Kunststof spatborden voor aanhangers

Ons assortiment spatborden in kunststof uitvoering direct uit voorraad leverbaar. Bepaal aan de hand van de Inchmaat van het wiel het juiste spatbord.
Lees meer
Sorteren op:
12,95

10,70 excl. BTW

12,95

10,70 excl. BTW

Sale
16,95 14,95

12,36 excl. BTW

Kunststof spatborden voor de aanhanger

Spatborden zitten op iedere aanhangwagen. Spatschermen dienen voor veiligheid en bieden bescherming bij opspattend vuil. De kunststof spatborden worden van een licht materiaal gemaakt. Door het gebruik van zoveel mogelijk lichte materialen voor een aanhangwagen blijft het bruto laadvermogen het hoogst. Het lichte kunststof (PE) materiaal is wel erg stevig en hard, maar niet sterk genoeg om op te staan, de spatborden zijn alleen bedoeld ter bescherming van water en ander vuil.

Doordat de spatborden aan de zijkant van de laadbak uitsteken zijn de spatborden kwetsbaar. Rijdt je ergens tegenaan, grote kans dat de spatborden zijn beschadigd. Deze moeten dan worden vervangen. Bij aanhangwagendirect.nl zijn alle spatborden direct uit voorraad leverbaar. 

Welke afmeting kunststof spatbord heb ik nodig?

Wij verkopen kunststof spatborden in veel verschillende afmetingen en voor iedere inch maat. De grote van de spatschermen wordt bepaald door de grote van het wiel. Met een 8 inch wiel die vaak worden gebruikt bij bakwagens of vouwwagens is het spatbord bijvoorbeeld kleiner dan bij een 13 inch wiel. De afmetingen van het spatscherm staan ook bij ieder artikel vermeld.

Kunststof spatbord, of metaal?

Kunststof spatborden zijn niet het enige type spatbord wat wij aanbieden. In ons assortiment zitten ook aluminium -en metalen spatborden. Deze zijn zwaarder maar logischerwijs ook sterker maar minder flexibel. De spatborden zijn verplicht maar de keuze van het materiaal is vrij. Alle spatborden van Aanhangwagendirect.nl voldoen aan de wettelijke eisen.

Materialen spatbord 

  • Traanplaat
  • Kunststof
  • Staal

Zijn spatborden voor de aanhanger verplicht?

Zoals je vast al weet moeten aanhangers aan veel verschillende eisen voldoen. En  een spatbord is daar één van. Spatborden zijn wettelijk verplicht. Het belangrijkste waar op gelet moet worden is de stand van de wielen. De wielen mogen namelijk niet uitsteken ten opzichte van de spatschermen. De spatborden dienen ook voor de veiligheid. Door de spatborden kom je niet gelijk in contact met de wielen. 

Anssems GT spatborden

De Anssems GT uitvoeringen worden geleverd met kunststof spatborden. Dit zijn gesloten aanhangwagens en bakwagens. Deze worden hier gebruikt omdat deze aanhangwagens meestal niet worden gebruikt voor zware klussen. Ook wordt er gekozen voor deze spatborden om de strakke uitstraling.

Spatbord bevestigingsmateriaal

Een kunststof spatbord kan op verschillende manieren worden bevestigd. Hiervoor zijn steunen, bevestigingsmateriaal (een zelf samengesteld set bouten) en een bevestigingsbeugel beschikbaar. Ook kan je de spatschermen monteren met schroeven of blindklinknagels.

Flexibele spatlappen voor het spatbord

Een spatlap is ook bedoeld om opspattend vuil tegen te houden. Er zijn verschillende soorten spatlappen. Wij bieden flexibele en harde spatlappen aan. Deze kan je direct op de kunststof spatschermen schroeven. Door hier gebruik van te maken houdt je het meeste opspattende vuil tegen. 

Voordelen van kunststof spatborden voor de aanhanger

Het grote voordeel van kunststof spatborden voor aanhangwagens is dat het het een licht relatief flexibel materiaal is. Toch is het kunststof wel sterk. Een ander groot voordeel is dat de kunststof spatborden geen scherpe randen kunnen hebben. Ook is het kunststof een duurzaam materiaal wat natuurlijk niet kan gaan roesten en er kunnen ook geen deuken in de spatschermen komen.

Kunststof spatborden voor de tandemasser

Een aanhangwagen met twee assen heeft andere spatschermen. Deze zijn groter dan de standaard spatborden voor enkelassers. Aanhangers die kunnen beschikken over tandem spatborden zijn: gesloten aanhangers en bakwagens. Alles is direct leverbaar en voordelig online te bestellen. Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen met onze klantenservice.