Remkabels van Knott, AL-KO, BPW en WAP

Bekijk hier ons volledig assortiment remkabels voor aanhangwagens, caravans en trailers - ruim assortiment, scherpe prijzen en een vlotte levering door de gehele Benelux. Toonaangevende A-merken zoals Knott, AL-KO en BPW. Maak hier een keuze uit het merk
Lees meer

Hier vindt je ons volledig overzicht remkabels/remkabel - ruime keuze uit diverse merken, types en lengtes - remkabels vervangen doe je eenvoudig zelf. Alle remkabels zijn direct uit voorraad uit leverbaar zoals je van ons gewend bent. We bieden remkabels aan van verschillende leveranciers.

Remkabel aanhanger 

Remkabels bestaand uit een kabel met bevestiging mogelijkheden en een beschermende mantel. De lengte van de aanhanger bepaalt tevens de lengte van de remkabels die je nodig hebt. Doordat de oplooprem ingedrukt wordt door een remactie worden de remkabels aangetrokken die op hun beurt de remschoenen weer tegen de trommel aandrukken. 

Remkabel aanhanger kopen? Hier moet je op letten!

Het is belangrijk om te weten welk merk remkabels je nodig hebt. Kijk hiervoor naar het merk van de te vervangen remkabel, de maatvoeringen verschillen namelijk per merk. Er staat op de remkabel altijd een type nr. en ook een merk vermeld.  Verder is het belangrijk om te kijken naar de lengte van de remkabels en naar de lengte van aansluitingen. De remkabels maken onderdeel uit van het remschema waar ook de assen en oplooprem deel van uit maakt. Meer informatie over Aanhanger remmen kan je hier verder vinden.

Wie bieden remkabels aan van de volgende merken:

Knott remkabel aanhanger

De remkabels van Knott zijn verkrijgbaar in uitvoering met schroefdraad M8, met paddestoel aansluiting, met een oogaansluiting en in RVS, speciaal geschikt voor boottrailers. Tevens de remgarnituur aansluitingen.

AL-KO remkabel aanhanger

De remkabels aanhanger van AL-KO komen zowel met draadeind M8 en paddestoel snelmontage aansluiting. Uiteraard allemaal direct uit voorraad leverbaar!

BPW remkabel aanhanger

BPW remkabels met bus van 26 mm en M8 schroefdraad. De remkabels van BPW worden onder andere veel gebruikt op bijvoorbeeld Hapert aanhangers.

Ter indicatie geven wij het volgende advies voor afmetingen van BPW:

Padmaat assen

Lengte kabels

1000-1100

830/1055

1200-1300

930/1155

1400-1500

1030/1255

1600-1700

1130/1355

1800-1900

1230/1455

 

Peitz en WAP remkabels aanhanger

Alle remkabels van Peitz/Wap zijn natuurlijk direct uit voorraad leverbaar. Meer informatie over de remkabels aanhanger vind je hier!

Vervang je remkabels op tijd om schade te voorkomen!

Om hoge kosten door schade te voorkomen is het altijd goed dat je de remkabels blijft controleren. Als er vormen van slijtage of roest zichtbaar zijn. Adviseren wij om de remkabels spoedig te vervangen om ook schade aan de wielrem van de aanhanger te voorkomen. 

Remkabel aanhanger vervangen

Het vervangen van de remkabels is bij de meeste merken vrij simpel. Meestal hoeft de remtrommel hiervoor niet te verwijderd worden. Naast remkabels bieden wij ook remgarnituren aan. Een remgarnituur wordt gebruikt om de remstang (excl. vanaf de oplooprem) en de remkabels aan elkaar te verbinden. Stel dat de remtrommel wel verwijderd moeten worden. Dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice. Wij helpen je namelijk graag! 

Remkabels vervangen instructievideo