Oprijplaten voor aanhanger

Welke oprijplaten zijn geschikt voor uw aanhanger?

oprijplaten aanhangerEr is een groot aantal verschillende oprijplaten te koop voor professioneel gebruik. Van belang is het laadvermogen en daarbij is ook de lengte en de vorm van de oprijplaat van belang om te bepalen wat de oprijhoek wordt en dus ook de belasting.

 

De twee meest verkochte soorten oprijplaten voor de aanhanger

Onze meest verkochte oprijplaten zijn beide rechte oprijplaten met meer dan 1000 kg draagvermogen per stuk.

Stalen oprijplaten zijn voordeliger dan aluminium oprijplaten

Stalen oprijplaten 1100 kg

oprijplaat staal 246 cm 1100 kg

Deze oprijplaten zijn van gegalvaniseerd staal en hebben een lengte van 246 cm en een draagvermogen van 1100 kg. Door de borging van de oprijplaat met een haakse hoek kan deze in de riggel op het uiteinde van de aanhanger worden gehaakt wat verschuiven en ongewenste risico's voorkomt.

Deze oprijplaten worden gebruikt op aanhangwagens met een laadvermogen tot 2200 kg. Dit betekent in de praktijk dat deze worden toegepast op aanhangwagens met een bruto laadvermogen van 2700 kg. Deze oprijplaten wegen 26 kg per stuk en kunnen in de meest gevallen in de sleuven van Eduard aanhangers worden opgeborgen (30x6,5 cm)

Check hier de aanbieding voor deze oprijplaat en krijg 10 % korting bij aanschaf van twee stuks

Aluminium oprijplaten 1400 kg

Onze meest verkochte aluminium oprijplaten hebben dezelfde afmeting als de hierboven vermelde stalen oprijplaten maar zijn lichter en hebben een hoger draagvermogen. Louter voordelen dus. Het enige is dat ze in aanschaf duurder zijn.

Eduard aanhangers worden standaard met stalen oprijplaten geleverd. Het is mogelijk om tegen een meerprijs deze aanhanger met aluminium oprijplaten te bestellen.

Aluminium platen zijn sterker en lichter dan stalen oprijplaten

Ons assortiment aan oprijplaten maakt een onderscheid tussen stalen en aluminium oprijplaten.

Beide soorten zijn zeer robuust alleen is Aluminium natuurlijk lichter in het hanteren. Het vermelde laadvermogen is meestal het laadvermogen per rijplaat of anders staat er een totaal gewicht per set bij.

Bij een laadvermogen van één oprijplaat van 1100 kg per stuk is het totale laadvermogen van een set dus 2200 kg. Verder is het van belang om de hoek van de oprijplaat niet te steil te maken. In bovenstaande figuur ziet u dus een berekening van deze hoek.

Houd hiervoor ook rekening met de lengte van de oprijplaten. Ons advies is om een ruime veiligheidsmarge aan te houden voor de belasting van de oprijplaten. Aangezien de puntbelasting vaak veel hoger kan zijn.

Bekijk hier ons volledig assortiment oprijplaten

stalen oprijplaten zwaar eduard aanhangwagendirect.nl