• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Spanbanden motor- en autotransport

   Veilige disselsloten van AanhangwagenDirect ✅ Voor aanhanger of caravan ✅ koker-, onderbouw- , AL-KO-, schuif- & beugelsloten ✅ Direct leverbaar Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   42 Producten

   Spanbanden voor autotransport kopen

   Wanneer je een aanhanger hebt gebruik je ook vaak spanbanden. Zo verkopen wij specifieke spanbanden voor autotransport welke 3-delig zijn en de velgen niet beschadigen.

   Natuurlijk hebben we ook normale sjorbanden met een klemgesp en autotransport spanbanden met een ratel. Allemaal in verschillende gewichtsklassen en sterktes. Zo zit er altijd de juiste spanband tussen. Spanbanden zijn super handig om op een vellige manier jouw lading goed vast te zetten. Wij verkopen spanbanden van de volgende merken:

   • AWD
   • Acebikes
   • Novio
   • ProPlus

   Heb je vragen over ons assortiment spanbanden kopen voor autotransport? Of weet je niet helemaal zeker of een bepaalde spanband geschikt is voor jouw toepassing? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij voorzien je graag van een vrijblijvend advies.

    

   Spanbanden met ratel en spanbanden zonder ratel

   Trekbanden/sjorbanden zijn de lichtste spanbanden in ons assortiment. Dit zijn nagenoeg de meest gebruikte spanbanden voor autotransport. Door de gesp kun je op een makkelijke manier een lus maken. Zo kun je deze met handkracht vast trekken. Een spanband met een vaste ratel is handig om bijvoorbeeld fietsen, surfplanken en andere soorten lading vast te spannen. Wij raden af dit type spanbanden te gebruiken voor motors, scooter of boten. Hiervoor kun je beter een 2 tons spanband met losse ratel en haak gebruiken. Als je er zeker van wilt zijn dat je spanbanden het maximale gewicht van je vracht aankunnen, hoef je alleen al te kijken naar de kleur van de spanbanden. Zo kan een oranje spanband met ratel 5000 kg hebben. Deze hebben we ook in een 2-delige variant beschikbaar en de autotransport variant kan 3000 kg hebben.

    

   Autotransport spanbanden

   Ben je van plan zware lading zoals een auto te vervoeren? Daarvoor moet je echte krachtpatsers van spanbanden gebruiken. Voor deze toepassingen zijn speciale auto transport spanbanden voor autotransport ontwikkelt. Deze kun je uiteraard ook terug vinden in ons assortiment. Met deze spanbanden kan een auto niet alleen goed en stevig aan de wielen, maar ook zonder enige kans op beschadiging aan de velgen, vast gemaakt worden. Als je een auto op een autoambulance wilt vervoeren dien je deze altijd vaste te sjorren aan de velgen van de auto omdat de vering tijdens het vervoer in kan veren.

    

   Motor spanbanden kopen

   Ben je in het bezit van een motor? Dan wil je die uiteraard ook veilig en onbeschadigd vervoeren. Door gebruik te maken van motor spanbanden zorg je voor extra stabiliteit, en zorg je ervoor dat je motor tijdens de rit niet gaat schuiven. Om je motor met motor spanbanden autotransport vast te zetten heb je tenminste twee bevestigingspunten nodig. Daarnaast zijn er ook nog speciale motor spanbanden voor het achterwiel van je motor. Dit soort motor spanband wordt ook wel een wielharnas genoemd. Deze wielharnassen passen vrijwel op elke wielmaat en kun je op het voor- of achterwiel van je motor plaatsen. Onze wielharnassen beschikken over speciale wrijvingsmaterialen voor maximale veiligheid tijden het transport. Daarnaast zijn ze ook nog eens eenvoudig te monteren en te verwijderen. Door de bijgeleverde draagtas kun je ze ook mooi opbergen en weer meenemen. Kortom, kun jij met deze wielharnassen jouw motor met een gerust hart vervoeren. Wil je graag spanbanden aan je motor stuur vastmaken? Dan is de Ratchet Strap Deluxe Duo van het merk Acebikes een goede keus. Deze spanbanden zijn uitgerust met rubber beklede haken en kunstmatige schapenwollen hoezen. Op deze manier raakt het stuur van je motor niet beschadigd.

    

   Hoe werken spanbanden?

   Spanbanden worden meestal gebruikt om een lading vast te zetten op aanhangers, vrachtwagens of bijvoorbeeld opleggers om de lading te zekeren. Als het een spanband met een ratel betreft, breng je de ratel in de juiste positie door de hendel omhoog te doen en heen en weer te bewegen. Als de ratel op de juiste plek zit kan het spandeel er gemakkelijk door heen geleid worden. Als dit gedaan is leg je de spanband om de lading heen. Leg de ratel plat en begeleid het spandeel van onder naar boven door de sleuf. Haal de sleuf omhoog, daarna in dezelfde richting terug. Trek de band helemaal door de sleuf heen tot de band helemaal strak om de lading heen zit waar door het geen kant meer op kan.
   Tot slot ratel je de span band vast door duwbewegingen te maken met de hendel. Als de spanband helemaal strak getrokken is kan je de hendel weer in een liggende positie brengen tot dat je merkt dat hij vast klinkt. Als hij is vast geklikt is de lading goed gezekerd.

    

   Hoe maak je de spanbanden los?

   Een spanband losmaken doe je door de ratel te ontgrendelen. Je haalt de hendel uit de liggende positie door het omhoog te trekken en de vergrendelplaat los te laten. Je kan nu het spandeel gemakkelijk uit de bandsleuf trekken. Nu is de spanband weer los.

    

   Hoe gebruik je spanbanden?

   Spanbanden worden erg veel gebruikt. Door het gebruik van spanbanden weet je zeker dat een lading goed verankerd wordt. Spanbanden zorgen er voor dat de lading die je vervoert veilig aan komt op de eindbestemming. Bij aanhangers wordt er vaak gebruikt gemaakt van sjorogen. Sjorogen worden bevestigd in de vloer van een aanhanger of oplegger, de haak aan het uiteinde van een spanband kan worden vast gehaakt aan het sjor oog zodat de spanband niet los schiet. Hier door weet u zeker dat de lading veilig op de eindbestemming zal komen. Meer info over het gebruik van spanbande lees je in ons blog over het vastmaken van de de lading op de aanhanger.

    

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking