Retouren

Het kan natuurlijk voorkomen dat je bestelde product niet aan je verwachtingen voldoet of het om een andere reden niet naar wens is. Wij willen het voor jou zo makkelijk mogelijk maken om het product te retourneren. Lees verder voor meer informatie, je kan natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Onze garanties

 • Gratis je product retour sturen met PostNL *
 • 30 dagen bedenktermijn, na ontvangst van je bestelling
 • Na ontvangst van je retour wordt je geld binnen 3 werkdagen teruggestort

 

Voorwaarden

 • Gratis retourneren bij minimaal orderbedrag van € 20,00
 • Retour sturen alleen mogelijk voor nieuwe ongebruikte artikelen in originele verpakking
 • 30 dagen bedenktermijn, na ontvangst van je bestelling. Daarna retourneren alleen in overleg met klantenservice mogelijk.
 • Alleen vooraf aangemelde retouren met bijbehorend kenmerk worden in behandeling genomen.

 

Retourproces

Je kan in je eigen account de bestellingen uit het verleden inzien en hier ook een zelf een retour voor aanmaken. Wij zien dan gelijk welke onderdelen je wil retourneren en sturen u dan per mail het retourlabel toe dat je op het pakket kan plakken.

Handleiding retourneren met screenshots    retourenformulier

 

 

 1. Maak een account aan met hetzelfde email adres dat je als "gast" gebruikt heeft om te bestellen (als je al een account hebt kan je deze stap overslaan).
 2. Log in op je account
 3. Ga naar Mijn bestellingen overzicht waar je recente orders staan weergegeven.
 4. Klik op 'bekijken' naast de order die je (deels) wil retourneren.
 5. Klik op 'artikel retourneren' om de retourzending aan te maken.
 6. Geef aan welke artikelen je wil retourneren en ook de hoeveelheid.
 7. Omschrijf a.u.b. zo duidelijk mogelijk de reden van het retourneren.
 8. Klik rechtsonder op 'verstuur'.
 9. Na ontvangst van uw retourmelding sturen wij je een verzendlabel toe die je kan gebruiken om de zending bij een PostNL afhaalpunt in te leveren (let op: alleen zendingen tot 30 kg kunnen met PostNL verzonden worden, als je pakket zwaarder is verzoeken wij je contact met onze klantenservice op te nemen).
 10. Na ontvangst en beoordeling van je retour storten wij het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen weer op je rekening.

Let op: alleen vooraf aangemelde retouren met bijbehorend kenmerk worden in behandeling genomen!

 

Veelgestelde vragen over retourneren

 

Wat is de status van  mijn retourzending?

In je account kan je zien wat de actuele status is van het retour gestuurde artikel is. je hebt zelf in je account het retour aangemaakt en wij houden je op de hoogte van de afwikkeling. Zodra de retour is goedgekeurd ontvang je hier een melding van en wordt het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen teruggestort. Aarzel niet om bij vragen onze klantenservice te contacteren.

 

Ik wil een artikel ruilen

Artikelen kun je ruilen door de artikelen te retourneren en vervolgens gelijk een nieuwe bestelling te plaatsten op de website. Zo zie je gelijk bij de actuele voorraad of het onderdeel nog beschikbaar is. Wij adviseren je bestelling meteen te bevestigen, zeker als de voorraad nog maar gering is. Wij storten dan het aankoopbedrag van de retour gestuurde artikelen weer naar je terug. Zo krijg je het snel het juiste onderdeel thuisgestuurd!

Let op: als je een nieuwe bestelling plaatst om je verkeerde artikel(en) te vervangen, hou er dan rekening mee dat je de nieuwe bestelling opnieuw eerst dient te betalen. Wij kunnen helaas vanwege technische redenen de bestellingen niet met elkaar verrekenen. Na ontvangst van het retour storten wij hier het aankoopbedrag weer van terug via dezelfde methode als je gebruikt hebt om te betalen.

 

Ik heb gekozen voor achteraf betalen, wat kan ik doen?

Indien je de artikelen binnen een week na ontvangst retour stuurt kunnen wij de facturen met elkaar verrekenen. Stuur je de onderdelen na 1 week na ontvangst retour dan adviseren wij je om contact met ons op te nemen om de beste oplossing te bespreken.

 

Ik wil niet online een retour aanmaken, wat kan ik doen?

Dan kan dit ook met een formulier dat je zelf kunt invullen. Print dit retourformulier uit en voeg het toe bij de retourzending. Let op, bij deze methode ben je zelf verantwoordelijk voor de verzendkosten. De producten die je wil retourneren kun je samen met het ingevulde retour formulier naar het onderstaande adres verzenden.

 

Aanhangwagendirect.nl
Pompmakker 3
8447 GJ Heerenveen

* Dit geldt 1 keer per bestelling met een totale minimale orderwaarde van € 20,- en enkel voor alle pakketten tot maximaal 30kg en wanneer u zelf de retour aanvraag aanmaakt in uw account. Neem bij zwaardere pakketten contact op met de klantenservice.