Complete Oplooprem voor de aanhanger

Ons assortiment complete oploopremmen voor aanhanger en caravan. Direct uit voorraad leverbaar voor actieprijzen.
Lees meer

Oplooprem aanhanger

Iedere oplooprem is direct uit voorraad leverbaar. Wanneer je deze gaat vervangen dan adviseren wij om altijd een oplooprem van hetzelfde merk te nemen als degene die nu op de aanhanger gemonteerd is. Dit maakt namelijk deel uit van het remschema wat de remkracht op de trommel bepaalt. Je weet ook gelijk zeker dat deze past

Wanneer weet ik wanneer mijn oplooprem kapot is?

Dit kan je merken doordat de aanhanger op de auto drukt zonder zelf mee te remmen. Dit kan met een klap gaan omdat de demper bijvoorbeeld kapot is. Dit is relatief makkelijk te controleren. Kan je de koppeling met je handen ( hard) kan indrukken en veert deze niet meer terug? Dan is deze kapot. Het kan ook zijn dat de trekstang krom is waardoor deze niet meer goed in en uit kan schuiven. Wil je het extern laten beoordelen? Kom dan langs op onze vestiging in Heerenveen en onze BOVAG monteur controleert het dan gelijk.

Oplooprem caravan

De meeste caravans beschikken over een Al-ko onderstel en dus ook een AL-KO oplooprem. Het juiste type staat altijd op de oplooprem zelf vermeld met een typeplaatje. Zo weet je dus altijd welk type oplooprinrichting de caravan heeft en welke onderdelen je dan ook nodig hebt om deze te herstellen. Voor caravans geldt hetzelfde als voor aanhangwagens; vervang altijd de oplooprem met een identiek type of opvolger van de orignele oplooprem. Zo ben je altijd veilig onderweg!

Scherpe prijzen voor complete oploopremmen

Door onze grote inkoopvolumes worden de oploopremmen voor een scherpe prijs aangeboden. Dit geldt voor alle merken zoals AL-KO, Knott, BPW en Peitz. Hierdoor is het ook voordeliger om een complete oplooprem te vervangen in plaats van alle losse onderdelen. Het scheelt ook veel montagetijd als je de hele oplooprem vervangt en heb je garantie op de oplooprem.

Een oplooprem aanhanger kopen bij aanhangwagendirect.nl

Wanneer je een oplooprem bij ons besteld heeft u deze de volgende werkdag in huis. De actuele voorraad staat altijd bij elk artikel vermeld. Wij proberen altijd alle oploopremmen op voorraad te hebben en anders stellen wij u direct op de hoogte wanneer wij deze wel gaan leveren.

Hoe werkt de op oploopreminrichting van een aanhanger?

Een oplooprem is bedoeld om er voor te zorgen dat de aanhanger achter het trekkende voertuig mee afremt. De oplooprem treedt in werking wanneer er een negatieve trekkracht op de dissel ontstaat. Dit gebeurd wanneer het trekkende voertuig remt of afdaalt. Daardoor wordt de remstang aangetrokken welke de remschoenen tegen de trommel drukt. Het is dus een trommelrem waar vroeger ook veel auto's mee werden uitgerust. Het is dus compleet mechanisch en heeft geen elektronische koppelingen.

De aanhanger remt af doordat de oploopremdemper in elkaar schuift en de remkabels aantrekt. 

Controleer regelmatig de remgarnituur en onderhoud deze waar dat nodig is, zodat je altijd veilig de weg op kan blijven gaan.

Achteruitrijden met een oplooprem zonder terugrij-automaat

Bij alle moderne oploopremmen die wij ook standaard verkopen is het systeem zo ingericht dat bij het achteruitrijden de oplooprem niet blokkeert. Wanneer je een ouder type oplooprem hebt zonder terugrij-automaat dan moet je handmatig een handel omzetten. Bij het achteruitrijden met een aanhanger of caravan komt er in dezelfde richting kracht op de oplooprem als wanneer je remt. Zonder een terugrij automaat slaat de oplooprem in de rem. Hiervoor is een ingebouwd mechanisme (hendel) die de oplooprem tijdelijk kan uitschakelen. Vergeet daarna niet om de hendel weer terug te zetten om zo schade te voorkomen. 

Welke oplooprem aanhanger heb ik nodig?

Wij bieden vier verschillende merken oploopremmen aan. Knott, AL-KO, BPW en Peitz. Hoe bepaal je dan welk merk je nodig bent? Ons advies is om hetzelfde merk te nemen als degene die er nu op de aanhanger of caravan zit. Daarna is het type ook belangrijk. De maten zijn verschillend en de Remerij kan anders aangesloten kunnen zijn. 

Waarom zit er een oplooprem op een aanhangwagen?

Aanhangwagens die zwaarder zijn dan 750 kg zijn geremd en beschikken over een oplooprem. Er zijn ook aanhangwagens met 750 kg die geremd zijn. Als een aanhangwagen zwaar beladen wordt en niet mee remt met het trekkende voertuig is dat niet veilig. Een oplooprem zorgt ervoor dat je met een zwaar beladen aanhangwagen veilig onderweg bent.