• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Remschoenen vervangen van de aanhanger of caravan

   Bij het vervangen van remschoenen aanhanger en remschoenen caravan is het belangrijk dat het merk en type remschoen overeen komt met die van het origineel. Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   69 Producten
   200x50 - 2050-2051

   200x50 - 2050-2051

   Originele AL-KO remvoering

   Deliverytime

   200x50 - 20-2425/1

   200x50 - 20-2425/1

   Originele Knott remvoering

   Deliverytime

   Flensmoer M24x1,5 mm - AL-KO (581200)

   Deliverytime

   200x50 - S 2005-7 RASK

   Deliverytime

   250x40 - 25-2025

   250x40 - 25-2025

   Originele Knott remvoering

   Deliverytime

   138,95
   Bekijken
   230x40 - R234-76 en WAP W 234 RS

   Deliverytime

   160x35 - 1635/36/36G/37

   Deliverytime

   160x35 - 1635/36/36G/37 - compleet binnenwerk

   Deliverytime

   159,95
   Bekijken
   200x35 - 2035 - type AL-KO

   Deliverytime

   230x40 - S234R

   230x40 - S234R

   Originele Peitz remvoering

   Deliverytime

   230x60 - 2360/2361

   230x60 - 2360/2361

   Originele AL-KO remvoering

   Deliverytime

   179,95
   Bekijken

   Welke remschoenen set heb ik nodig?

   Wanneer je de remschoenen wilt gaan vervangen is het natuurlijk van belang om ze met het juiste type te gaan vervangen. Hieronder hebben wij een video waarin wij uitleggen wat je moet weten voor het vervangen van jouw remschoenen.

    

   Om te bepalen welke remschoenen set je nodig hebt is het belangrijk het volgende te controleren:

   • Merk van de as;
   • Type remtrommel;
   • Afmeting remschoenen;

   Het merk as bepaald ook het merk remmen namelijk. Dan moet je nog weten welk type remtrommel/remschoenen er op zit. Vaak is het voldoende de remtrommel te demonteren en deze op te meten. Zodra je weet welke diameter en diepte de remtrommel heeft, weet je ook welke remschoenen je nodig hebt.

    

   Remschoenen voor de aanhanger

   Voor een geremde aanhangwagen zijn goed werkende remmen natuurlijk essentieel. De meeste aanhangwagens zijn uitgerust met remtrommels. Deze remtrommels zijn uitgerust met remschoenen. Door te remmen slijten deze remschoenen en moeten deze na verloop van tijd vervangen worden.

   Wij kunnen alle meest gebruikte remschoenen van KNOTT, Al-Ko, BPW en ook Peitz leveren. Allemaal kwalitatieve merk onderdelen welke je voordelig kan aanschaffen en kan monteren.

   Zelf de remschoenen vervangen hoeft niet lastig te zijn!

    

   Video remschoenen vervangen

   Wellicht denk je dat het een ingewikkelde ingreep is om dat zelf te doen? De onderstaande video laat duidelijk en stapsgewijs zien hoe de remschoenen kunnen worden vervangen.

    

    

   Hoe weet je het merk remschoenen?

   Om er achter te komen welk merk remschoenen je nodig hebt adviseren wij je eerst op de remschoenen of remtrommel te kijken, in veel gevallen vind je hier het merk en typenummer. 90% van de aanhangwagens beschikken over remschoenen van KNOTT, AL-KO of BPW.

   Mocht je deze gegevens niet langer kunnen aflezen van de remschoenen of remtrommel kan je ook naar het typeplaatje van de as kijken (het merk van de as moet overeenkomen met het merk van de nieuwe remschoenen). 

    

   Welke afmetingen zijn belangrijk?

   BPW Remtrommel tbv S2005-7 200x50 inclusief compactlager 34/64/37 5x112 met lager diepte van 18 mm

   Controleer voor het bestellen van nieuwe remschoenen voor aanhangers of caravans altijd of de maten van de nieuwe remschoenen overeenkomen met de binnenbreedte van de remtrommel en de binnendiameter van de remtrommel waar ze in komen. Een voorbeeld van een gangbare remschoen maat is 200x50; hierbij is de binnendiameter van de remtrommel 200 mm en de binnenbreedte van de remtrommel 50 mm.

    

   • A: breedte remtrommel (dient gelijk te zijn aan de breedte van het loopvlak van de remschoenen)
   • B: binnen diameter remtrommel

    

   Remschoenen controleren

   Het is belangrijk regelmatig te controleren of het remsysteem van je aanhanger nog naar behoren werkt en het is ook belangrijk remschoenen tijdig te vervangen om eventuele problemen te voorkomen. Je kan de remschoenen afstellen met een nastelschroef welke aan de achterzijde zit van de remtrommel. Je kan hiermee de remschoen dichter of verder van de trommel afstellen. Je moet hem heel licht horen aanlopen wanneer je het wiel ronddraait. Dan is hij goed afgesteld. Je kan ook altijd een expert hiernaar laten kijken om te checken of de remmen juist zijn afgesteld.

   Wanneer remschoenen niet tijdig vervangen worden kunnen de volgende problemen zich voordoen:

   • Er ontstaat schade of slijtage aan het remsysteem
   • Het remsysteem kan vastlopen, dit resulteert in een wiel dat aanloopt of zelfs vast gaat zitten

   Het moge duidelijk zijn dat een slecht functionerend remsysteem de verkeersveiligheid ernstig in gevaar brengt. Er is geen periodieke verplichte keuring zoals de APK met auto's maar je bent wel verplicht om met deugdelijk materieel de weg op te gaan.

   Belangrijke punten bij het controleren van het remsysteem van je aanhangwagen zijn de volgende:

   • Spreidslot: Functioneert deze nog? Dit is het afstel mechanisme van de remschoenen;
   • Remschoenen: de remschoenen zelf mogen niet de glad en/of te dun zijn;

    

   Remschoenen aanhanger vervangen

   remtrommel reinigen

   Remschoenen vervangen van de aanhanger kan je eenvoudig zelf doen. Wanneer je remschoenen gaat vervangen adviseren wij je altijd remreiniger te gebruiken om de remtrommel en de remschoenen eerst helemaal goed schoon te maken.

   Soms kiest men er voor remschoenen te reviseren, hierbij worden de remschoenen opnieuw bekleed met frictie materiaal. Voor remschoenen van aanhangwagens geldt dat dit doorgaans niet rendabel is. Remschoenen voor aanhangers zijn naar verhouding niet duur en het opnieuw bekleden van remschoenen is niet eenvoudig.

   Vervang altijd de naafmoer wanneer je deze losgemaakt hebt. Naafmoeren zijn in feite stalen borgmoeren en dus bedoeld voor eenmalig gebruik. Op het moment dat je een naafmoer voor een tweede keer gaat vastdraaien zal deze niet goed borgen met als gevolg dat deze los kan trillen.

    

   Wat kosten remschoenen voor de aanhanger?

   Doordat wij alle remschoenen grootschalig inkopen en online verkopen kunnen wij deze heel voordelig aanbieden. De prijs hangt af van het type en merk rem maar ook of je kiest voor een origineel onderdeel of goedkopere replica remschoenen. We bieden ook totaalpakketten aan waar ook alle losse veren en spreidslot bij zitten. Het vervangen van remschoenen is gelukkig niet duur en een stuk goedkoper dan het vervangen van een complete as.

    

   Meer informatie over aanhanger remmen

   Remschoenen, remsysteem voor aanhanger of remvoering aanhanger zijn verschillende namen voor hetzelfde remonderdeel.

   Dit zijn de op een halve maan lijkende metalen houders waarop frictiemateriaal (materiaal met een groot oppervlak) is aangebracht. De remschoenen worden tijdens het remmen naar buiten gedrukt tegen de binnenkant van de remtrommels; hierdoor remt de trailer af. Iedere keer dat je trailer afremt slijten de remschoenen dus een beetje.

   Om de remschoenen in de remtrommels in de juiste positie terug te laten keren worden de volgende onderdelen gebruikt:

   • Trekveren: deze zitten horizontaal tussen de remschoenen. Trekveren zorgen er voor dat de remschoenen teruggezet worden in neutrale/ontspannen positie na het remmen
   • Ankerplaat: ankerplaten zitten aan de achterkant van de wielrem, hier zitten de remschoenen tegen bevestigd
   • Borgveer: borgveren zorgen er voor dat de remschoenen tegen de ankerplaat bevestigd blijven zitten
   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking