Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Rem onderdelen voor de aanhanger en caravan

  Ruim assortiment remonderdelen. Remschoenen, remkabels en ook complete oploopremmen voor de aanhanger of caravan. Iedere aanhangwagen heeft onderhoud nodig. Handig gesorteerd op productgroep vind je altijd het onderdeel wat je nodig hebt. Toon meer

  Merken

  Steekmaat

  Prijs

  -
  423 Producten
  Oploopremdemper 90S/S1/S2/S3

  Deliverytime

  Kogellager - 20/35x11 mm

  Kogellager - 20/35x11 mm

  Kogellager voor kruiwagens en steekwagens

  Deliverytime

  Kegellagerset 1636/1637 (299056)

  Kegellagerset 1636/1637 (299056)

  Lagerset alko voor wielremmen 1636 /1637.
  De se...

  Deliverytime

  Kegellagerset 30204/30206 (R234-76)

  Kegellagerset 30204/30206 (R234-76)

  Conische Lagerset Peitz /Schlegl R234-76 ( lager...

  Deliverytime

  200x50 - 20-2425/1

  200x50 - 20-2425/1

  Originele Knott remvoering

  Deliverytime

  200x50 - 2050-2051

  200x50 - 2050-2051

  Originele AL-KO remvoering

  Deliverytime

  Compactlagerset 34/64x37mm

  Compactlagerset 34/64x37mm

  Compactlagerset 34/64x37mm

  Inclusief: 1x flen...

  Deliverytime

  Rollager (20x30x48 mm)

  Rollager (20x30x48 mm)

  Losse rollager voor kruiwagen met asgat 20 mm x ...

  Deliverytime

  Remgarnituur tandemas 2 delig

  Remgarnituur tandemas 2 delig

  Remgarnituur tandemas 2 delig M12 Alko nr 253079...

  Deliverytime

  Oploopremdemper KF27 87003909

  Oploopremdemper KF27 87003909

  Oploopremdemper KF27 en KF30. KNOTT art. Nr. 870...

  Deliverytime

  Oploopremdemper 150-v 690389

  Deliverytime

  Aanhanger remonderdelen kopen  

  Alle rollende en draaiende aanhanger remonderdelen zijn aan slijtage onderhevig. Zo is het ook met het onderstel van de aanhanger. De trommelremmen bevatten remschoenen welke weer door remkabels worden aangetrokken wanneer de oplooprem ingedrukt wordt. Dit systeem werkt prima maar is natuurlijk wel door gebruik aan slijtage onderhevig en moet dan worden vervangen. De remonderdelen van een professionele aanhangwagen zijn onontbeerlijk voor een veilig gebruik. Juist door deze remmen kan de aanhangwagen flink beladen worden zonder dat deze op het trekkend voertuig drukt. De remmen zijn een verzamelnaam voor zowel de oplooprem, de remtrommel en bijbehorende remvoering. Er rust geen APK op aanhangwagens maar dat laat onverlet dat er een verantwoordelijkheid bij de eigenaren rust op goed onderhoud van de remonderdelen en aanhanger. Zo moeten de remonderdelen jaarlijks worden afgesteld om de juiste werking te garanderen. Bij het niet functioneren van de aanhanger remonderdelen komt alle druk op de auto en ontstaan gevaarlijke situaties. Wanneer er een ongeluk gebeurt met een aanhanger zijn vaak slecht functionerende aanhanger remonderdelen de oorzaak. Zorg dus altijd voor een veilig goed functionerende remonderdelen aanhangwagen.

  Alle rollende en draaiende remonderdelen zijn gevoelig voor slijtage!

   

  Wanneer zijn de remonderdelen van een aanhanger aan vervanging toe?

  Je kan merken aan het gewicht van de aanhanger die tegen de auto drukt dat de remonderdelen niet goed functioneren. Je kan het ook merken aan het naar één kant trekken van de aanhanger wat kan betekenen dat de remschoenen aan die kant niet goed meer functioneren. Je kan er voor kiezen het onderhoud zelf te doen of het uit te besteden aan een specialist. Je bent wel verplicht om met deugdelijk materiaal de weg op te gaan. Bij een ongeval wordt dit ook altijd gecontroleerd en de consequenties zijn heel vervelend wanneer blijkt dat het veroorzaakt is door een slechte conditie van de aanhanger of caravan.

