• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Kunststof spatborden voor aanhangers

   Ons assortiment spatborden in kunststof uitvoering direct uit voorraad leverbaar. Bepaal aan de hand van de Inchmaat van het wiel het juiste spatbord. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   42 Producten

   Een Kunststof spatbord aanhanger kopen

   Spatborden zitten op iedere aanhangwagen. Spatschermen dienen voor veiligheid en bieden bescherming bij opspattend vuil. Een kunststof spatbord wordt gemaakt van licht materiaal. Door het gebruik van zoveel mogelijk lichte materialen voor een aanhangwagen blijft het bruto laadvermogen het hoogst. Het lichte kunststof (PE) materiaal is wel erg stevig en hard, maar niet sterk genoeg om op te staan, een kunststof spatbord alleen bedoeld ter bescherming van water en ander vuil. Doordat de spatborden aan de zijkant van de laadbak uitsteken zijn de spatborden kwetsbaar. Rijdt je ergens tegenaan, grote kans dat de spatborden zijn beschadigd. Deze moeten dan worden vervangen. Bij aanhangwagendirect.nl zijn alle spatborden direct uit voorraad leverbaar. Wij hebben kunststof spatborden geschikt voor 8 inch, 10 inch, 12 inch en 13 inch. Zoals je vast al weet moeten aanhangers aan veel verschillende eisen voldoen. En een kunststof spatbord is daar één van. Spatborden zijn wettelijk verplicht. Het belangrijkste waar op gelet moet worden is de stand van de wielen. De wielen mogen namelijk niet uitsteken ten opzichte van de spatschermen. Een kunststof spatbord dient ook voor de veiligheid. Door de spatborden kom je niet gelijk in contact met de wielen. De Anssems GT uitvoeringen worden geleverd met kunststof spatborden. Dit zijn gesloten aanhangwagens en bakwagens. Deze worden hier gebruikt omdat deze aanhangwagens meestal niet worden gebruikt voor zware klussen. Ook wordt er gekozen voor deze spatborden om de strakke uitstraling.

   Spatborden zijn wettelijk verplicht

    

   Welke kunststof spatbord heb ik nodig?

   Wij verkopen een kunststof spatbord in veel verschillende afmetingen en voor iedere inch maat. De grootte van de spatschermen wordt bepaald door de grootte van het wiel. Met een 8 inch wiel die vaak worden gebruikt bij bakwagens of vouwwagens is het spatbord bijvoorbeeld kleiner dan bij een 13 inch wiel. De afmetingen van het kunststof spatbord staan ook bij ieder artikel vermeld. Kunststof spatborden zijn niet het enige type spatbord wat wij aanbieden. In ons spatbord assortiment zitten ook aluminium -en metalen spatborden. Deze zijn zwaarder maar logischerwijs ook sterker maar minder flexibel. De spatborden zijn verplicht maar de keuze van het materiaal is vrij. Alle spatborden van Aanhangwagendirect.nl voldoen aan de wettelijke eisen. Weet je niet zeker welk kunststof spatbord geschikt is voor jouw aanhanger? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste kunststof spatbord.  

    

   De voordelen van een kunststof spatbord

   Het grote voordeel van een kunststof spatbord voor aanhangwagens is dat het een licht relatief flexibel materiaal is. Toch is het kunststof wel sterk. Een ander groot voordeel is dat de kunststof spatborden geen scherpe randen kunnen hebben. Ook is het kunststof een duurzaam materiaal wat natuurlijk niet kan gaan roesten en er kunnen ook geen deuken in de spatschermen komen. Een aanhangwagen met twee assen heeft andere spatschermen. Deze zijn groter dan de standaard spatborden voor enkelassers. Aanhangers die kunnen beschikken over tandem spatborden zijn: gesloten aanhangers en bakwagens. Een kunststof spatbord kan op verschillende manieren worden bevestigd. Hiervoor zijn steunen, bevestigingsmateriaal (een zelf samengesteld set bouten) en een bevestigingsbeugel beschikbaar. Ook kan je een kunststof spatbord monteren met schroeven of blindklinknagels.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking