• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Breekkabels en hulpkoppelingen

   Breekkabel aanhanger en hulpkoppeling voor caravans - AL-KO, AWD, BPW en Knott - ruim assortiment direct uit voorraad leverbaar - goedkoopste van Europa Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   12 Producten

   Breekkabel aanhanger kopen

   Een breekkabel aanhanger is een onderdeel wat vaak toch slijt en wel heel belangrijk is. Een breekkabel aanhanger is eigenlijk een extra afbreekbeveiliging tussen een geremde vouwwagen of caravan en de trekhaak van de auto. De breekkabel bij geremde aanhangwagens zorgt er voor dat de handrem wordt aangetrokken wanneer de aanhanger onbedoeld los raakt tijdens het rijden. Zoek je een breekkabel voor oplooprem van het merk AL-KO? Kies dan ook een AL-KO breekkabel. Bij Knott geld hetzelfde. Ook de breekkabels van andere merken hebben we direct uit voorraad leverbaar. Ben je op zoek naar een hulpkoppeling? Een hulpkoppeling is super handig  voor ongeremde aanhangers. De veer voorkomt namelijk dat jouw aanhanger niet losbreekt van de auto. Net als een breekkabel is het een stukje extra veiligheid.

   Ons assortiment breekkabel aanhangwagen voor de volgende merken:

   • AL-KO
   • AWD
   • BPW
   • Knott

    

   Werking van breekkabel aanhanger geremd en ongeremd

   Momenteel is een APK-keuring voor ongeremde aanhangwagens niet verplicht, maar anders zou een breekkabel een belangrijk controlepunt zijn. Wij raden aan om tijdens het onderhoud altijd de breekkabel aanhanger te vervangen. Het komt geregeld voor dat deze over de grond geschuurd is en hierdoor de mantel van de kabel beschadigd is geraakt. De werking van een breekkabel aanhanger is nogal precies en is daardoor ook door fabrikanten als AL-KO, BPW en Knott goed getest. Als de koppeling of trekhaak versleten is kan het soms voorkomen dat de aanhanger loskomt van het trekkende voertuig. Om dit doom scenario te voorkomen kun je de aanhanger uitrusten met een breekkabel. Een breekkabel aanhanger trekt de handrem aan van de remrichting van de aanhangwagen waardoor deze zelfstandig tot stilstand komt. De breekkabel breekt dan gelijk af bij de sluiting door de kracht die erop wordt gezet. Er is dus een hoge kracht voor nodig om de handrem aan te trekken, maar deze moet vervolgens wel afbreken zodat deze niet aan het trekkend voertuig blijft vastzitten.

   • Werking breekkabel aanhanger ongeremd: zorgt ervoor dat de aanhangwagen met het voertuig verbonden blijft als deze losraakt van de trekhaak

   • Werking breekkabel aanhanger geremd: de breekkabel aanhanger is verbonden met het remsysteem via de auto. Als de aanhanger tijdens het rijden losraakt, trekt de breekkabel de rem van de aanhanger aan. Op deze manier kan die zelfstandig afremmen. De kabel zal daarna afbreken. 

    

   Doordat de instelling per merk verschilt is het aan te raden altijd de breekkabel aanhanger van hetzelfde merk te kiezen

    

   Hulpkoppeling bevestigen

   Als je ongeremde aanhangwagen een hulpkoppeling bevat, is het niet alleen raadzaam, maar ook verplicht deze te gebruiken. Een geremde aanhanger bevat een breekkabel, ongeremde aanhangers bevatten een hulpkoppeling met staalkabel. Voorkom dat jouw aanhanger plotseling losbreekt van de koppeling door middel van een hulpkoppeling. Je bespaart jezelf een hoop ellende en de montage van een hulpkoppeling is zeker niet moeilijk. Een hulpkoppeling die bestaat uit een aanhanger deel en een autodeel welke aan de trekhaak is bevestigd. Deze staalkabel zorgt ervoor dat bij het losbreken de ongeremde aanhanger wel aan de auto bevestigd blijft.

    

   Meer weten over breekkabel aanhanger, breekkabel caravan en breekkabel voor oplooprem?

   Wil je graag meer informatie over een breekkabel aanhangwagen, breekkabel caravan of breekkabel voor oplooprem? Of weet je niet zeker welke breekkabel geschikt is voor jouw aanhangwagen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag door middel van een geheeld vrijblijvend advies.  Je kunt ons eenvoudig bereiken via de mail (antwoord binnen 2 uur), Whatsapp, chat of gewoon door te bellen. Ook voor BOVAG  onderhoud ben je bij ons aan het juiste adres!

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking