• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   CEE camping stekkers en toebehoren

   Een camping stekker kopen? Bekijk ons volledig overzicht camping, caravan en camper stekkers en verloopkabels Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   15 Producten
   CEE naar Schuko stekkerdoos - 15 cm

   CEE naar Schuko stekkerdoos - 15 cm

   3 polige CE Stekker - zwarte contrastekker met a...

   Deliverytime

   Verloopstekker camping/boot blauwe contra stekker.

   Deliverytime

   Verlengkabel 20 Mtr CEE

   Deliverytime

   Verloopkabel 40 cm van schuko naar CEE

   Deliverytime

   CEE 3-weg splitter

   Deliverytime

   Camping stekker kopen

   Elektriciteitsvoorzieningen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken op een camping. Vroeger hield bijna iedereen de biertjes koud in emmers gevuld met koud water, maar nu heeft vrijwel elke kampeerder/vakantieganger wel een elektrische koelbox of koelkast. Ook heb je natuurlijk stroom nodig voor je mobiele telefoon, koffiezetapparaat en verlichting. Maar welke en wat voor stekker camping heb je nu precies nodig? Het soort camping stekker dat je nodig hebt hangt af van de aansluitingen die op de camping aanwezig zijn. Ook speelt de afstand vanaf de stroompaal naar het kampeermiddel een belangrijke rol.

   Wat voor camping stekker heb je nodig?

   Het is een echte aanrader om van te voren te achterhalen wat voor camping stekker systeem de betreffende camping gebruikt en hoeveel ampère deze biedt. Je kunt deze informatie vaak vinden op de website van de camping of in campinggidsen van bijvoorbeeld de ANWB of ACSI. Campings in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland en Noord-Frankrijk hebben vaak een cee stekker camping doos. Deze kun je vaak herkennen aan de blauwe kleur en de drie gaatjes (vrouwelijk). Om jezelf van stroom te voorzien op de camping heb je dus een blauwe stekker camping (mannelijk met drie pinnetjes) nodig. Heeft een camping een randaard of penaarde stopcontact zitten? Dan kun je hiervoor een Zuid-Europees verloopsnoer stekker camping gebruiken. Zuid-Europese campings beschikken vaak over een penaarde stopcontact (twee gaten en een pin). Om een cee verlengsnoer of stekkerdoos aan te sluiten heb je een Zuid-Europees verloopsnoer nodig.  Ben je van plan om je vakantie te vieren in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk? Dan is een cee blauwe stekker camping voldoende, maar er zijn uitzonderingen met een EK stopcontact (bevatten rechthoekige gaten ). Het is daarom geen gek idee om een Engels verloopsnoer mee te nemen van UK naar een cee stopcontact. Gaat de reis naar Zwitserland? Dan heb je een Zwitsers verloopsnoer of verloopstekker nodig.

   Waarom een cee stekker camping kopen en geen ‘normale’ verlengkabel?

   Het is altijd handig om in het bezit te zijn van een cee verlengsnoer, in plaats van een ‘gewoon’ verlengsnoer met een randaarde camping stekker Een verlengkabel die je thuis gebruikt is gemaakt van een soort van PVC en mogen vanwege veiligheidsregels niet gebruikt worden op campings. Wil je toch een verlengkabel van thuis aansluiten op de stroompaal met cee aansluiting? Dan moet je hiervoor een verloopsnoer gebruiken. Een normale randaarde of penaarde camping stekker past namelijk niet in een CEE aansluiting.

   Tip: Je kan ook kiezen voor een cee haakse camping stekker verlengkabel in plaats van een normale cee verlengkabel. Deze heeft namelijk  een CEE ingang en ook een randaarde ingang. Op deze manier kun je ook een randaarde of penaarde camping stekker gebruiken. Dit is helemaal handig als je ook als je naast het aansluiten van de caravan of camper, ook een haspel in de voortent wil.

   Meer weten over een camping stekker?

   Heb je vragen over een camping stekker of cee verlengsnoer? Of weet je niet zeker welke camper stekker je precies moet kiezen? Neem dan gerust contact op met ons klantenservice. Wij helpen je graag bij het maken van een keuze van de juiste camping stekker door middel van een vrijblijvend advies.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking