• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Stofhoezen van AL-KO, Knott, BPW en Peitz/Schlegl

   Een stofhoes voor je aanhanger kopen? De stofhoes is een essentieel onderdeel van je oplooprem en beschermt deze tegen vuil, vocht en andere weersinvloeden. Wij hebben een ruim aanbod stofhoezen van verschillende merken en afmetingen. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   21 Producten
   Stofhoes AL-KO

   Deliverytime

   Stofhoes 60/45mm

   Stofhoes 60/45mm

   Voor Grümer AK 0908-2008, ZAF1,0-1 en ZAV 1,6-2,...

   Deliverytime

   Knott stofhoes KF13 t/m KF30

   Deliverytime

   Stofhoes aanhanger kopen

   Een stofhoes is een essentieel onderdeel van je aanhanger, boottrailer of caravan. Een stofhoes heeft namelijk meerdere functies, zoals het vocht- en stofvrij houden van de oplooprem, maar zorgt er ook voor dat er geen vuil in komt. De stofhoes wordt ook vaak wel een rubber manchet genoemd. Dit aanhanger onderdeel zorgt ervoor dat de trekstang gesmeerd blijft en zo het vet op de bewegende delen houdt. Als je ziet dat er zich een scheur(en) in je stofhoes bevindt, moet je deze op tijd vervangen. Wij hebben een ruim assortiment stofhoezen in verschillende maatvoeringen en merken van onder andere:

   • AL-KO stofhoes
   • AWD stofhoes
   • BPW stofhoes
   • Knott stofhoes
   • Peitz stofhoes
   • WAP stofhoes
   • Winterhoff stofhoes

   Heb je vragen over ons assortiment van stofhoezen? Of weet je niet helemaal zeker welke stofhoes aanhanger op jouw oplooprem gaat passen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste stofhoes.

    

   Waarom een stofhoes aanhanger vervangen?

   Een stofhoes aanhanger heeft best wel wat te verduren. Deze wordt namelijk blootgesteld aan alle weersinvloeden. Denk bijvoorbeeld aan warmte, vocht, maar vuil kan de stofhoes ook ernstig beschadigen, waardoor deze snel slijt. Wanneer je remt met je aanhanger schuift de buis of glijstang in doordat de aanhanger doorduwt. De remmen gaan werken doordat de oplooprem schuift. De glijstang is gemaakt van staal die vaak is ingevet. De stofhoes beschermt de glijstang van de oplooprem tegen alle bovengenoemde invloeden. Daarom is het zo belangrijk deze op tijd te vervangen.

    

   Welke stofhoes aanhanger moet ik kopen?

   Stofhoezen zien er bijna allemaal hetzelfde uit, maar je kunt uiteraard niet willekeurig elke stofhoes op jouw oplooprem monteren. Daarom moet je eerst altijd even kijken welk merk stofhoes je nodig hebt. Het merk kun je vaak terugvinden op het typeplaatje van de oplooprem. Daarnaast zijn de diameters/afmetingen belangrijk. De eerste diameter moet gemeten worden aan de zijkant van de koppeling. Daarna moet je de achterste diameter opmeten. Houdt ook rekening met een uitsparing voor de boutgaten.

    

   Stofhoes aanhanger vervangen

   Als je handig bent kun je natuurlijk ervoor kiezen om de stofhoes zelf te vervangen. Maar waar moet je nu precies op letten bij het vervangen van een stofhoes? Een lichte oplooprem heeft bijvoorbeeld een kleine oploopbuis. Hiervoor worden er dus kleinere diameters gebruikt. De maten staan vaak vermeld op het typeplaatje van de oplooprem. Zie je geen maten staan? Dan kun je zelf de maten opmeten. Dit kun je doen door de diameter aan de koppeling zijde te meten en de diameter aan de oploopremzijde. Let ook op eventuele uitsparingen van de montagebouten van de kogelkoppeling. Demontage doe je door middel met een steeksleutel 19. Draai eerst de bouten/moeren van de koppeling. Als deze los is kun je makkelijk de stofhoes verwijderen. Nu kun je de nieuwe stofhoes plaatsen. Je kunt de stofhoes ook nog vastbinden met een tiewrap. Vervolgens plaats je de koppeling weer terug en monteer de bouten/moeren opnieuw met een sleutel of ratel 19. Kom je er toch niet helemaal uit? Onderaan de product pagina’s van de stofhoezen vind je een handig video die uitlegt hoe je een nieuwe stofhoes op je oplooprem monteert.

   Stofhoes voor de aanhanger monteren video

   Hoe installeer je nou een stofhoes? In de video hieronder legt Merin uit hoe je je stofhoes vervangt. Ook geeft hij een aantal tips tijdens het vervangen en legt hij uit hoe je je koppeling controleert op slijtage!

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking