• Gratis verzending v.a. €50,- €100,-
  • Voor 18:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retour

Altijd de juiste aanhanger, trailer & caravan koppeling

Altijd de juiste koppeling voor uw aanhanger. Direct Uit voorraad leverbaar. Maak hier een keuze uit de juiste productgroep.
Lees meer

Merken

Wij bieden compleet assortiment aanhanger en trailer koppelingen. In de meeste gevallen adviseren wij een koppeling voor exact hetzelfde model te vervangen. Dan weet je namelijk zeker dat de aansluitmaten en de trekkracht overeen komen.

Welke koppeling heb ik nodig?

Wil je de koppeling voor een ander model vervangen dan er nu op zit? Dan is het belangrijk dat je met de volgende punten rekening houdt:

Merk - dit is alleen bij geremde koppelingen relevant (voor ongeremde koppelingen is het merk niet van toepassing)

Geremd of ongeremd - eerst is het belangrijk om te bepalen of je een geremde of een ongeremde koppeling hebt.

Trekvermogen - het is belangrijk om te weten wat het minimale trekvermogen van de koppeling moet zijn.

Bevestigingsvorm - de bevestigingsvorm is de vorm waarom de koppeling bevestigd dient te worden; deze kan rechthoekig of rond zijn en is er in verschillende breedtes.

Aansluitmaten - tot slot is het belangrijk om de aansluitmaten te controleren zodat je zeker weet dat deze overeen komen met de huidige. Deze kunnen horizontaal, verticaal of een combinatie van beiden zijn.

Je vind bij ons de volgende koppelingen:

Ongeremde koppelingen

Geremde Knott koppelingen
Geremde AL-KO kopppelingen
Geremde Winterhoff koppelingen
Geremde Albe koppelingen

Welke toebehoren heb ik nodig?

softdock soft dock softdocks soft docks  voor aanhangers trailer vouwwagens caravans aanhangwagendirect.nlSoftdocks - een softdock kan over de bovenzijde van de koppeling geplaatst worden en zorgt er voor dat wanneer deze de auto raakt geen van beiden beschadigd raakt.

Breekkabels - een breekkabel zorgt voor een extra stukje veiligheid. Wanneer door omstandigheden de trailer ontkoppeld raakt blijft deze nog aan de breekkabel hangen zodat je veilig langs de weg kan gaan staan. Een gemonteerde breekkabel is verplicht tijdens het rijden.

disselweger aanhanger trailer vouwwagen caravan voordelig goedkoop goed aanhangwagendirect.nlDisselwegers - met een disselweger kan je wegen wat de druk van de aanhanger op de kogel van de auto is.

Hoe beveilig ik mijn koppeling?

scm gekeurde sloten voor aanhangers trailers vouwwagens caravans verzekering verzekeren aanhangwagendirect.nlDisselsloten - disselsloten worden onder, boven of om de koppeling heen geplaatst. Deze koppelingssloten zorgen er voor dat de aanhanger niet aan- en afgekoppeld kan worden wanneer deze op slot staan.

Verzekeraars eisen in de meeste gevallen dat je gebruik maakt van een SCM gekeurd slot als je de aanhanger wil verzekeren. SCM gekeurde sloten vind je hier en ongekeurde disselsloten hier.

steekslot voor koppeling koppelingen veilig slot beveiliging voordelig aanhangwagendirect.nlSteeksloten - steeksloten worden in het handvat van de koppeling geplaatst en zorgen er voor dat deze niet meer naar boven en beneden kan. Steeksloten vind je hier.