Schokdempers voor aanhangers en caravans

Schokdempers en bevestigingsmaterialen voor aanhangwagens - diverse merken en varianten - AL-KO en Knott - schokbrekers vervangen - schokbrekers zijn noodzakelijk voor een tempo 100 ontheffing
Lees meer
Sorteren op:

Schokbrekers kopen voor de aanhanger of caravan

Wil jij graag een betere rem- en rijstabiliteit? Of zijn jouw huidige schokdempers aanhanger toe aan vervanging? Aanhangwagendirect heeft een ruim assortiment van verschillende schokdempers aanhanger. Schokdempers staan ook wel bekend als schokbrekers of wielschokbrekers en zijn ideaal om jouw rijcomfort met de aanhanger of caravan te verbeteren. We verkopen schokbrekers van bekende A-merken zoals AL-KO en Knott met daarbij het benodigde bevestigingsmateriaal. Weet je niet zeker welke schokdempers aanhanger geschikt zijn voor jouw aanhanger of caravan? Of heb je vragen over ons assortiment schokbrekers aanhanger? Neem dan nu gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag op weg bij het uitkiezen van de juiste schokdempers. Zo is de juiste schokdemper kopen zo gedaan.

Schokbrekers zijn noodzakelijk voor een tempo 100 ontheffing

 

De voordelen van schokbrekers

Je aanhanger voorzien van schokdempers brengt direct vele voordelen met zich mee. Een schokdemper voor een aanhanger of caravan zorgt ervoor dat je een stuk prettiger over de weg rijdt. Dit komt doordat schokdempers aanhanger zorgen voor een optimale wegligging, maar ook voor goede demping en verbeterde stabiliteit bij het remmen. Daarnaast is het monteren van schokdempers gelukkig ook niet heel spannend. Door middel van rubber geveerde scharnierende bevestigingsogen kun je eenvoudig de schokdempers onder een hoek van 5 °, spanningsvrij bevestigen.

Welke schokbrekers heb je nodig?

Je keuze van de juiste schokdempers aanhanger hangt vooral af van het gewicht en de lengte. Alle wielschokdempers aanhanger zijn geschikt voor een bepaalde gewichtsklasse. ALKO heeft bijvoorbeeld de gewichtsklassen een eigen kleur meegegeven. Zo is een blauwe ALKO schokdemper geschikt voor enkelassers tot 1350 kg en voor tandemassers tot 2700 kg. Bij de juiste keuze zal jouw aanhanger een stuk aangenamer rijden.

Wanneer moet je schokdempers vervangen?

Het is verstandig om af en toe je huidige schokdempers  te vervangen. Hoe vaak je dit moet doen hangt bijvoorbeeld af op het type wegen dat je rijdt met je aanhangwagen of caravan. Als je bijvoorbeeld vaak door ruig terrein moet rijden bezaait met gaten en hobbels zullen je schokdempers snel slijten. Schokdempers hebben dus heel wat te verduren, maar hoe kun je nu achterhalen wanneer schokdempers aanhanger toe zijn aan vervanging? Verschillende problemen kunnen zich voordoen die aangeven dat jouw schokbrekers vervangen moeten worden. Slijtage kan afhangen van je rijstijl, maar slijtage aan de banden kan zelfs slijtage aan de schokdempers versnellen. Nog enkele voorbeelden van tekenen van slijtage van de schokdempers:

  • • De aanhanger lijkt tijdens het remmen op de grond te duiken
  • • De aanhanger lijkt tijdens het optrekken naar achteren te zakken

ALKO schokdempers kopen

ALKO staat bekend om de hoge kwalitatieve productie en afwerking van al haar producten. Zo is dit ook het geval met de productie van ALKO schokdempers. Een goed voorbeeld hiervan zijn de bouten die bevestigd zijn in het oog van de schokdemper aanhanger. Daarnaast gebruikt ALKO alleen maar kwaliteitsafdichtingen en is het ventiel vervaardigd van verchroomd sintermetaal en is de ruwheid van de zuigerstang 0,1 Ra. Een goede stofafdichting voorkomt dat vuil binnen kan dringen in de binnen- en buitenpijp. Kortom, wanneer je voor een ALKO schokdemper aanhanger kiest, kies je voor echte kwaliteit. Kortom, een schokbreker kopen bij Aanhangwagendirect is eenvoudig en staat garant voor kwaliteit.