• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Neuswiel aanhanger 48 mm

   Een neuswiel aanhanger 48mm kopen? Neuswielen met een buisdiameter van 48 mm worden gebruikt in combinatie met losse klem. De meeste caravans en ongeremde aanhangwagens zijn uitgerust met dit type neuswiel. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   22 Producten
   AL-KO 48 mm neuswiel met kogeldrukmeter - 300 kg

   Deliverytime

   169,00
   Bekijken

   Wat voor soort neuswiel aanhanger 48mm heb je nodig?

   De meeste 48 mm neuswielen voor de aanhanger hebben een stalen velg. Het voordeel van een stalen velg is dat het een stuk sterker is dan kunststof. Het voordeel van de kunststof velg is dat het nooit roest. De meeste neuswielen wielen worden met massief rubberen wielen geleverd. Deze zijn slijtvast en hebben een hoog draagvermogen. Wij bieden ook 48 mm neuswielen met een luchtband aan, deze worden meestal voor caravans & vouwwagens gebruikt omdat deze regelmatig in het gras staan. Met luchtbanden kan je beter manoeuvreren over het gras en onverharde wegen. Als je niet zeker weet wat je nodig hebt adviseren wij een massief rubberen wiel. 48 mm neuswielen voor aanhangers leveren wij ook met een dubbel wiel. Dit 48 mm aanhanger neuswiel met dubbele luchtband word in de meeste gevallen gemonteerd op aanhangers die over zachte ondergrond rijden. Het grote oppervlak van de dubbele luchtbanden voorkomt dat de aanhanger wegzakt in zachte ondergrond.

   Het voordeel van kunststof is dat het nooit roest!

    

   Veilig en verkeerd gebruik van een neuswiel aanhanger 48mm

   Het is belangrijk bij het gebruik van een neuswiel aanhanger 48mm deze na het aankoppelen van de aanhanger goed op te draaien en te borgen. Een klein licht neuswiel wordt bijvoorbeeld eerst opgedraaid totdat het wieltje klem zit in de uitsparingen. Daarna wordt het neuswiel aanhanger 48 mm opgetrokken in de hoogste stand. Bij een zwaar opklapbaar neuswiel dien je deze op te draaien totdat de borging goed vast zit tegen het wieltje.

   Een voorbeeld van verkeerd gebruik van een 48 mm neuswiel is dat de aanhangwagen te zwaar beladen is waardoor er een te hoge kogeldruk ontstaat. Wanneer de kogeldruk te hoog is kan het 48 mmm neuswiel kapot gaan. Nog een voorbeeld van verkeerd gebruik komt vaak voor bij tandem-as aanhangers. Het neuswiel aanhanger 48mm wordt dan bijvoorbeeld ingezet om de voorkant op een hoogte te brengen zodat de wielen de grond niet meer raken. Dit wordt vaak gedaan omdat een aanhanger dan makkelijker kan draaien. Maar doordat de aanhangwagen zwaar belast is komt er veel druk te staan op het neuswiel. Door verkeerd gebruik van een neuswiel zal deze na enige tijd onnodig snel gaan slijten, problemen gaan vertonen.

    

   Hoe bevestig ik een neuswiel aanhanger 48mm?

   In de meeste gevallen wordt een neuswiel 48 mm bevestigd met een neuswiel klem, disselklem en een set van bevestigingsmaterialen. Je kan natuurlijk ook de neuswiel klem vastlassen, dan heb je geen disselklem en bevestigingsmaterialen nodig. Wanneer je neuswiel aanhanger 48 mm direct vastmaakt met bouten aan de dissel, is het raadzaam er voor te zorgen dat het patroon van je oude en nieuwe neuswiel aanhanger 48 mm overeenkomt. Je kan dan op een makkelijke manier je neuswiel aanhanger 48mm vervangen. Als je neuswiel wordt vastgezet met een klem is het verstandig de diameter van de buis van het neuswiel aanhanger 48 mm op te meten. Neem bijvoorbeeld 48, 60 of 70 mm.

   Onze merken 48 mm neuswielen

   • AL-KO
   • KNOTT
   • Simol
   • Ifor Williams
   • AWD

    

   Wat is een 48 mm neuswiel?

   Hieronder staat een video waarin wij uitleg geven over het 48 mm neuswiel.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking