Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Knott oplooprem aanhanger

  Hier vind je ons assortiment Knott oploopremmen. Het trekvermogen van een Knott oplooprem ligt tussen de 1400 kg en 3500 kg. Voordelig online bestellen en snel geleverd. Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  12 Producten
  Oplooprem KRV7,5-C koker 70 mm

  Deliverytime

  429,95
  Bekijken
  Oplooprem KRV 13-C FG (1400 kg)

  Deliverytime

  381,95
  Bekijken
  Nieuw
  Oplooprem KF30-C (3000kg) V-dissel

  Deliverytime

  374,95
  Bekijken

  Complete KNOTT oplooprem  kopen

  Wij hebben een ruim assortiment Knott oploopremmen. Wij hebben de volgende types: KF, KFL, KFG, KRV en KFGL. Doordat wij als Knott dealer grootschalig kunnen inkopen zijn wij in staat Knott oploopremmen direct uit voorraad tegen scherpe prijzen te leveren vanuit Nederland. Knott onderdelen worden veel gebruikt in de af montage van onder andere aanhangers, trailer, boottrailers en caravans doordat ze hoogwaardige onderdelen fabriceren.

   

  Type KNOTT oploopremmen

  Aanhangwagendirect.nl levert verschillende Knott oploopremmen. Zo hebben wij de types: KF, KFL, KFG & KFGL. Deze worden het meeste gebruikt, dit zijn oploopremmen met driehoeksplaten. De KHA & KHD zijn in hoogte verstelbaar. Tot slot zijn er nog de Knott KRV types, deze zijn geschikt voor ronde of vierkante dissels.

   

  Welke Knott oplooprem heb ik nodig voor mijn aanhanger?knott oplooprem oploopremmen typeplaatje vervangen welke hoe versie serie uitvoering oud nieuw

  Als het goed is de oplooprem van je aanhanger voorzien van een typeplaatje, zoals in de afbeelding hiernaast. Het merk staat bovenaan het typeplaatje, in dit geval Knott. Daaronder staat het typenummer dat is hiernaast KF20. Soms hebben types meerdere uitvoeringen, zo ook de oplooprem hiernaast. Dit is een uitvoering A. Het trekvermogen van deze oplooprem is 2000 kg, deze vind je rechts onderaan het typeplaatje. Houd er rekening mee dat het hierbij gaat om het totaal trekvermogen (inclusief lading).

  Mocht je na het lezen van de bovenstaande informatie nog niet weten welke oplooprem je nodig hebt, neem dan contact op met onze klantenservice!

   

  Knott oplooprem onderdelen vervangen

  Het is natuurlijk niet altijd nodig de complete oplooprem te vervangen, soms volstaat onderhoud en/of het vervangen van onderdelen. Gelukkig vind je bij ons ook Knott oplooprem onderdelen/Knott oplooprem parts en Knott toebehoren. Zo vind je bij ons afdekhoezen/hoes oplooprem, bevestigingsmaterialen, neuswielconsoles, losse handvaten/handvatten, bevestigingsmaterialen en losse Knott oploopremdempers.

   

  Knott oplooprem afstellen

  Wanneer je een complete oplooprem vervangt die je altijd de remmerij van de aanhanger opnieuw af te stellen. Het afstellen van een Knott oplooprem kan je zelf doen maar wij kunnen dit ook voor je doen.

   

  Technische tekening van een KNOTT oplooprem

  Om er zeker van te zijn dat de oplooprem die je wil bestellen past adivseren wij je altijd de technische tekening te controleren. In de meeste gevallen vind je technische tekeningen van Knott oploopremmen bij de productomschrijving.

   

  Hoe werkt een oplooprem op een aanhanger?

  Een oplooprem zorgt er voor dat aanhangwagen gaat remmen wanneer deze inloopt op het trekkend voertuig. Dit gebeurt wanneer het trekkend voertuig afdaalt en/of remt. Op het moment dat de trailer inloopt op het trekkend voertuig komt wordt er kracht uitgeoefend op de oplooprem.

  De eerste druk wordt opgevangen door de oploopremdemper, deze zorgt er voor dat je trailer gelijkmatig afremt. Vervolgens wordt de trekstang door de remmende werking naar achteren geduwd, door middel van een overbreng hevel wordt deze duwende kracht omgezet in een trekkende kracht waarmee via de remstang/remgarnituur de remkabels aangetrokken worden. De remkabels brengen tot slot de trekkende kracht over op de wielremmen.

  Knott oploopremmen zijn tevens voorzien van handremmen, deze worden gebruikt om aanhangers te parkeren en om de aanhanger af te remmen wanneer deze losschiet van het trekkend voertuig. Op aanhangers met een oplooprem dient een breekkabel gemonteerd te zijn. Op het moment dat de trailer loskomt van het trekkend voertuig trekt de breekkabel de handrem aan waardoor de trailer tot stilstand komt, vervolgens breekt de kabel.

   

  Hoe vervang ik een Knott oplooprem van mijn aanhanger?

  In de onderstaande video kan je zien hoe een oplooprem gemonteerd dient te worden. houdt er rekening mee dat niet alle oploopremmen dezelfde aansluitmaten hebben (er zijn soms meerdere varianten van hetzelfde model uitgegeven door de jaren heen).

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking