Complete Oplooprem voor de aanhanger

Ons assortiment complete oploopremmen voor aanhanger en caravan. Direct uit voorraad leverbaar voor actieprijzen.
Lees meer

Vervang de oplooprem van de aanhanger eenvoudig zelf

Iedere oplooprem is direct uit voorraad leverbaar. Vervang de oplooprem altijd van hetzelfde merk als degene die nu op de aanhanger gemonteerd zit. Dit maakt namelijk deel uit van het remschema wat de remkracht op de trommel bepaalt.

Scherpe prijzen door grootschalige inkoop

Door onze inkoopvolumes hebben wij scherpe inkoop condities voor al onze oploopremmen van knott, Al-ko en BPW. Hierdoor kunnen wij deze ook scherp geprijsd aanbieden en is het vaak voordeliger de complete oplooprem te vervangen in plaats van alleen de oploopremdemper of trekstang.

Hoe werkt de de oploop reminrichting?

Een oplooprem treedt in werking wanneer er een negatieve trekkracht op de dissel ontstaat, dit gebeurd meestal als de auto remt of afdaalt. Op dit moment wordt de rem in de aanhanger aangetrokken en voorkomt dat de massa van de aanhanger op de auto drukt.

Dit mechanisme dient regelmatig gecontroleerd en onderhouden worden om er voor de zorgen dat je veilig de weg op kan blijven gaan.

Achteruitrijden met een oplooprem zonder terugrij-automaat

Je kan niet zomaar achteruitrijden met een oplooprem. De meeste oploopremmen hebben daarom een ingebouwd mechanisme (een hendel) die de oplooprem tijdelijk uitschakelt. Vergaat daarna niet om de hendel weer terug te zetten om schade te voorkomen.

Welke oplooprem heb ik nodig?

Het is belangrijk dat je de oplooprem voor een gelijke vervangt. Selecteer eerst hierboven het juiste merk.

Hoe monteer ik een oplooprem?

In de onderstaande video kan je zien hoe een oplooprem gemonteerd dient te worden. Houdt er rekening mee dat niet alle oploopremmen dezelfde aansluitmaten hebben.