  Remonderdelen aanhangwagen

  De remonderdelen van een aanhangwagen bestaat uit een aantal componenten die samen het " remschema" vormen van de aanhanger. Dit remschema is een constructie berekening die de fabrikant nodig heeft voor een goedkeuring om de aanhangwagen op de weg toe te laten. Deze berekening laat zien welke krachten op de remonderdelen plaatsvinden welke weer een remmend effect hebben. Dit is zo uitgebalanceerd dat de het remvermogen voldoende is voor het toegestane bruto laadvermogen.

  Remonderdelen bestaan uit de volgende componenten:

  • Oplooprem
  • Remkabels
  • Remtrommel
  • Remschoenen
  • Wielen

  Deze mix van componenten zijn de basis van de geremde aanhanger waar de typegoedkeuring van de fabrikant zich op baseert. Je kan hier dus niet zomaar veranderingen in aanbrengen zonder gevolgen. Ons advies is dan ook altijd om remonderdelen van hetzelfde merk en type te vervangen.

  Oplooprem remonderdelen

  De oplooprem met de koppeling waarmee je de aanhanger aan de auto bevestigd kent vele benamingen. Kogelkoppeling, kopstuk, haak, ze passeren dagelijks de revue bij onze klantenservice. De oplooprem is het geheel van koppeling, trekstang, oploopremdemper en stalen omhulsel met handrem. Je kan de demper en trekstang ook los vervangen maar vaak is het relatief voordeliger om de complete oplooprem te vervangen doordat je dit ook veel tijd scheelt. En is het vaak ook niet zo dat wanneer je een enkel onderdeel vervangt een maand later weer een ander onderdeel de geest geeft? De oplooprem maakt deel uit van het remschema en het is dus van belang dat je hetzelfde merk en type oplooprem kiest die ook origineel bij de aanhanger hoort. Toonaangevende merken voor oploopremmen zijn: Knott, AL-KO en BPW Deze merken worden door de leidende aanhangwagen fabrikanten gebruikt in de afmontage.

  Werking remkabels, remtrommels en andere remonderdelen

  Remkabels bestaand uit een kabel met bevestiging mogelijkheden en een beschermende mantel. De lengte van de aanhanger bepaalt tevens de lengte van de remkabels die je nodig hebt. Doordat de oplooprem ingedrukt wordt door een remactie worden de remkabels aangetrokken die op hun beurt de remschoenen weer tegen de trommel aandrukken. Bij Al-Ko remkabels staat vaak het type nr op de kabel zelf genoteerd wat het selecteren makkelijk maakt.

  Staat er geen type nr op de kabel? Neem dan de volgende stappen om de juiste kabel te selecteren:

  • Controleer het merk as wat gemonteerd zit ( remkabel is zelfde merk);
  • Bepaal de lengte van de remkabel ( mantel en binnendraad);
  • Controleer het type draadeind en bevestigingsoog aan andere zijde;
  • Selecteer de juiste remkabel in de shop en bestel eenvoudig online;

  Het daadwerkelijk remmen van de remonderdelen gebeurd doordat de remschoenen tegen de remtrommel worden aangedrukt. Deze wrijving zorgt voor het remmende effect. Dit systeem werd vroeger ook bij auto's toegepast en is sindsdien ook de standaard bij aanhangwagens. Aan de binnenzijde van de remtrommel zit een stelschroef waarbij je de afstand van de remschoenen ten opzichte van de remtrommel kan bepalen. Dit is ook belangrijk om periodiek te controleren. De wielen van de aanhanger moeten bestand zijn tegen het bruto laadvermogen van de aanhanger en de juiste aansluiting hebben van de velg op de as. Daarom is dit ook opgenomen in het remschema van de aanhanger.

  Wat gebeurd er als de remonderdelen niet goed zijn afgesteld?

  Wanneer de remonderdelen niet goed zijn afgesteld of in het ergste geval helemaal niet werken geeft dit een drukkend gewicht op het trekkende voertuig. Het spreekt voor zich dat dit de remweg ernstig verlengt. Is er sprake van een disfunctionerende wielrem aan één zijde? Dan kan dit slingeren en zelfs omslaan tot gevolg hebben. Het langdurig drukken van aanhanger rem onderdelen op de auto kan tot gevolg hebben dat de remonderdelen van de auto te heet worden en het daardoor begeven. Een vergelijkbaar effect als van een berg afrijden waarbij je continue de rem indrukt. Hier is de auto niet voor gemaakt. Met een BOVAG keuring (die wij uit kunnen voeren) weet je zeker dat de aanhanger veilig de weg op kan met goed werkende aanhanger rem onderdelen. Meer weten over rem onderdelen aanhangwagen? Neem dan gerust contact met ons op.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking