Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Markeringsverlichting voor de aanhanger

  Het zijn de lampjes die door manoeuvreren vaak stuk gaan maar toch verplicht zijn om ze te voeren. Gebruik de handige breedtelampen op rubberen flexibele voet om eenvoudig achteruit in te kunnen steken. Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  95 Producten
  Radex PN910 - wit - losse lamp

  Deliverytime

  11,95
  Aspock flexipoint - wit - LED - DC kabel

  Deliverytime

  11,95
  Bekijken
  6,95
  Aspock flexipoint - wit - losse lamp

  Deliverytime

  6,95
  Bekijken
  Breedtelicht - Rood/Wit - 12V

  Breedtelicht - Rood/Wit - 12V

  Aansluiting: losse draden - 87x70x85 mm

  Deliverytime

  Aspock superpoint 2 links/rechts

  Deliverytime

  Aspock Flexipoint op houder- wit - LED

  Deliverytime

  6,95
  Aspock squarepoint - wit - losse lamp

  Deliverytime

  6,95
  Bekijken
  Radex breedtelamp - 925 - Rood/Wit

  Deliverytime

  Breedtelicht - rood/wit - 120 mm

  Deliverytime

  Markeringsverlichting en breedte verlichting aanhanger kopen

  Goed zichtbaar zijn in het verkeer verhoogt de verkeersveiligheid. Dit geldt zeker bij brede aanhangwagens, trailers, landbouwvoertuigen en vrachtwagens waarbij breedteverlichting een vereiste is. Aanhangwagens die breder zijn dan 2.10 zijn verplicht om markeringslichten te voeren. Deze moet een witte verlichting naar voren en rode aanhanger verlichting naar achter hebben. Als een ondeelbare lading meer dan 1 meter uitsteekt moet het worden aangegeven met een markeringsbord. Veel gebruikte verlichting zijn de rood/witte breedtelampen aan de achterzijde van de aanhanger. Vaak ook op een rubbervoet zodat de lamp niet gelijk kapot is als je per ongeluk ergens tegen aan rijd. Eventueel is er ook nog een oranje lamp die zijwaarts schijnt. Deze markeringslichten zijn verkrijgbaar als normale verlichting met buislampjes of als LED verlichting.

  Merken en typen breedte verlichting aanhanger in ons assortiment:

  • Aspock flexipoint
  • Aspock Flatpoint
  • Radex
  • Squarepoint
  • Hella

   

  Rode en oranje breedte verlichting aanhanger

  De rode breedtelichten moeten altijd naar achter schijnen en mogen worden geplaatst op de achterzijde van de aanhanger mits ze al niet ingevolge artikel 5.13.51 reeds verplicht zijn. Hij mag dan ook als achterste zijreflector worden geplaatst. Oranje zijmarkeringslichten moeten op de zijkant worden gemonteerd. Deze breedte verlichting aanhanger is in verschillende merken en uitvoeringen verkrijgbaar. Op een houder of zo vlak mogelijk in LED uitvoering zoals de Flatpoint lampen.

  Breedte verlichting aanhanger verplicht als deze breder is dan 160 cm!

   

  Witte breedte verlichting aanhanger

  De witte breedtelampen moeten altijd naar voren schijnen op de aanhangwagen. De combinatielampen zijn vaak aan de achterzijde gemonteerd maar puur witte lampen altijd aan de voorzijde van de aanhanger. Deze kunnen ook op een houder gemonteerd zijn en zijn natuurlijk ook in LED uitgevoerd worden. LED breedte verlichting is een handige manier om de zichtbaarheid van je aanhangwagen of voertuig te vergroten. Neem bijvoorbeeld de Aspock Flexipoint LED. Deze breedtelamp geeft niet alleen een subliem licht, maar is ook voorzien van een IP6K9K classificatie, waardoor die waterdicht is. Daarnaast bevat deze LED breedtelamp een DC kabel. Wanneer je 2 platte kabels wilt verbinden kun je dit eenvoudig met een speciale Aspock DC connector doen. Je kunt deze simpelweg gewoon inprikken, wat solderen overbodig is. Wel zo gemakkelijk natuurlijk!

  Minimale verplichte en werkende breedte verlichting aanhanger:

  • Twee achterlichten
  • Twee remlichten
  • Twee richtingaanwijzers
  • Een mistachterlicht
  • Kentekenplaatverlichting

   

   Reflectoren:
  • Twee witte reflectoren aan de voorkant
  • Twee driehoekige reflectoren aan de achterkant
  • Gele zijmarkering

   

  Eisen breedte verlichting aanhanger van groot formaat:
  • Vanaf 6 meter dien je de zijmarkering te verlichten
  • Vanaf 1,60 meter breedte moeten er twee witte stadslichten aanwezig zijn
  • Vanaf 2,10 meter breedte moeten er twee rode (achterkant) en twee witte (voorkant) markeringslichten aangebracht worden

   

  Meer weten over breedtelampen aanhanger?

  Moet je binnenkort breedte verlichting aanhanger aanbrengen, maar weet je nog niet zeker welke breedte verlichting aanhanger je precies moet aan schaffen voor je aanhanger? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. Wij helpen je graag verder met een geheel vrijblijvend advies.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking