Verlichting aanhanger

 

Bekijk ons ruime assortiment Aanhanger verlichting

 

Welke Aanhanger Verlichting moet ik kopen?

Wij verkopen alle soorten verlichting voor uw aanhangwagen. U wilt natuurlijk dat dit goed op orde is. Niet alleen voor uzelf maar ook voor de zichtbaarheid en veiligheid van andere verkeersdeelnemers. Het is dus van belang dat alle aanwezige aanhanger verlichting het dus ook doet. Iedereen kent het wel: bij het achteruit steken net even tegen een paaltje aangereden en het lampenkapje van het achterlicht van de aanhanger is kapot.

 

Productgroepen aanhanger verlichting

In onze winkel bieden wij u merkverlichting aan van de marktleider in Europa, Aspöck maar ook van Radex, Hella en eigen import lampen. Onder onze meest verkochte artikelen bevinden zich de door ons zelf samengestelde aanhangwagen verlichtingssets. Deze sets blinken uit in eenvoud door het plug&play principe of door handige budget doe-het-zelf sets.

Hoe vaak gebeurt het niet dat je met achteruitrijden net even het achterlicht aantikt? Dan is het toch makkelijk dat je deze zelf eenvoudig kan vervangen. (TIP) Vaak is een complete verlichting unit bijna net zo duur als alleen het glaasje. Zo vervang je het geheel weer net zo makkelijk! Onze Aspock Multipoint verlichting wordt door alle gerenommeerde aanhangwagen producenten als bijvoorbeeld Saris, Hapert, Anssems en Eduard gebruikt.

aanhanger verlichtingsset achterlicht aanhanger

Profiteer van onze voordelige SET aanbiedingen! ( bekijk aanbiedingen)

 Aanhanger onderdelen shop

Hoe sluit je zelf verlichting aan op de aanhanger?

Wilt u zelf de stekkers aansluiten op de lampen dan zijn onderstaande aansluitschema's een handige leidraad. 

 

Breedtelichten aanhanger

Naast de reflectoren die altijd verplicht zijn op de aanhanger zijn in sommige gevallen breedtelichten ook verplicht. Wanneer de aanhanger breder is dan 2.10 mtr moet de aanhanger zijn uitgerust met breedte lichten aan de voorzijde en achterzijde. Vaak is het niet verplicht maar wil de aanhanger eigenaar graag markeringslichten voor extra zichtbaarheid en handige hulpmiddelen voor navigatie. Wij voeren breedtelampen van verschillende fabrikanten en ook in LED.

breedtelicht aanhanger lichtbalk aanhanger

Lichtbalk aanhanger

Voor boottrailers en kleine aanhangers waar je snel goed werkende verlichting op wilt monteren zijn verlichtingbalken een uitkomst. De lampen zijn reeds voorgemonteerd op een kunststof of aluminium balk en is voorzien van een stekker met hoofdkabel zodat deze eenvoudig kan worden ingeprikt. Hier is geen technische kennis voor nodig! Al onze lichtbalken zijn direct uit voorraad leverbaar.

 

De aanhanger verlichting werkt niet

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken waarom de verlichting van de aanhangwagen niet functioneert. Veel voorkomende oorzaken waarom lampjes op de caravan/aanhanger het niet doen zijn:

  • Door inwerking van vocht en vuil kunnen de uiteinden van bedrading en polen corroderen en slecht of geen contact maken. Dan moeten de contactpunten grondig worden gereinigd door licht op te schuren of contactspray te gebruiken.
  • Het kan ook zijn dat het lampje van de verlichting zelf stuk is. Maak er een gewoonte van om regelmatig de verbinding met een spanningzoeker te controleren. Meestal is de conclusie dat de stekker kapot is en niet het lampje.
  • Kapotte stekker. Wanneer de stekker vervangen dient te worden is het van belang om het aansluitschema van de 7 of 13 polige stekker op te volgen om mogelijke storingen te voorkomen.

 

Wat is het verschil tussen de 7 polige en 13 polige stekker?

 

Door de komst van mistachterlichten, achteruitrijlampen en zware stroomverbruikers in caravans is de noodzaak van een meerpolige stekker ontstaan en is de 13 polige stekker geïntroduceerd als de opvolger van de alom bekende 7 polige stekker. Alle nieuwe auto's worden ook met de 13 polige Jaeger stekker uitgerust.

LED verlichting aanhanger

Vaak krijgen wij vragen over het aansluiten van aanhanger LED verlichting. Een veel voorkomend probleem is dat de led verlichting van de aanhanger knippert. Dit heeft te maken met een storing met het CAN bus systeem van het trekkende voertuig. Werkt LED verlichting goed op de aanhanger? Lees hier meer over in ons blog over LED verlichting.

Met onderstaande LED converter ben je zowieso van alle storingen af. Het is even een investering maar werkt op iedere moderne auto met het CAN bus systeem.

Op boottrailers wordt vaak Led verlichting toegepast omdat eigenaren op zoek zijn naar waterdichte led verlichting op de aanhanger. Probleem is vaak niet het achterlicht zelf maar wel de aansluiting van de lamp waterdicht te maken. Gebruik hiervoor duraseal verbindingspunten.

Heeft u nog aanvullende vragen over de werking van de verlichting? Aarzel dan niet om ons te contacteren

Wilt u een kijkje nemen in onze online winkel en de onderdelen direct uit voorraad bestellen? 

Hier een overzicht van al onze product categorieën.