Complete oplooprem van de aanhanger vervangen

Ons assortiment complete oploopremmen. Direct uit voorraad leverbaar. Eenvoudig zelf te vervangen. Voordelig online bestellen. Iedere oplooprem is gelijk klaar voor montage.
Lees meer

Oplooprem aanhanger kopen

Iedere oplooprem aanhanger is direct uit voorraad leverbaar. Wanneer je deze gaat vervangen dan adviseren wij om altijd een oplooprem aanhanger van hetzelfde merk te nemen als degene die nu op de aanhanger gemonteerd is. Dit maakt namelijk deel uit van het remschema wat de remkracht op de trommel bepaalt. Je weet ook gelijk zeker dat deze past. Dit kan je merken doordat de aanhanger op de auto drukt zonder zelf mee te remmen. Dit kan met een klap gaan omdat de demper bijvoorbeeld kapot is. Dit is relatief makkelijk te controleren. Kan je de koppeling met je handen indrukken en veert deze niet meer terug? Dan is zeer waarschijnlijk je de oplooprem aanhanger demper defect. Het kan ook zijn dat de trekstang krom is waardoor deze niet meer goed in en uit kan schuiven. Wil je het extern laten beoordelen? Kom dan langs op onze vestiging en onze BOVAG monteur controleert het dan gelijk.

Een oplooprem zorgt ervoor dat je met een zwaar beladen aanhangwagen veilig onderweg bent

 

Waarom zit er een oplooprem op een aanhangwagen?

Aanhangwagens die zwaarder zijn dan 750 kg zijn geremd en beschikken over een oplooprem. Een oplooprem aanhanger zorgt er voor dat de rem-functie van de aanhangwagen in werking treedt wanneer het trekkend voertuig afremt en dus de aanhanger op het trekkend voertuig 'oploopt/inloopt' Er zijn ook aanhangwagens met 750 kg bruto laadvermogen of minder die geremd zijn, dit wordt gedaan om het weggedrag en de wegligging van de aanhanger of caravan te verbeteren. Als een aanhangwagen zwaar beladen wordt en niet mee remt met het trekkende voertuig is dat niet veilig. Een oplooprem aanhanger zorgt ervoor dat je met een zwaar beladen aanhangwagen veilig onderweg bent. Een oplooprem aanhanger is bedoeld om er voor te zorgen dat de aanhanger achter het trekkende voertuig mee afremt. De oplooprem treedt in werking wanneer er een negatieve trekkracht op de dissel ontstaat. Dit gebeurd wanneer het trekkende voertuig remt of afdaalt. Daardoor wordt de remstang aangetrokken welke de remschoenen tegen de trommel drukt. Het is dus een trommelrem waar vroeger ook veel auto's mee werden uitgerust. Het is dus compleet mechanisch en heeft geen elektronische koppelingen. De aanhanger remt af doordat de oploopremdemper in elkaar schuift en de remkabels aantrekt.  Controleer regelmatig de remgarnituur en onderhoud deze waar dat nodig is, zodat je altijd veilig de weg op kan blijven gaan.

Welke oplooprem aanhanger heb ik nodig?

Wij bieden vier verschillende merken aanhanger en caravan oploopremmen aan. Knott, AL-KO, BPW en Peitz. Hoe bepaal je dan welk merk je nodig bent? Ons advies is om hetzelfde merk te nemen als degene die er nu op de aanhanger of caravan zit. Daarna is het type ook belangrijk. De maten zijn verschillend en de rem onderdelen kunnen anders aangesloten zijn of een andere werking hebben. Door onze grote inkoopvolumes worden de oploopremmen voor een scherpe prijs aangeboden. Dit geldt voor alle merken zoals AL-KO, Knott, BPW en Peitz. Hierdoor is het ook voordeliger om een complete oplooprem aanhanger te vervangen in plaats van alle losse onderdelen. Het scheelt ook veel montagetijd als je de hele oplooprem aanhanger vervangt en heb je garantie op de oplooprem.

Onze merken oplooprem aanhanger en caravan

  • • Knott oplooprem aanhanger/caravan
  • • AL-KO oplooprem aanhanger/caravan
  • • BPW oplooprem aanhanger/caravan
  • • Peitz oplooprem aanhanger/caravan

 

Oplooprem caravan vervangen

De meeste caravans beschikken over een AL-KO onderstel en dus ook een AL-KO oplooprem aanhanger. Het juiste type staat altijd op de oplooprem zelf vermeld met een typeplaatje. Zo weet je dus altijd welk type oploop-inrichting de caravan heeft en welke onderdelen je dan ook nodig hebt om deze te herstellen. Voor caravans geldt hetzelfde als voor aanhangwagens; vervang altijd de aanhanger of caravan oplooprem met een identiek type of opvolger van de originele oplooprem. Zo ben je altijd veilig onderweg! Lees hieronder 

Achteruitrijden met een oplooprem zonder terugrij-automaat

Bij alle moderne oploopremmen die wij ook standaard verkopen is het systeem zo ingericht dat bij het achteruitrijden de oplooprem niet blokkeert. Wanneer je een ouder type oplooprem hebt zonder terugrij-automaat dan moet je handmatig een handel omzetten. Bij het achteruitrijden met een aanhanger of caravan komt er in dezelfde richting kracht op de oplooprem als wanneer je remt. Zonder een terugrij automaat slaat de oplooprem in de rem. Hiervoor is een ingebouwd mechanisme (hendel) die de oplooprem tijdelijk kan uitschakelen. Vergeet daarna niet om de hendel weer terug te zetten om zo schade te voorkomen.