• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Aanhanger assen geremd

   Geremde assen voor aanhangwagens - ruime keuze uit merken, maten en draagvermogens - 750 kg/850 kg/1000 kg/1050 kg/1300 kg/1350 kg/1500 kg/1800 kg Toon meer

   Merken

   Capaciteit

   Steekmaat

   Prijs

   -
   121 Producten

   Hier vind je ons volledig overzicht aanhanger assen geremd. Wij hebben een ruim assortiment geremde aanhanger, trailer, caravan, vouwwagen en bagagewagen torsie assen van de merken Knott, BPW & AL-KO. Onze aanhangwagen assen geremd zijn torsie geveerd. Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste aanhanger assen geremd? Neem gerust contact met ons op.

    

   Alles wat je moet weten wanneer je een geremde as gaat kopen

   Wij hebben bijna alle maten aanhanger assen te koop maar voor je een as gaat bestellen is het belangrijk om te weten welke eigenschappen (padmaat, flensmaat, steekmaat en draagvermogen) de as heeft die je wil vervangen. Hieronder leggen we uit welke gegevens relevant zijn en hoe je deze achterhaalt en meet.

   Hier vind je onze keuzehulp

   Onze merken aanhanger assen geremd

   • Knott
   • BPW
   • AL-KO

    

   Padmaat en flensmaat aanhanger as

   De padmaat (pad afstand) van een as is de h.o.h. (hart op hart) afstand van de padden (bevestigingspunten) ten opzichte van elkaar. In veel gevallen zitten de boutgaten in het midden van de padden maar niet altijd. Het is hierom belangrijk dat je altijd vanuit het midden van de padden meet en niet vanuit het midden van de bevestigingsgaten.

   De flensmaat (flensafstand) van een torsie as is de afstand tussen de buitenzijden van beide remtrommels.

    

   Steekmaat geremde as

   De steekmaat van geremde assen/wielen wordt omschreven met een tweetal cijfers, dit is het aantal boutgaten keer de steekcirkel.

   Het aantal boutgaten is natuurlijk eenvoudig te controleren. De steekcirkel is de diameter van een denkbeeldige cirkel die door door het hart van de boutgaten getrokken kan worden.

   Hier lees je hoe je eenvoudig zelf de steekmaat meet

    

   Draagvermogen torsie as

   Het is ook belangrijk om te weten wat het benodigde draagvermogen van de as is. Draagvermogens van geremde torsie assen variëren van 750 kg t/m 1800 kg. Met het draagvermogen van een as wordt het maximale draagvermogen bedoeld.

   Assen worden tijdens de productie voorzien van een typeplaatje, hierop staat vermeld wat het maximale draagvermogen van de as is. Als deze gegevens niet beschikbaar of langer leesbaar zijn (komt regelmatig voor) raden wij je aan het kenteken bij het RDW op te zoeken, hier vind je het maximale draagvermogen van de aanhanger; bij een enkelasser is deze gelijk aan het draagvermogen van de as, bij een tandemasser dien je dit door twee te delen en bij een tridemasser (3-asser) door 3.

   Je vindt bij ons geremde assen met de volgende draagvermogens

   Let op: je kan een as altijd voor een model met meer draagvermogen vervangen maar niet voor een met minder draagvermogen.

   • 750 kg aanhanger assen geremd
   • 850 kg aanhanger assen geremd
   • 1000 kg aanhanger assen geremd
   • 1200 kg aanhanger assen geremd
   • 1050 kg aanhanger assen geremd
   • 1300 kg aanhanger assem geremd
   • 1350 kg aanhanger assen geremd
   • 1500 kg aanhanger assen geremd
   • 1800 kg aanhanger assen geremd

    

   Persoonlijk advies bij het selecteren van de juiste aanhanger as geremd

   Weet je na het lezen van de bovenstaande informatie nog niet zeker welke geremde aanhanger as je nodig hebt? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder!

    

   Wanneer wordt mijn as geleverd?

   De meeste assen kunnen wij uit voorraad leveren en worden dan ook binnen drie werkdagen op het gewenste adres geleverd. Voor de minder gangbare en maatwerk assen verschillen de levertijden. Neem voor exacte levertijden contact op met onze klantenservice.

    

   Aanhanger assen gebruikt

   Wij adviseren je om geen tweedehands aanhanger assen geremd te aan te schaffen, deze zijn vaak beschadigd en/of versleten. Het is beter om een nieuwe as te kopen, deze zijn over het algemeen goedkoop ten opzichte van tweedehands assen. en een ander voordeel van nieuwe assen is dat je er garantie op hebt en er zeker van kan zijn dat alles naar behoren zal gaan werken.

    

   Torsie as aanhanger repareren

   Wanneer het mogelijk is een as te repareren (denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van de torsie vering) zijn deze kosten vaak net zo hoog als van het vervangen van de complete as voor de aanhanger. Door de grote omloopsnelheid kunnen wij assen van de merken KNOTT, AL-KO en BPW zeer voordelig aanbieden. Zo krijgt u een as van een premium merk voor een scherpe prijs direct uit voorraad geleverd.

    

   Welke as heb ik nodig

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking