Markeringsverlichting voor de aanhanger

Het zijn de lampjes die door manoeuvreren vaak stuk gaan maar toch verplicht zijn om ze te voeren. Gebruik de handige breedtelampen op rubberen flexibele voet om eenvoudig achteruit in te kunnen steken.
Lees meer

Markeringslichten en breedtelampen voor de aanhangwagen

Verplichte verlichting volgens het voertuigsreglement van de RDW welke gevoerd moet worden voor een goede zichtbaarheid in het verkeer.

Markeringslichten voor achterzijde aanhanger

Aanhangwagens die breder zijn dan 2.10 zijn verplicht om markeringslichten te voeren. Veel gebruikte verlichting zijn de rood/witte breedtelampen aan de achterzijde van de aanhanger. Vaak ook op een rubbervoet zodat de lamp niet gelijk kapot is als je per ongeluk ergens tegen aan rijd. Eventueel is er ook nog een oranje lamp die zijwaarts schijnt. Deze markeringslichten zijn verkrijgbaar als normale verlichting met een buislampje of als LED verlichting

Rode breedtelichten

De rode breedtelichten moeten altijd naar achter schijnen en mogen worden geplaatst op de achterzijde van de aanhanger mits ze al niet ingevolge artikel 5.13.51 reeds verplicht zijn. Hij mag dan ook als achterste zijreflector worden geplaatst.

Witte markeringlichten

De witte breedtelampen moeten altijd naar voren schijnen op de aanhangwagen. De combinatielampen zijn vaak aan de achterzijde gemonteerd maar puur witte lampen altijd aan de voorzijde van de aanhanger. Deze kunnen ook op een houder gemonteerd zijn en zijn natuurlijk ook in LED uitgevoerd worden.

Oranje amberkleurige breedtelampen

Deze zijmarkeringslichten moeten op de zijkant worden gemonteerd. Deze zijn van verschillende merken en uitvoeringen verkrijgbaar. Op een houder of zo vlak mogelijk in LED uitvoering zoals de Flatpoint lampen.