswielen voor kleine ongeremde aanhangers tot geremde aanhangers met een bruto laadvermogen van 3500kg. Als u wat kwaliteit betreft het beste neuswiel wil in de categorie 48mm raden wij u de Neuswiel Compact AL-KO neuswiel aan. Dit neuswiel, rond diameter 48 mm, heeft een stalen velg met massief rubber wiel. Deze is gemaakt van gegalvaniseerd staal en weegt maar liefst 5 kilogram en draait ontzettend soepel. Dit neuswiel heeft een uitstekende prijs kwaliteit verhouding en zal bij normaal gebruik jaren meegaan op de aanhanger. Voor de 60mm variant gaat onze voorkeur uit naar het Al-Ko neuswiel met een draagvermogen van 500kg welke ook door fabrikanten in de af montage wordt gebruikt.

    

   Wanneer moet je een neuswiel van de aanhanger vervangen?

   In de meeste gevallen kan u aan het uiterlijk van het neuswiel wel zien of die wel of niet versleten is. Voor een stalen neuswielen geldt dat ze kunnen gaan roesten als deze niet goed verzinkt is. Of ze moeten zijn gemaakt van RVS (roestvrij staal). Voor neuswielen met een kunststof velg geldt dat wanneer de velg slijt deze poreus wordt. Het komt vaak voor dat een neuswiel niet goed wordt vastgezet. Hierdoor komt het neuswiel in aanraking met bijvoorbeeld drempels. Dit resulteert er in dat het neuswiel sneller beschadigd dan nodig. Let er daarom altijd op dat u het neuswiel stevig vast draait. Door het neuswiel bij de vetnippel goed in te smeren zorgt u er voor dat het draaimechanisme soepel blijft werken. Ook zorgt dit er voor dat het schroefdraad dat zich in het mechanisme bevind minder snel slijt. Wij adviseren om uw neuswiel regelmatig te smeren met vet, bijvoorbeeld deze keramische vetspray.  

    

   Staal of kunststof neuswiel kopen?

   Hiermee bedoelen we de velg van het neuswiel. Het grootste verschil tussen een kunststof en stalen velgen is het gewicht; stalen velgen van een neuswiel zijn aanzienlijk zwaarder. Het voordeel echter is dat een stalen velg aanzienlijk sterker is dan een kunststof neuswiel velg. Bij caravans kiest men vaak voor een kunststof velg omdat het laadvermogen hiervan belangrijk is, iedere kilo telt. Wij raden voor een aanhanger een neuswiel aan met een stalen velg omdat deze simpelweg sterker zijn. Mocht voor u het gewicht een belangrijke rol spelen kan u overwegen een neuswiel aan te schaffen met een kunststof velg. Voor geremde aanhangers met een bruto laadvermogen van 3500kg raden wij aan een neuswiel met een stalen velg aan te schaffen.

    

   Een neuswiel op de aanhanger bevestigen

   Heb je eindelijk je nieuwe neuswiel binnen maar heb je geen idee hoe je deze op de aanhanger of trailer monteert? Om te beginnen is het belangrijk dat je over het de volgende benodigdheden hebt:

   •  De juiste maat voor een neuswielklem (35mm, 48mm en 60mm)
   •  Vier Bouten
   •  Vier Ringen
   •  Vier Zelf borgende moeren
   •  Neuswiel met de juiste maat (35 mm, 48 mm en 60 mm)

    

   Neuswiel klem voor de aanhanger

   Vaak kan je het benodigde bevestigingsmateriaal zoals een neuswielklem ook vinden onder ‘gerelateerde producten’, onderaan een product pagina van een neuswiel. Maar hoe monteer je een neuswiel op de aanhanger? Eerst de klem op de dissel monteren en dan de klembout, een M8 bout met ring. Draai daarna de klem los en plaats het nieuwe neuswiel. Vervolgens draai je de klem weer dicht. Draai hierna het neuswiel omhoog of omlaag naar keuze.

    

   Neuswiel installeren

   Hoe je het neuswiel moet instaleren is vaak een vraag. Daarom hebben wij een video gemaakt waarin wij uitleg geven over hoe je de veel voorkomende neuswielen moet installeren. Hierin geven wij aan dat het 48 mm neuswiel een buisdiameter heeft van 48 mm. Deze worden vaak geïnstalleerd met een neuswielklem. Ook behandelen wij het 60 mm neuswiel, sommige 60 mm neuswielen zijn opklapbaar. De buisdiameter van dit neuswiel is 60 mm en deze heeft een handige bevestigingsplaat met veel gaten, zodat er genoeg opties zijn om deze op je oplooprem of dissel te plaatsen. Verder geven wij ook nog een handige tip voor het installeren van jouw 60 mm neuswiel!

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking