Remkabels van Knott, AL-KO, BPW en WAP

De remkabel van de aanhanger vervangen. Kies het juiste merk remkabel en afmeting in onderstaand overzicht.
Lees meer

Remkabel aanhanger vervangen

Remkabels bestaand uit een kabel met bevestiging mogelijkheden en een beschermende mantel. De lengte van de aanhanger bepaalt tevens de lengte van de remkabels die je nodig hebt. Doordat de oplooprem ingedrukt wordt door een remactie worden de remkabels aangetrokken die op hun beurt de remschoenen weer tegen de trommel aandrukken. Het is belangrijk om te weten welk merk remkabels je nodig hebt. Kijk hiervoor naar het merk van de te vervangen remkabel, de maatvoeringen verschillen namelijk per merk. Er staat op de remkabel altijd een type nr. en ook een merk vermeld.  Verder is het belangrijk om te kijken naar de lengte van de remkabels en naar de lengte van aansluitingen. De remkabels maken onderdeel uit van het remschema waar ook de assen en oplooprem deel van uit maakt. 

Alle soorten remkabels voor de aanhangwagen

Naast het eenvoudig controleren van de breekkabel is het ook van belang om de remkabel vanaf de dissel naar de remtrommels op breuken te controleren. Wanneer deze vervangen moeten worden is het van belang om naast het merk ook de lengte van de remkabel te controleren. Dit is eenvoudig zelf op te meten. Zie onderstaande tekening hoe de maten dienen te worden opgenomen.

Zo kan je zien dat de afmeting A simpel gezegd de afmeting van de mantel is van de remkabel. De afmeting B is de totale lengte.

remkabel aanhanger

Wij verkopen remkabels van verschillende merken direct uit voorraad. Dit zijn remkabels van het merk KNOTT, Al-Ko, Peitz/Wap en BPW. Slijtage van de remkabels kun je vaak zien aan beschadigingen van de mantel maar een kabelbreuk is ook mogelijk. In onderstaande video is te zien hoe je de remkabels moet vervangen.

Wie bieden remkabels aan van de volgende merken:

Remkabels aanhanger van verschillende merken

De remkabels van Knott zijn verkrijgbaar in uitvoering met schroefdraad M8, met paddestoel aansluiting, met een oogaansluiting en in RVS, speciaal geschikt voor boottrailers. Tevens de remgarnituur aansluitingen. De remkabels aanhanger van AL-KO komen zowel met draadeind M8 en paddestoel snelmontage aansluiting. Uiteraard allemaal direct uit voorraad leverbaar! Alle remkabels van Peitz/Wap zijn natuurlijk direct uit voorraad leverbaar. Meer informatie over de remkabels aanhanger vind je hier! BPW remkabels met bus van 26 mm en M8 schroefdraad. De remkabels van BPW worden onder andere veel gebruikt op bijvoorbeeld Hapert aanhangers.

Ter indicatie geven wij het volgende advies voor afmetingen van BPW:

Padmaat assen

Lengte kabels

1000-1100

830/1055

1200-1300

930/1155

1400-1500

1030/1255

1600-1700

1130/1355

1800-1900

1230/1455

 

Vervang je remkabels op tijd om schade te voorkomen!

Om hoge kosten door schade te voorkomen is het altijd goed dat je de remkabels blijft controleren. Als er vormen van slijtage of roest zichtbaar zijn. Adviseren wij om de remkabels spoedig te vervangen om ook schade aan de wielrem van de aanhanger te voorkomen. Het vervangen van de remkabels is bij de meeste merken vrij simpel. Meestal hoeft de remtrommel hiervoor niet te verwijderd worden. Naast remkabels bieden wij ook remgarnituren aan. Een remgarnituur wordt gebruikt om de remstang (excl. vanaf de oplooprem) en de remkabels aan elkaar te verbinden. Stel dat de remtrommel wel verwijderd moeten worden. Dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice. Wij helpen je namelijk graag!