• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Merken

   Prijs

   -
   12 Producten
   Fogpoint met stekker - 85x75x55 mm

   Deliverytime

   Mistlamp LED - 100x80x25 mm

   Deliverytime

   Mistlamp LED - 95x25mm

   Deliverytime

   Mistlamp LED - 140x77mm

   Deliverytime

   Mistachterlicht aanhanger kopen

   Zijn jouw mistlampen aanhanger kapot en toe aan vervanging? Of heb je geen geïntegreerde mistachterlichten? Mistlichten en achteruitrijlichten zijn van cruciaal belang om je medeweggebruikers goed op de hoogte te houden van je aanwezigheid op de weg en van je bedoelingen. Aanhangwagendirect beschikt over een mooi assortiment van verschillende mistlampen aanhanger en achteruitrijlampen. Zoek je liever duurzame led mistlampen aanhanger? Ook dan ben je bij aanhangwagendirect aan het juiste adres. Heb je vragen over een bepaalde mistlamp aanhanger en wil je graag meer informatie en advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met het uitkiezen van de juiste mistlamp voor je aanhanger

   Net zoals bij auto’s moeten ook aanhangers voorzien zijn van een mistachterlicht

    

   Zijn mistlampen aanhanger verplicht?

   Net zoals bij auto’s moeten ook aanhangers voorzien zijn van een mistachterlicht. Dit is echter niet altijd vanzelfsprekend bij bestaande aanhangwagens. Mistlampen zijn verplicht voor aanhangers onder 750 kg ongeacht het bouwjaar met uitzondering als de trekkende auto geen mistachterlicht heeft. Aanhangers die zwaarder zijn als 750 kg moeten verplicht over één of meerdere mistachterlichten beschikken maar niet als de aanhanger voor 31 december 1997 is gebouwd.  Voor achteruitrijlampen geldt een verplichting als de aanhanger na 31 december 2012 in gebruik is genomen.

   Uitzonderingen mistllichten aanhanger regels

   • Als het trekkende voertuig niet verplicht is te zijn uitgerust met een mistlamp, dan is dit ook niet verplicht voor de aanhanger. Dit komt vaak voor bij oldtimers.
   • Een fietsendrager die uitgerust is met eigen verlichting wordt niet gezien als een aanhangwagen. Mistlampen aanhanger zijn dan volgens de Nederlandse wetgeving dan ook niet verplicht. Houdt er rekening mee dat dit in andere Europese landen wel geldt.

   De regelgeving tussen lichte en zwaardere mistachterlichten aanhanger lijkt vreemd, maar heeft een simpele reden. Een aanhanger met een met een maximum toegestane massa van minder dan 750 kg beschikt niet over een eigen kenteken, hierdoor is de leeftijd niet vast te stellen en kan dus ook niet worden bepaald of de aanhanger moet voldoen aan de inrichtingseisen vóór of ná 1 januari 1998. De verplichting van mistlampen aanhanger zijn ingegaan per 1 januari 2005.

    

   Led achteruitrijlampen en mistlampen aanhanger kopen 

   Veel mensen kiezen vaker voor led verlichting voor de aanhanger omdat ze energiezuiniger zijn en daarom ook een stuk langer meegaan. Daarnaast zorgen led mistlampen er voor dat je nog beter te zien bent op de weg omdat led veel helderder licht geeft. Ze zijn duurzaam om het feit dat ze ook niet snel stuk gaan door trillingen. Het kan soms voorkomen dat er zich storingen kunnen voordoen bij led verlichting. Dit komt omdat led verlichting minder stroom neemt. Hierdoor kan bijvoorbeeld jouw mistlamp aanhanger gaan knipperen. Als dit het geval is spreekt men van CANBUS storingen. Je kan dit eenvoudig oplossen door losse weerstanden op de massa draad te monteren. Het is helaas niet op vooraf te zeggen of er zich storingen kunnen voordoen omdat dit per auto  en zelfs type mistachterlicht aanhanger verschillend kan zijn.

    

   Hoe sluit je een mistachterlicht aanhangwagen aan?

   Als je bestaande achterlichtlamp geen goedgekeurde aanhanger mistlamp bevat, dan kun je een losse unit erop monteren. De beste plaatst voor het plaatsen van een mistachterlicht aanhanger is links van de middellijn van de aanhanger, zo voorkom je verwarring met de remlichten. Daarnaast moeten de mistlampen ook voorzien zijn van de elektrische bedrading van de aanhangwagen. De voedende draad (+) dien je te verbinden met pool 2 van de verlichtingsstekker. Als je dit doet bij een 7-polige stekker dan kan dit tot een conflict leiden. Pool 2 kan namelijk ook al bezet zijn door een andere (optionele) stroomaansluiting naar de aanhanger. Bij een aangesloten aanhanger zullen de mistlampen aanhanger continue gaan branden. Het gebruik van een 13-polige stekker voorkomt dit probleem. Een  Mistlamp aanhanger moet je vanaf de bestuurdersplaats kunnen bedienen. Losse mistlampen met een eigen schakelaar op de lamp zelf is verboden.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking