• Gratis verzending v.a. €50,- €100,-
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retour

Neuswielen voor aanhangwagens, (paarden)trailers, vouwwagens & caravans

Premium kwaliteit neuswielen. Allemaal direct uit voorraad leverbaar en morgen al in huis! Maak een keuze uit de complete neuswielen, steunpoten & losse onderdelen en toebehoren.
Lees meer

Het grootste online assortiment neuswielen, Voordelig direct uit voorraad leverbaar.

neuswiel aanhangerHet neuswiel is het onderdeel wat het meeste aan slijtage onderhevig is. Door intensief gebruik of soms omdat hij gewoon niet goed opgedraaid is en tijdens het rijden weer naar beneden zakt. Daarom hebben wij een groot assortiment neuswielen welke wij direct uit voorraad kunnen leveren zodat je deze morgen al weer kan monteren.

Welke Merken neuswielen zijn er?

Wij hebben een groot assortiment neuswielen van o.a. Simol, Winterhoff & Knott in diverse maten. Wij kunnen deze direct uit voorraad leveren zodat je weer snel verder kan.

Welk neuswiel heb ik nodig?

Dit is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Neuswielen worden simpel gezegd in drie verschillende varianten geleverd; 35 mm, 48 mm & 60 mm. Het gaat hierbij om de buisdiameter. Het 35 mm neuswiel heeft het minste draagvermogen van de bovengenoemde varianten. Deze is alleen geschikt voor zeer lichte aanhangers.

Voor normale aanhangers (denk hierbij aan huifkarren & lichte boottrailers) zijn de 48 mm neuswielen in de meeste gevallen geschikt, deze zijn aanzienlijk sterker dan de 35 mm neuswielen maar niet zo zwaar als de 60 mm neuswielen.

Voor het zwaardere werk adviseren wij de 60 mm neuswielen, deze hebben een draagvermogen van tot wel 800 kg en kunnen in de meeste gevallen ingeklapt worden waardoor ze (mits juist gemonteerd) nooit in de weg zitten.

Hoe moet ik een neuswiel bevestigen?

neuswiel aanhanger kiezenDe manier waarop het neuswiel bevestigd kan worden is afhankelijk van het soort neuswiel. Bij de 35 en 48 mm neuswielen zonder bevestigingsplaat kan je dit het beste doen door middel van een neuswiel klem in combinatie met een disselklem. Voor de 60 mm neuswielen met bevestigingsplaat geldt dat je alleen een disselklem (rond dan wel vierkant) nodig hebt.

Je kan neuswielen met een bevestigingsplaat of neuswielklem ook simpelweg vastlassen aan de oplooprem van je aanhanger.

 

We hebben 2 handige instuctievideo's gemaakt om te laten zien hoe je de meest gebruikte neuswiel kan monteren op de aanhangwagen of caravan.

Hoe monteer je een opklapbaar neuswiel op een aanhanger?

Hoe monteer je een 48 mm neuswiel  op een neuswielklem?