Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Neuswiel aanhanger 48 mm

  Een neuswiel aanhanger 48mm kopen? Neuswielen met een buisdiameter van 48 mm worden gebruikt in combinatie met losse klem. De meeste caravans en ongeremde aanhangwagens zijn uitgerust met dit type neuswiel. Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  20 Producten

  Wat voor soort neuswiel aanhanger 48mm heb je nodig?

  De meeste 48 mm neuswielen voor de aanhanger hebben een stalen velg. Het voordeel van staal is dat het sterker dan kunststof is. Het voordeel van kunststof is dat het nooit roest. De meeste wielen worden met massieven rubberen wielen geleverd. Deze zijn slijtvast en hebben een hoog draagvermogen. Wij bieden ook 48 mm neuswielen met een luchtband aan, deze worden meestal voor caravans & vouwwagens gebruikt omdat deze regelmatig in het gras staan. Met luchtbanden kan je beter manoeuvreren over het gras en onverharde wegen. Als je niet zeker weet wat je nodig hebt adviseren wij een massief rubberen wiel. 48 mm neuswielen voor aanhangers leveren wij ook met een dubbel wiel. Deze 48 mm aanhanger neuswielen met dubbele luchtband worden in de meeste gevallen gemonteerd op aanhangers die over zachte ondergrond verplaatst worden. Het grote oppervlak van de dubbele luchtbanden voorkomt dat de aanhanger wegzakt in zachte ondergrond.

  Het voordeel van kunststof is dat het nooit roest!

   

  Veilig en verkeerd gebruik van een neuswiel aanhanger 48mm

  Het is belangrijk bij het gebruik van een neuswiel aanhanger 48mm deze na het aankoppelen van de aanhanger goed op te draaien en te borgen. Een klein licht neuswiel wordt bijvoorbeeld eerst opgedraaid totdat het wieltje klem zit in de uitsparingen. Daarna wordt het neuswiel aanhanger 48mm opgetrokken in de hoogste stand. Bij een zwaar opklapbaar neuswiel dien je deze op te draaien totdat de borging goed vast zit tegen het wieltje.

  Een voorbeeld van verkeerd gebruik van een neuswiel aanhanger 48mm is dat de aanhangwagen te zwaar beladen is waardoor er teveel kogeldruk ontstaat. Doordat de aanhangwagen dan een stuk zwaarder is, gebruiken mensen het neuswiel om de aanhanger over de trekhaak te krijgen. Nog een voorbeeld van verkeerd gebruik komt vaak voor bij tandem-as aanhangers. Het neuswiel aanhanger 48mm wordt dan bijvoorbeeld ingezet om de voorkant op een hoogte te brengen dat de wielen de grond niet meer raken. Dit wordt vaak gedaan omdat een aanhanger dan makkelijker kan draaien. Maar doordat de aanhangwagen zwaar belast is komt er veel druk te staan op het neuswiel aanhanger 48mm en eventueel de trekdissel. Door verkeerd gebruik van een neuswiel zal deze na enige tijd onnodig snel gaan slijten, problemen gaan vertonen of kan er zelfs schade ontstaan aan de trekdissel.

   

  Hoe bevestig ik een neuswiel aanhanger 48mm?

  In de meeste gevallen wordt een neuswiel aanhanger 48mm bevestigd met een neuswiel klem, disselklem en een set bevestigingsmaterialen. Je kan natuurlijk ook de neuswiel klem vastlassen, dan heb je geen disselklem en bevestigingsmaterialen nodig. Wanneer je neuswiel aanhanger 48 mm direct vastmaakt met bouten aan de dissel, is het raadzaam er voor te zorgen dat het patroon van je oude en nieuwe neuswiel aanhanger 48 mm overeenkomt. Je kan dan op een makkelijke manier je neuswiel aanhanger 48mm vervangen. Als je neuswiel wordt vastgezet met een klem is het verstandig de diameter van de buis van het neuswiel aanhanger 48mm op te meten. Neem bijvoorbeeld 48, 60 of 70 mm.

  Onze merken 48 mm neuswielen

  • AL-KO
  • KNOTT
  • Simol
  • Ifor Williams
  • AWD
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking